27 de ani
de presa libera
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:50 AM

Opinii

În anotimpul renașterii începe războiul?

de Angela PETRE
Opinii  |
10.04.2017, 00:00
2150

   E primăvară, anotimpul renașterii, cea mai frumoasă și mai îndrăgită perioadă din an. Totul capătă formă și culoare… florile, iarba, întreaga natură revine la viață după o lungă perioadă de hibernare. Anotimpul fericirii atinge apo­geul de ziua florilor și un parfum suav se răspândește în adie­rea vântului. E atâta culoare și frumos… miroase a verde crud, a pământ, și acest mi­ros îmi amintește de co­pi­lărie, de adolescență, de propria-mi evoluție pe această lume.

   Aș vrea să cred că și noi, oa­menii, suntem orânduiți du­pă aceleași principii ca și na­tura. Că venim, ne trăim exis­tența, învățăm, plecăm, apoi ne întoar­cem și renaștem… ar fi frumos, nu? Este primă­va­ră! Acum trebuie să iertăm, să zâmbim, să iubim, să dă­ru­im, să nu încetăm să ne rugăm și să mulțumim pentru ceea ce avem!

   Privesc cu recunoștință spre cer și mă simt binecu­vântată că pot simți bucuria reînnoirii, bucuria unui nou început. Aș fi vrut să deschid larg ferestrele su­fletului și să cuprind în el toată frumusețea care îmi bucură privirea, dar nu pot să nu simt umbra tristeții și revolta când știu că, în alt colț de lume, oameni nevinovați se află în suferință.

   Jurnalele de actualități ale ul­timilor zile ne-au adus știri și imagini tragice din Orientul A­propiat. Oare a început răz­bo­iul? Ca răspuns la un atac cu ar­me chimice, ale forțelor gu­ver­na­men­tale siriene asupra unei localități controlate de rebeli, soldat cu morți și răniți, Statele Unite au lansat mai multe rachete ce au lovit baza aeriană de pe care au decolat aeronavele armatei si­riene aducătoare de moarte. Imediat, după execu­tarea acestor lovituri, Rusia a trimis în zonă o navă purtătoare de rachete în sprijinul guvernului sirian. Atac chimic, rachete, atroci­tăți greu de imaginat, ră­niți, morți, acuze, declarații contradictorii… în antiteză cu pri­mă­vara noastră caldă pe ca­re ne-am fi dorit-o în pace. Ma­rile puteri ale lumii se joacă cu viitorul omenirii, refuzând să dea detalii despre planurile lor, amă­nuntele discutându-se în spatele ușilor închise. Nu este exclus ca lumea să fie târâtă într-un nou război în care, vrând, nevrând să fim și noi parte. Să ne amin­tim de prof­ețiile Părintelui Antonie din Sie­tista și ale Părintelui Paisie care au spus că „Din Si­ria va începe al treilea război mon­dial! Rugați-vă neînce­tat!“.

   Ca un făcut, veștile triste au continuat. După atentatul care a avut loc la Londra acum câtva timp, în urma căruia și-a pierdut viața și o româncă, liniștita și pașnica Suedie a fost lovită din nou de un atac terorist.... Oare ce ne mai așteaptă? Urmează săp­tămâna Patimilor ori a în­ce­put deja?

   O lacrimă de tristețe să o lăsăm să cadă pe eșafodul acestei primăveri pentru ei, oamenii mai puțin norocoși decât noi.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Columbia: "Anglia", numărul doi din Clanul Golfului, a fost ucis într-o operațiune a forțelor de securitate
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:37 AM

Luis Orlando Padierna Peńa, alias "Anglia", considerat numărul doi din Clanul Golfului, cea mai mare grupare criminală din Columbia, a fost ucis joi într-o operațiune a forțelor de securitate, a informat președintele Juan Manuel Santos, citat de agenția EFE.

CITATUL ZILEI
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:32 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 24 noiembrie
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:17 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 24 noiembrie
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:01 AM

Este a 328 a zi a anului 2017.

Acord în cadrul opoziției siriene pentru trimiterea unei delegații unite la negocierile de la Geneva
Vineri, Noiembrie 24, 2017 01:52 AM

Opoziția siriană a ajuns la un acord pentru trimiterea unei delegații unite la negocierile cu regimul, de la Geneva, sub egida ONU, transmite AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 19:26 DORU CASCADORUL POLITIC
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Ptr domnul LUCIDUL:Domnule chestia cu familia Corcodel este ciorba reincalzita.Dar sa revenim la DORU CASCADORUL=PROSTITUATA POLITICA=INTELECTUAL OBOSIT.Cat timp a fost presedinte PDL NEHOIU,partidul nu a avut o contabilitate clara si legala.Exista convorbiri telefonice de ale DOMNULUI DORU CASCADORU(predate deja la DNA),prin care ameninta daca nu primeste bani(efectiv).exista facturi cu reparatia masini personale ale domnului in cauza,decontate de firme agreate de dansul la aceea vreme,exista persoane in oras care au dat spaga domnului sa fie angajate la COMPANIA DE APA NEHOIU.Deci,vedeti domnule LUCIDUL UNDE CUM A FURAT DORU CASCADORU.Eu am dovezi ptr cea ce sustin
23 Nov, 18:54 Corectitudinea este un ideal, nicidecum o realitate!
Pixelu afumat a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Critica este naturală. Pupincureala este forțată. Nu m-ar mira ca lucidul să fie chiar forma de viață în cauză!
23 Nov, 18:26 Fiti corecți!
Lucidul. a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Pe Muzgoci nu il înjură altcineva decât familia de hoți Corcodel.Astia nu uita ca i-a dat jos de la ciolan .Cum si de ce lua șpăgi de la PDL?Domnu ziarist de ce lăsați sa fie denigrat un om serios cu o familie serioasă ca Muzgoci .A făcut multe pentru noi si este un om corect,ce a furat Muzgoci?Este scandalos,este rușinos .Prosti si lingăi se exprima aici.Pacat .Ma așteptam la altceva.
Google PageRank Checker