27 de ani
de presa libera
Luni, Iulie 24, 2017 21:54 PM
albosmart

Opinii

În anotimpul renașterii începe războiul?

de Angela PETRE
Opinii  |
10.04.2017, 00:00
2059

   E primăvară, anotimpul renașterii, cea mai frumoasă și mai îndrăgită perioadă din an. Totul capătă formă și culoare… florile, iarba, întreaga natură revine la viață după o lungă perioadă de hibernare. Anotimpul fericirii atinge apo­geul de ziua florilor și un parfum suav se răspândește în adie­rea vântului. E atâta culoare și frumos… miroase a verde crud, a pământ, și acest mi­ros îmi amintește de co­pi­lărie, de adolescență, de propria-mi evoluție pe această lume.

   Aș vrea să cred că și noi, oa­menii, suntem orânduiți du­pă aceleași principii ca și na­tura. Că venim, ne trăim exis­tența, învățăm, plecăm, apoi ne întoar­cem și renaștem… ar fi frumos, nu? Este primă­va­ră! Acum trebuie să iertăm, să zâmbim, să iubim, să dă­ru­im, să nu încetăm să ne rugăm și să mulțumim pentru ceea ce avem!

   Privesc cu recunoștință spre cer și mă simt binecu­vântată că pot simți bucuria reînnoirii, bucuria unui nou început. Aș fi vrut să deschid larg ferestrele su­fletului și să cuprind în el toată frumusețea care îmi bucură privirea, dar nu pot să nu simt umbra tristeții și revolta când știu că, în alt colț de lume, oameni nevinovați se află în suferință.

   Jurnalele de actualități ale ul­timilor zile ne-au adus știri și imagini tragice din Orientul A­propiat. Oare a început răz­bo­iul? Ca răspuns la un atac cu ar­me chimice, ale forțelor gu­ver­na­men­tale siriene asupra unei localități controlate de rebeli, soldat cu morți și răniți, Statele Unite au lansat mai multe rachete ce au lovit baza aeriană de pe care au decolat aeronavele armatei si­riene aducătoare de moarte. Imediat, după execu­tarea acestor lovituri, Rusia a trimis în zonă o navă purtătoare de rachete în sprijinul guvernului sirian. Atac chimic, rachete, atroci­tăți greu de imaginat, ră­niți, morți, acuze, declarații contradictorii… în antiteză cu pri­mă­vara noastră caldă pe ca­re ne-am fi dorit-o în pace. Ma­rile puteri ale lumii se joacă cu viitorul omenirii, refuzând să dea detalii despre planurile lor, amă­nuntele discutându-se în spatele ușilor închise. Nu este exclus ca lumea să fie târâtă într-un nou război în care, vrând, nevrând să fim și noi parte. Să ne amin­tim de prof­ețiile Părintelui Antonie din Sie­tista și ale Părintelui Paisie care au spus că „Din Si­ria va începe al treilea război mon­dial! Rugați-vă neînce­tat!“.

   Ca un făcut, veștile triste au continuat. După atentatul care a avut loc la Londra acum câtva timp, în urma căruia și-a pierdut viața și o româncă, liniștita și pașnica Suedie a fost lovită din nou de un atac terorist.... Oare ce ne mai așteaptă? Urmează săp­tămâna Patimilor ori a în­ce­put deja?

   O lacrimă de tristețe să o lăsăm să cadă pe eșafodul acestei primăveri pentru ei, oamenii mai puțin norocoși decât noi.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

MApN: Întâlnirea ministrului apărării naționale cu reprezentanții Agenției Naționale pentru Achiziții Publice
Luni, Iulie 24, 2017 21:37 PM

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a avut luni o întâlnire de lucru, la sediul ministerului, cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, în scopul pregătirii demersurilor de armonizare și eficientizare a cadrului legal aplicabil procedurilor de achiziții militare pe linia programelor esențiale de înzestrare a armatei.

Israelul insistă la ONU asupra securității la Ierusalim
Luni, Iulie 24, 2017 21:13 PM

Israelul dorește detensionarea situației de la Ierusalim, dar intenționează să garanteze securitatea pe Esplanada Moscheilor, a declarat luni presei ambasadorul israelian la ONU, Danny Danon, înaintea unei reuniuni a Consiliului de Securitate.

