Concert de excepţie pentru fanii muzicii jazz de la Buzău. Newyorkezul Mike Parker va urca pe scenă în Club No Limit, pe 15 aprilie, de la ora 20,00, alături de un percuţionist de excepţie, nominalizat de două ori la premiile Grammy, Frank Parker, din Chicago, şi de energicul saxofonist polonez Slawek Pezda, originar din Cracovia. Cei trei formează celebrul band Trio Theory.

Este ocazie unică pentru buzoienii ce iubesc jazzul să asculte trei mari artişti ai momentului ce vin din colţuri diferite ale lumii, pentru un show unic. Potrivit organizatorilor, pe 15 aprilie, vom avea la Buzău „probabil cel mai important concert al anului”.

Trioul s-a sudat în noiembrie 2014 datorită un turneu maraton de 27 de concerte în 27 de nopţi consecutive. De atunci, au susţinut peste 200 de concerte în 12 ţări din zona Baltică până în Balcani, incluzînd Krokus Jazz Festival (PL), Jazz Festival Praga, Jazz Goes To Town (CZ), Media Wave Festival (HU), Jazzire Festival (RS), Târgu Mureş International Jazz Festival (RO), Mailaul Festival (EE) etc. În aprilie anul trecut, au lansat un al treilea album intitulat „Alive Out There”, care conţine înre­gistrări live din turneul de toamnă 2015. Anul aceasta vor concerta în premieră la Mondrian Jazz Festival din The Hague (Olanda).

 „Combinaţie aparent imposibilă de Charlie Parker cu grooveul lui Michael Jackson“

„O ingenioasă sinteză de genuri muzicale; o combinaţie aparent imposibilă de Charlie Parker cu grooveul lui Michael Jackson, asezonată cu o îndrăzneală demnă de John Zorn. E tot ceea ce trebuie să fie jazzul: original, proaspăt, imprevizibil, simbioză perfectă la improviza­ţiile în grup şi ceva umor”, scrie publicaţia  JazzPRESS despre Mike Parker’s Trio Theory.

După ce şi-a petrecut anii studenţiei cântând jazz cu de muzicieni de top, în trupa ­fa­cultăţii, şi scriind cvartete de coarde sau reorchestrând muzica trupei după muzica trupei The Beatles, în cele din urmă Mike Parker a început să îşi formeze propriul stil muzical. Criticii au apreciat muzica lui, pe care au descris-o drept „o sinteză ingenioasă a tuturor genurilor muzicale“ şi o „combinaţie de post bop, indie rock, avangardă şi înclinaţie către muzica clasică”.

Preţurile la concertul de la Buzău sunt: 50 lei (categoria I), 35 lei (categoria  a II-a), iar pentru elevi, doar 15 lei. Pentru rezervări şi informaţii suplimentare, aveţi la dispoziţie numărul de telefon 0723429264.

DISTRIBUIȚI
loading...