27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 07:37 AM

Educatie

În perioada 1-4 august / Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor, din nou la Buzău

de Călin BOSTAN
Educatie  |
01.08.2017, 00:00
1239

   Buzăul a fost ales, pentru a doua oară consecutiv, să fie gazda Adunării Generale a Consiliului Naţional al Elevilor, această ediţie, a XXIII-a, urmând a avea loc în perioada 1-4 august. Conform responsabililor Inspectoratului Şcolar Judeţean, această decizie vine ca o confirmare a activităţii deosebite şi a implicării de excepţie a buzoienilor în elaborarea documentelor necesare bunei funcţionări a Consiliilor judeţene ale Elevilor.

   Adunarea Generală este organizată de Consiliul Judeţean al Elevilor Buzău şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, fiind finanţată de Ministerul Educaţiei din România şi de Consiliul Judeţean Buzău. Alături de cei 64 de elevi şi şase profesori din România, vor participa şi patru liceeni şi un profesor coordonator din Republica Moldova. La deschiderea oficială, care va avea loc miercuri, 2 august, ora 10,00, în Amfiteatrul Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Buzău, au confirmat participarea reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, Senatului României, Ministerului Educaţiei Naţionale, Ministerului Tineretului şi Sportului, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, UNICEF, Consiliului Naţional al Rectorilor, Consiliului Judeţean Buzău, Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, Primăriei Buzău şi Primăriei Rm. Sărat, parteneri ai proiectului.

   Astfel, în perioada 1-4 august 2017, preşedinţii tuturor Consiliilor Judeţene ale Elevilor din ţară vor dezbate problemele prioritare ale elevilor pe care îi reprezintă, precum implementarea Statutului Elevului şi stadiul implementării Rezoluţiei reprezentanţilor elevilor, adoptate la Buzău în iulie 2015. Cu această ocazie, se vor organiza şi alegeri pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte ale Consiliului Naţional al Elevilor şi membri ai Comisiei Naţionale de Etică.

   Festivitatea de închidere va avea loc joi, 3 august, începînd cu ora 17,00 la Teatrul ,,George Ciprian”, pe scena căruia vor fi prezentate momente artistice susţinute de tineri buzoieni.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker