Ionut Botezatu,Florin Surugiu

• Partida are loc pe Stadionul “Gloria”, de la ora 13,00

Naţionala de rugby a României continuă campania de calificare la Cupa Mondială din Japonia 2019. Sâmbătă, de la ora 13,00, ,,Stejarii” vor  întâlni, la Buzău, reprezentativa Belgiei, în a patra partidă din Rugby Europe International Championship 2018. Staff-ul tehnic a stabilit un lot de 31 de jucători, din care 17 formează pachetul de înaintare şi 14 sunt jucători de treisferturi.

Faţă de lotul care a pregătit meciul cu Rusia, sunt câteva modificări, respectiv prezenţele lui Cristi Chirică, Jack Cobden, Robert Neagu şi Dumani Siphosethu Mtya, în timp ce Marius Antonescu, Stephen She­nnan şi Vlad Nistor au fost lăsaţi la echipele de club. Din jucătorii convocaţi, cei mai mulţi, opt, provin de la campioana României, Timişoara Saracens, şapte sunt de la Steaua, cinci de la CSM Ştiinţa Baia Mare, cinci de la CSM Bucureşti şi unul de la Dinamo, patru joacă în Franţa şi unul în Anglia. Echipa naţională se află deja de luni la Buzău.

„Meciul cu Belgia este urmă­torul pas în campania de calificare la Cupa Mondială. Trebuie să ne respectăm adversarul şi să fim concentraţi 100% pentru această partidă. Este important că, după victoria cu Rusia, moralul băieţilor a crescut, dorim ca de la meci la meci să creştem ca joc. Va fi o săptămână intensă de pregătire, obiectivul acestei partide fiind victoria cu bonusul ofensiv”, a declarat Lynn Howells, antrenorul României.

Lotul pentru meciul cu Belgia:

Pilieri: Ionel Badiu (Timi­şoara Saracens), Mihăiţă Lazăr (Castres), Constantin Pristaviţa (Ştii­nţa Baia Mare), Alexandru Ţăruş (Sale Shar­ks), Alexandru Gordaş (CSA Steaua)

Taloneuri: Andrei Rădoi (Timişoara Saracens), Florin Bardaşu (Ştiinţa Baia Mare), Marian Căpăţînă (Timişoara Saracens)

Linia a doua: Johannes Van Heerden (CSM Bucureşti), Valentin Popîrlan (Timişoara Saracens), Adrian Motoc (Racing 92), Dumani Siphosethu Mtya (Ştiinţa Baia Mare)

Linia a treia: Stelian Burcea (CSM Bucureşti), Andrei Gorcioaia (Massy), Kuselo Moyake (CSA Steaua), Cristi Chirică (Ştiinţa Baia Mare), Răzvan Ilisescu (Blagnac)

Mijlocaşi la grămadă: Florin Surugiu (CSA Steaua ), Tudorel Bratu (CS Dinamo), Valentin Calafeteanu (CSM Bu­cu­reşti)

Mijlocaşi la deschidere: Florin Vlaicu (CSA Steaua), Tudor Boldor (CSA Steaua)

Centri: Jack Umaga (Timi­şoara Saracens), Paula Kinikinilau (CSM Bucureşti), Sione Fakaosilea (Ştiinţa Baia Mare)

Aripi: Ionut Dumitru (CSA Steaua), Tangimana Fonovai (Timişoara Saracens), Jack Cobden (CSM Bucureşti), Robert Neagu (CSA Steaua)

Fundaşi: Cătălin Fercu (Timişoara Saracens), Marius Simionescu (Timişoara Saracens)

STAFF: Lynn Howells (antrenor principal), Massimo Cuttitta (antrenor înaintare), Rob Moffat (antrenor treisferturi), Olivier Rieg (preparator fizic)

Cum se poate califica România

„Stejarii” se pot califica la Cupa Mondială din Japonia în urma rezultatelor pe care le vor obţine în sezonul 2017-2018, ­cu­mulat, astfel:

• dacă ocupă primul loc în Rugby Europe Championship 2017-2018;

• dacă se clasează pe locul 2 în Rugby Europe Championship, 2017-2018 după Georgia, calificată deja direct de la Cupa Mondială din Anglia;

• dacă se clasează după echipa calificată direct şi se impune într-un meci cu Portugalia, câştigătoarea Rugby Europe Trophy şi apoi în barajul tur-retur cu Samoa

• dacă se impune în turneul de recalificare din noiembrie, la care vor mai participa Canada, o echipă din Africa şi una din Asia sau Oceania.

DISTRIBUIȚI
loading...