27 de ani
de presa libera
Vineri, Aprilie 28, 2017 01:38 AM

Opinii

În anotimpul renașterii începe războiul?

de Angela PETRE
Opinii  |
10.04.2017, 00:00
895

   E primăvară, anotimpul renașterii, cea mai frumoasă și mai îndrăgită perioadă din an. Totul capătă formă și culoare… florile, iarba, întreaga natură revine la viață după o lungă perioadă de hibernare. Anotimpul fericirii atinge apo­geul de ziua florilor și un parfum suav se răspândește în adie­rea vântului. E atâta culoare și frumos… miroase a verde crud, a pământ, și acest mi­ros îmi amintește de co­pi­lărie, de adolescență, de propria-mi evoluție pe această lume.

   Aș vrea să cred că și noi, oa­menii, suntem orânduiți du­pă aceleași principii ca și na­tura. Că venim, ne trăim exis­tența, învățăm, plecăm, apoi ne întoar­cem și renaștem… ar fi frumos, nu? Este primă­va­ră! Acum trebuie să iertăm, să zâmbim, să iubim, să dă­ru­im, să nu încetăm să ne rugăm și să mulțumim pentru ceea ce avem!

   Privesc cu recunoștință spre cer și mă simt binecu­vântată că pot simți bucuria reînnoirii, bucuria unui nou început. Aș fi vrut să deschid larg ferestrele su­fletului și să cuprind în el toată frumusețea care îmi bucură privirea, dar nu pot să nu simt umbra tristeții și revolta când știu că, în alt colț de lume, oameni nevinovați se află în suferință.

   Jurnalele de actualități ale ul­timilor zile ne-au adus știri și imagini tragice din Orientul A­propiat. Oare a început răz­bo­iul? Ca răspuns la un atac cu ar­me chimice, ale forțelor gu­ver­na­men­tale siriene asupra unei localități controlate de rebeli, soldat cu morți și răniți, Statele Unite au lansat mai multe rachete ce au lovit baza aeriană de pe care au decolat aeronavele armatei si­riene aducătoare de moarte. Imediat, după execu­tarea acestor lovituri, Rusia a trimis în zonă o navă purtătoare de rachete în sprijinul guvernului sirian. Atac chimic, rachete, atroci­tăți greu de imaginat, ră­niți, morți, acuze, declarații contradictorii… în antiteză cu pri­mă­vara noastră caldă pe ca­re ne-am fi dorit-o în pace. Ma­rile puteri ale lumii se joacă cu viitorul omenirii, refuzând să dea detalii despre planurile lor, amă­nuntele discutându-se în spatele ușilor închise. Nu este exclus ca lumea să fie târâtă într-un nou război în care, vrând, nevrând să fim și noi parte. Să ne amin­tim de prof­ețiile Părintelui Antonie din Sie­tista și ale Părintelui Paisie care au spus că „Din Si­ria va începe al treilea război mon­dial! Rugați-vă neînce­tat!“.

   Ca un făcut, veștile triste au continuat. După atentatul care a avut loc la Londra acum câtva timp, în urma căruia și-a pierdut viața și o româncă, liniștita și pașnica Suedie a fost lovită din nou de un atac terorist.... Oare ce ne mai așteaptă? Urmează săp­tămâna Patimilor ori a în­ce­put deja?

   O lacrimă de tristețe să o lăsăm să cadă pe eșafodul acestei primăveri pentru ei, oamenii mai puțin norocoși decât noi.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Apr, 21:50 OMUL POTRIVIT INTR-UN LOC POTRIVIT
Ion a comentat pentru articolul Valeriu Șușnea, în conducerea Institutului Cultural Român:
Competenta, profesionalismul, dedicarea sunt calități indiscutabile pe care un manager le poate dovedi pentru a ocupa o funcție intr-un Consiliu de conducere, cum este cel al ICR. Doresc dlui Susnea sa ne vedem, de ce nu, in poziția de reprezentant ICR pe la New York sau așa ceva. Succes si felicitări!
27 Apr, 21:31 Incotro,PNL?
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Cristinel Romanescu, ales președinte PNL Buzău:
Probabil ca afacerile lui Cristi Romanescu vor prospera in continuare,dar PNL-ul "se va duce de rapa".Cine crede ca Romanescu poate fi un politician care sa scoata din mocirla morala in care se afunda PNL Buzau,ori este naiv,ori este rau intentionat.Asa cum il stiu pe Cristi Romanescu,este unpolitician pentru care e valabila zicala cu "interesu poarta fesu" si implicarea sa in politica are ca unica motivatie protejarea si dezvoltarea propriilor afaceri.In mod cert,el poate fi un bun manager,dar ca politician este precum un "pui de gaina" in mijlocul unui stol de ulii.Oricum,sunt ferm convins ca PNL-ul va insemna si va conta foarte putin in politica locala,iar reanimarea si revenirea dorite se amana sine die.
27 Apr, 20:10 Felicitari primului cetatean
Alt cetatean a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Bravo Domnul Marinescu , in sfarsit spune cineva ceva , ca pana acum totul a fost ,,secret de stat''
Google PageRank Checker