27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:41 PM

Cultura

Începe Primăvara Poeţilor buzoieni

de Cristian IONESCU
Cultura  |
07.03.2017, 00:00
487

   Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu” organizează Ediţia a X-a a Festivalului-Concurs de Literatură „Primăvara poeţi­lor”, manifestare culturală înscrisă în calendarul UNESCO, adresat tuturor scriitorilor domiciliaţi pe raza judeţului Buzău, care au unul sau mai multe volume de versuri editate pe parcursul anului 2016, membri sau nu ai Uniunii Scriitorilor din România.

   Concurenţii interesaţi pot trimite câte două exemplare din cărţile editate în anul 2016, însoţite de un plic în care sunt menţionate datele de identitate, telefonul şi adresa autorului. 

   Cărţile vor fi expediate până vineri, 17 martie 2017, data poştei, pe adresa Bi­blioteca Judeţeană „V. Voiculescu”, str. Unirii, nr. 140 A, Buzău, sau pot fi aduse personal. Nu vor intra în concurs antologiile şi volumele colective.

   Juriul va fi format din personalităţi literare - trei scriitori, din care doi din judeţul Buzău - identitatea acestora putând fi cunoscută doar în ziua premierii câştigătorilor.

   Fiecare membru al juriului va nota independent lucrările, fără a cunoaşte opinia celorlalţi. Ponderea decizională va fi de 51% pentru preşedintele juriului. În vederea centralizării listelor de jurizare şi acordării premiilor, toţi membrii juriului vor participa la o întâlnire cu organizatorii evenimentului.

   Se vor acorda patru premii, după cum urmează: Locurile 1, 2 şi 3; Premiul special al Cenaclului literar „V. Voiculescu”.

   Festivitatea de premiere va avea loc în ziua de 24 martie, ora 17,00, în Aula „Basil Iorgulescu” a Bibliotecii Judeţene, urmată de un recital de versuri susţinut de poeţii prezenţi la manifestare.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Alegeri parlamentare anticipate în Japonia: Victorie detașată a premierului Shinzo Abe (sondaje)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:28 PM

Premierul japonez conservator Shinzo Abe a repurtat o victorie detașată în alegerile legislative anticipate, potrivit primelor sondaje, câștigând astfel pariul său de a obține un nou mandat în fruntea celei de-a treia economii mondiale, pe fondul amenințărilor nord-coreene, relatează AFP.

Inflamația "antrenează" pielea pentru o însănătoșire mai rapidă (studiu)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:18 PM

Procesele inflamatorii cutanate "antrenează" pielea pentru a se putea însănătoși mai repede în urma unor eventuale leziuni, potrivit unui studiu publicat de revista Nature și citat de EFE.

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea medicilor, urmând tratamentul obișnuit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:07 PM

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea permanentă a medicilor, urmând tratamentul obișnuit, a informat Casa Regală.

Pilotul care a aterizat forțat cu avionul lângă Vințu de Jos a murit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:00 PM

Pilotul care a aterizat forțat sâmbătă cu un avion de agrement de mici dimensiuni în zona localității Vințu de Jos a murit duminică, la o clinică din Târgu Mureș.

Moscova denunță "bombardamentele barbare" de la Raqqa, comparându-le cu cele asupra Dresdei din 1945
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:53 PM

Rusia a denunțat vehement duminică "bombardamentele barbare" ale coaliției conduse de SUA asupra orașului Raqqa - fief al grupării jihadiste Statul Islamic în Siria cucerit în această săptămână - care au făcut "mii" de victime civile și care, potrivit ei, amintesc de bombardamentele aliaților asupra orașului german Dresda, în februarie 1945, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală prădată de hoți:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
Google PageRank Checker