27 de ani
de presa libera
Vineri, August 18, 2017 08:12 AM

Educatie

În perioada 1-4 august / Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor, din nou la Buzău

de Călin BOSTAN
Educatie  |
01.08.2017, 00:00
1177

   Buzăul a fost ales, pentru a doua oară consecutiv, să fie gazda Adunării Generale a Consiliului Naţional al Elevilor, această ediţie, a XXIII-a, urmând a avea loc în perioada 1-4 august. Conform responsabililor Inspectoratului Şcolar Judeţean, această decizie vine ca o confirmare a activităţii deosebite şi a implicării de excepţie a buzoienilor în elaborarea documentelor necesare bunei funcţionări a Consiliilor judeţene ale Elevilor.

   Adunarea Generală este organizată de Consiliul Judeţean al Elevilor Buzău şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, fiind finanţată de Ministerul Educaţiei din România şi de Consiliul Judeţean Buzău. Alături de cei 64 de elevi şi şase profesori din România, vor participa şi patru liceeni şi un profesor coordonator din Republica Moldova. La deschiderea oficială, care va avea loc miercuri, 2 august, ora 10,00, în Amfiteatrul Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Buzău, au confirmat participarea reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, Senatului României, Ministerului Educaţiei Naţionale, Ministerului Tineretului şi Sportului, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, UNICEF, Consiliului Naţional al Rectorilor, Consiliului Judeţean Buzău, Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, Primăriei Buzău şi Primăriei Rm. Sărat, parteneri ai proiectului.

   Astfel, în perioada 1-4 august 2017, preşedinţii tuturor Consiliilor Judeţene ale Elevilor din ţară vor dezbate problemele prioritare ale elevilor pe care îi reprezintă, precum implementarea Statutului Elevului şi stadiul implementării Rezoluţiei reprezentanţilor elevilor, adoptate la Buzău în iulie 2015. Cu această ocazie, se vor organiza şi alegeri pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte ale Consiliului Naţional al Elevilor şi membri ai Comisiei Naţionale de Etică.

   Festivitatea de închidere va avea loc joi, 3 august, începînd cu ora 17,00 la Teatrul ,,George Ciprian”, pe scena căruia vor fi prezentate momente artistice susţinute de tineri buzoieni.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Aretha Franklin vrea să deschidă "un mic club" la Detroit
Vineri, August 18, 2017 07:51 AM

Legenda muzicii soul Aretha Franklin, care a anunțat la începutul anului că se retrage, se gândește serios să deschidă un club de noapte la Detroit, unde ar putea "cânta din când în când", a declarat artista ziarului local Detroit Free Press citat de AFP.

Un nou film din seria 'Star Wars', dedicat lui Obi-Wan Kenobi, este în pregătire (presă)
Vineri, August 18, 2017 07:34 AM

Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma să realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care îl va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anunțat joi publicația Hollywood Reporter citată de AFP.

ALERTĂ UPDATE MAE: O a doua victimă de cetățenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă
Vineri, August 18, 2017 07:15 AM

O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a organiza o tabără pentru copiii cu probleme grave de sănătate
Vineri, August 18, 2017 07:02 AM

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

VACANȚA DE VARĂ ÎN IMAGINI
Vineri, August 18, 2017 07:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
18 Aug, 07:35 Cifre goale
Pixelu observator a comentat pentru articolul Cum vede vicepremierul Marcel Ciolacu creşterea economică a României, care se împiedică în ruinele infrastructurii:
Numai că statisticile astea sunt făcute la grămadă. Nu sunt defalcate. Ce creștere a avut capitalul străin și ce creștere a avut capitalul autohton? Mă tem că doar capitalul străin a înregistrat creștere economică. Dezvoltarea pe baza investițiilor străine este o iluzie. Pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Treaba lui este să facă profit și să-l împartă acționarilor. Nu există în lume vreun exemplu de țară acum dezvoltată care să se fi dezvoltat numai prin investiții străine. Creșterea asta nu este un lucru rău dar nu în folosul românilor. Cum nu este nici trecerea CAS-ului și CASS-ului de la angajator la angajat. Va genera scăderea veniturilor salariaților și un cadou neașteptat pentru capital.
17 Aug, 23:34 kioveanu
john a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
I l-a aruncat pe nicu Ceausescu in bratele kiovencei!Dragoste si recompense pe bune!
17 Aug, 17:50 lsfjsal;
klgfjd a comentat pentru articolul Registrul Auto Român lucrează cu publicul vineri, cu program prelungit, şi sâmbătă, pentru recuperarea zilei libere de luni:
si cine "s a programat"? sambata ca sa lucreze si ai nostri bugetari?
Google PageRank Checker