27 de ani
de presa libera
Marti, Mai 30, 2017 01:45 AM
dragaica

Opinii

În anotimpul renașterii începe războiul?

de Angela PETRE
Opinii  |
10.04.2017, 00:00
1553

   E primăvară, anotimpul renașterii, cea mai frumoasă și mai îndrăgită perioadă din an. Totul capătă formă și culoare… florile, iarba, întreaga natură revine la viață după o lungă perioadă de hibernare. Anotimpul fericirii atinge apo­geul de ziua florilor și un parfum suav se răspândește în adie­rea vântului. E atâta culoare și frumos… miroase a verde crud, a pământ, și acest mi­ros îmi amintește de co­pi­lărie, de adolescență, de propria-mi evoluție pe această lume.

   Aș vrea să cred că și noi, oa­menii, suntem orânduiți du­pă aceleași principii ca și na­tura. Că venim, ne trăim exis­tența, învățăm, plecăm, apoi ne întoar­cem și renaștem… ar fi frumos, nu? Este primă­va­ră! Acum trebuie să iertăm, să zâmbim, să iubim, să dă­ru­im, să nu încetăm să ne rugăm și să mulțumim pentru ceea ce avem!

   Privesc cu recunoștință spre cer și mă simt binecu­vântată că pot simți bucuria reînnoirii, bucuria unui nou început. Aș fi vrut să deschid larg ferestrele su­fletului și să cuprind în el toată frumusețea care îmi bucură privirea, dar nu pot să nu simt umbra tristeții și revolta când știu că, în alt colț de lume, oameni nevinovați se află în suferință.

   Jurnalele de actualități ale ul­timilor zile ne-au adus știri și imagini tragice din Orientul A­propiat. Oare a început răz­bo­iul? Ca răspuns la un atac cu ar­me chimice, ale forțelor gu­ver­na­men­tale siriene asupra unei localități controlate de rebeli, soldat cu morți și răniți, Statele Unite au lansat mai multe rachete ce au lovit baza aeriană de pe care au decolat aeronavele armatei si­riene aducătoare de moarte. Imediat, după execu­tarea acestor lovituri, Rusia a trimis în zonă o navă purtătoare de rachete în sprijinul guvernului sirian. Atac chimic, rachete, atroci­tăți greu de imaginat, ră­niți, morți, acuze, declarații contradictorii… în antiteză cu pri­mă­vara noastră caldă pe ca­re ne-am fi dorit-o în pace. Ma­rile puteri ale lumii se joacă cu viitorul omenirii, refuzând să dea detalii despre planurile lor, amă­nuntele discutându-se în spatele ușilor închise. Nu este exclus ca lumea să fie târâtă într-un nou război în care, vrând, nevrând să fim și noi parte. Să ne amin­tim de prof­ețiile Părintelui Antonie din Sie­tista și ale Părintelui Paisie care au spus că „Din Si­ria va începe al treilea război mon­dial! Rugați-vă neînce­tat!“.

   Ca un făcut, veștile triste au continuat. După atentatul care a avut loc la Londra acum câtva timp, în urma căruia și-a pierdut viața și o româncă, liniștita și pașnica Suedie a fost lovită din nou de un atac terorist.... Oare ce ne mai așteaptă? Urmează săp­tămâna Patimilor ori a în­ce­put deja?

   O lacrimă de tristețe să o lăsăm să cadă pe eșafodul acestei primăveri pentru ei, oamenii mai puțin norocoși decât noi.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Ministrul Muncii: Nu primarii sunt cei care stabilesc salariile, ci Consiliile Locale cu reprezentanții sindicatelor
Marti, Mai 30, 2017 01:11 AM

Salariile vor fi stabilite de Consiliile Locale și de cele Județene cu reprezentații sindicatelor și nu de primari sau de președinții de consilii, a precizat, luni, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, după dezbaterile pe proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Venezuela: Opoziția dorește să mărească presiunea străzii
Marti, Mai 30, 2017 00:52 AM

Opozanții președintelui venezuelan, Nicolas Maduro, au defilat cu miile luni cu ambiția de a accentua presiunea asupra șefului statului și a proiectului său de revizuire a Constituției, transmite AFP.

