Dialogul surzilor între autorităţile judeţului şi reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în privinţa mutării came­relor video pentru verificarea rovinietei, de la podul peste râul Buzău la Poşta Câlnău. După ce, încă din august, reprezentanţii Primăriei Poşta Cîlnău au montat pe marginea DN2 E85, pe sensul spre Rm. Sărat, o consolă pentru amplasarea came­relor video şi au pus la dispoziţia CNAIR o cameră pentru sistemul de stocare, acum au aflat că nu este suficient şi este necesară o altă consolă şi pe sensul spre Buzău. De ce s-a aflat asta după atâtea luni de demersuri şi nu când s-a semnat contractul cu Primăria pentru utilizarea gratuită a terenului pe care vor fi amplasate dispozitivele? Având în vedere că autorităţile buzoiene şi-au luat angajamentul că se vor ocupa de toate procedurile necesare şi vor suporta şi costurile relocării sistemului de supraveghere şi spun că au făcut tot ce li s-a cerut, iar reprezentanţii CNAIR susţin că este o greşeală de evaluare a Primăriei Poşta Câlnău şi nicidecum de tergiversare din partea res­ponsabililor companiei, mai puţin contează cine a greşit, atâta timp cât nimeni nu-şi asumă acest lucru.

Cert este că acum primăria trebuie să procedeze la exproprierile necesare pentru ridicarea unei alte console şi astfel să poată fi montate toate cele şase camere aflate acum la podul de la Mărăcineni. Potrivit purtătorului de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu, intenţia, la nivelul, companiei, este ca sistemul de supraveghere să fie mutat la Poşta Cîlnău până la sfârşitul anului.

Amplasamentul consolei pe care vor fi montate camerele video şi al camerei tehnice a fost predat de Primăria Poşta Câlnău la începutul lunii septembrie, iar contractul cu CNAIR pentru folosirea gratuită a terenului a fost semnat cu ceva timp în urmă şi nu a fost sesizat faptul că o singură consolă nu este suficientă.

Camerele pentru verificarea rovinietei sunt coşmarul şoferilor care circulă cu maşina pe drumurile din România, iar în Buzău, şoferii de pe Valea Slănicului sunt cei mai afectaţi, fiind obligaţi să achite rovinietă doar pentru că circulă pe podul de la Mărăcineni. De-a lungul vremii, oamenii au plătit mii de amenzi, unele dintre ele contestate în Justiţie, iar alţii şi-au mascat numerele de înmatriculare pentru a tranzita podul, astfel încât să nu mai poată fi filmaţi de camere şi sancţionaţi. Odată cu închiderea podului pentru reparaţii, reprezentanţii Companiei Naţionalede Drumuri Naţionale au fost de acord, la insistenţele autorităţilor judeţului, de a muta camerele video, tot pe Drumul European 85, dar în localitatea Poşta Cîlnău.

În toată ţara sunt amplasate nu mai puţin 74 de camere fixe de suprave­ghere a traficului rutier. Persoanele surprinse de camerele video circulând cu maşina pe drumurile din România fără a avea rovinietă valabilă, pot fi ­sancţio­nate cu amenzi de până la 4.500 de lei, în funcţie de capacitatea autovehiculului.

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. Acele camere nu trebuie sa existe. Este un furtisag . Banii nu se duc unde trebuie si apoi proprietarii de auto platesc impozit si de aici ar trebui luati bani ptr. strazi, autostrazi, etc. Cu banii stransi pe rovinieta se putea face autostrazi pana in China. Este un furt legalizat, este o situatie ce-i poti spune mafiota, stat mafiot. Nu-i posibil ca atata banet sa dispara, de la accize, rovinieta, impozit, taxa pod, etc.

Comments are closed.