Daniel Kolar (Viktoria Plzen) - FCSB are jucători de mare calitate, dar nu ne temem
Luni, Iulie 24, 2017 21:11 PM

Fotbalistul formației Viktoria Plzen, Daniel Kolar, a declarat, luni, într-o conferință de presă susținută la Arena Națională din Capitală, că FCSB, adversara din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, are jucători de mare calitate, însă nu se teme de niciunul dintre aceștia.

George R.R. Martin dezvăluie că volumul "The Winds of Winter" ar putea fi lansat în 2018
Luni, Iulie 24, 2017 21:07 PM

Scriitorul american George R.R. Martin a oferit noi informații despre "The Winds Of Winter", următoarea carte din seria sa literară "Song of Ice and Fire", pe baza căreia este realizat serialul de televiziune "Game of Thrones", și a spus că acest volum ar putea fi lansat în librării în anul 2018, informează site-ul revistei Variety.

A murit regizorul și producătorul Răzvan Georgescu
Luni, Iulie 24, 2017 21:00 PM

Regizorul și producătorul Răzvan Georgescu a murit luni la vârsta de 52 de ani, a anunțat, pe pagina oficială de Facebook, asociația creatorilor de film documentar independent - DocuMentor.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 Jul, 17:50 Celui cu teascul
Pixelu nearticulat a comentat pentru articolul De ce îşi va trimite Prefectura reprezentant la toate şedinţele Consiliului Local:
Cu siguranță va veni alt gușter cu steluțe europene tatuate pe coadă în locul Operatorului Tescaru&Șopârlele! Că doar n-or fi bruxelezii tâmpiți și să lase să culeagă caimacul niște neica-nimeni neaoși! Că doar nu s-au chinuit degeaba să impună o legislație colonială frumos ambalată în poleială strălucitoare!
Nici ei nu mai au răbdare și încearcă să grăbească lucrurile. Dacă aruncați o privire pe alocarea de fonduri pentru Buzău prin Programul Național de Dezvoltare Locală veți observa că multe fonduri sunt exact pentru rețelele de apă din localitățile care au aderat recent la ADI 2008 Buzău. Pe bruxelezi nu-i interesează un profit insignifiant, ei gândesc la scară mare, au experiența sutelor de ani de colonialism și vor acționa doar în momentul în care profiturile sunt rezonabile (de la cât mai mulți locuitori) și își vor face intrarea apărând pe un cal alb, pozând în salvatorii neamului românesc de înfierații penali ai aceluiași neam românesc personificați în Tescaru&Co. Calul alb va fi de fapt, calul troian.
Și nu este vorba doar de județul Buzău! M-am întrebat în câte alte județe există asemănări cu județul Buzău. N-o să vă vină să credeți câte ADI-uri s-au înființat în țară pentru același scop! Nici măcar n-au încercat să salveze aparențele. Majoritatea operatorilor de apă se numesc, ați ghicit, „Compania de Apă …”. Diferă doar cuvântul de final care este denumirea județului sau regiunii. După cum am obișnuit cititorii, lucrez cu materialul clientului. Este suficient să aruncați o privire pe tabelul de licențe de pe saitul ANRSC pentru verificarea veridicității afirmațiilor mele.
24 Jul, 17:19 O MARE VRĂJEALĂ
STOICA NICOLETA a comentat pentru articolul Asistent social, angajat la Unitatea de Primiri Urgenţe:
INTERVIUL DIN CADRUL CONCURSULUI PENTRU POSTUL DE ASISTENT SOCIAL A AVUT CA SCOP SUSTINEREA UNEI ANUMITE CANDIDATE. INTREBARI SIMPLE LA CARE SA POATA RASPUNDE SI O CANDIDATA MAI PROST PREGATITA .ASA A AJUNS DE PE LOCUL TREI PE LOCUL UNU. CUM POTI LUA 93,33PUNCTE LA SCRIS IAR LA INTERVIU SA PRIMESTI DOAR CINCI...IN CONDITIILE IN CARE INTREBARILE AU FOST SUPERUSOARE
24 Jul, 14:09 Clar
Teascul de tescari a comentat pentru articolul De ce îşi va trimite Prefectura reprezentant la toate şedinţele Consiliului Local:
Pixelul resursă naturală face un gest civic necesar, citind pentru cei ce nu au avut sau și-au pierdut deprinderea de a mai citi. Și totuși, chiar așa fiind, se pune întrebarea: Nu mai pot bruxelezii să ne escrocheze decât cu Tescaru director? Iote, poate eu vreau să mă escrocheze alt babuin, nu ăsta. Se poate?
Google PageRank Checker