Tenis de masă: Victorii pe linie pentru români, în preliminarii, la Mondialele din Germania
Marti, Mai 30, 2017 00:38 AM

Jucătorii români au obținut victorii în fazele preliminare, luni, în prima zi a Campionatelor Mondiale individuale de tenis de masă de la Dusseldorf (Germania).

Vasilescu: Bugetarii nu trebuie să fie speriați; ne vom încadra în anvelopa salarială de 32 de miliarde de lei până în 2020
Marti, Mai 30, 2017 00:29 AM

Bugetarii nu trebuie să fie speriați, pentru că ne vom încadra în anvelopa salarială de 32 de miliarde de lei până în 2020 sau de 43 de miliarde de lei până în 2022, a declarat, luni, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, după dezbaterile pe proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Alba Carolina, înconjurată de 100 de ori cu bicicleta de "omul cu cel mai bun job din lume"
Marti, Mai 30, 2017 00:04 AM

Britanicul Ben Southall, ajuns celebru în 2009 după ce a câștigat concursul pentru ocuparea ''celui mai bun job din lume'', organizat de Oficiul de Turism din Queensland (Australia), a înconjurat luni cu bicicleta de 100 de ori fortificația medievală din Alba Iulia, mai exact a făcut 100 de tururi ale Șanțurilor Cetății Alba Carolina, străbătând în total 270 de kilometri.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
29 May, 18:07 Profesori în stradă
Flory a comentat pentru articolul Profesorii buzoieni ies luni în stradă:
Cred că ar fi mai bine să mai muncească la clasă, că au niște salarii uriașe pt munca pe care o prestează. Unora dacă le ei manualul din față întră în panică și nu mai știu să predea!
29 May, 16:03 În memoriam Alexandru Oproescu
Ludmila Ungureanu a comentat pentru articolul In memoriam Alexandru Oproescu:
Suntem profund îndurerați la vestea de trecere la cele veșnice a celui care a fost Alexandru Oproescu , Om al cărții, un mare intelectual, scriitor, specialist de înaltă ținută profesională în biblioteconomie, fost director al Bibliotecii Județene ,,V.Voiculescu”, inițiatorul și fondatorul Biliotecii ,,Basarabia” din orașul Soroca. Merită cu prisosință gratitudinea noastră pentru realizarea proiectului - Biblioteca ,,Basarabia” , a fost și a rămas până la urmă cu sufletul alături de noi , cu idei îndrumătoare și cu un mare interes față de evaluarea bibliotecii, fiind ca o făclie în drumul pe care l-am parcurs împreună. A plecat la cer, lăsându-ne fără unul dintre cei mai iubiți și competenți îndrumători pe care i-am avut, apreciem și prețuim contribuția valoroasă a Domnului Alexandru Oproescu în susținerea activității Bibliotecii ,,Basarabia”, filială a Biliotecii Județene ,,V.Voiculescu” din Buzău și îi vom păstra mereu vie amintirea. Sincere condoleanțe. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Colectivul bibliotecii ,,Basarabia”: Ludmila Ungureanu, Eleonora Sochirca, Silvia Dabija.
29 May, 15:36 Am mai spus-o dar se potrivește și aici!
Pixelu și analogia a comentat pentru articolul Insolvență sub semnul întrebării la producătorul de sticlă Gerom, după o privatizare lăsată cu condamnarea unui acționar al societății:
Este ca şi cum s-ar fi furat de la o fermă de stat o turmă de oi, să zicem! Se fac anchete peste anchete şi se condamnă vinovaţii: doi ciobani români care au furat, puşi de cineva, oile pe timp de noapte, cum altfel, de-a rămas ţarcul gol! Dar culmea, că oile, în loc să fie găsite la ei, sunt bine merçi la nişte păstori străini, care au pus deja alţi ciobani, tot români, care să le mulgă mai departe, de data asta doar în folosul lor! Curat murdar, cum ar spune nenea ăla, dar doar curat, spune justiţia română, care n-are treabă cu noii proprietari, nici cu recuperarea oilor, ci cu hoţii noştri, cărora nici nu mai are ce le confisca, deoarece bruma de bani pe care-i luaseră au băut-o într-o seară, dar şi-o iau cu suspendare! Ai lor, în schimb, sunt bine merçi! Dacă mai dispare o oaie, tot statul român le-o plăteşte, căci ei sunt asiguraţi! Justiţie românească, sau prostie omenească?!
Google PageRank Checker