De luna viitoare, fondul de carte al Bibliotecii Judeţene va fi mutat, din actuala clădire de pe Bulevardul Unirii, la Galleria Mall, unde instituţia va funcţiona pe o perioadă de câţiva ani, cât vor dura lucrările de reabilitare a sediului instituţiei.

Mutarea fondului de carte în noua locaţie este un proces anevoios care trebuie făcut treptat şi cu mare atenţie, pentru a nu se produce şi alte pagube actualei clădiri care poate ceda oricând odată cu eliberarea spaţiului. Din acest motiv, reprezentanţii Consiliului Judeţean au hotărât să apeleze la Armată pentru mutarea cărţilor dintr-o clădire în alta.

„Se va muta fondul de carte din Biblioteca Judeţeană. Acest lucru se va face începând cu luna septembrie cu ajutorul Armatei, care are şi dotarea şi experienţa necesară. Au fost discuţii, dar nu s-a pus problema cât va costa. Este o activitate complexă, care va dura între o lună şi patru luni de zile, care trebuie să se facă controlat, pentru a nu se prăbuşi clădirea odată ce va fi detensionată prin scoaterea cărţilor din interior. Este normal ca acest lucru să coste, dar nu s-a pus problema cât anume ne va lua Armata. Nu s-a discutat acest lucru pentru că nu a fost cazul”, a declarat preşedintele CJ, Petre Emanoil Neagu.

Până luna viitoare, proprietarul Galleria Mall trebuie să amenajeze locaţia unde va funcţiona Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu”. „Până în luna septembrie trebuie ca proprietarul spaţiului de la Galleria Mall să se ocupe de amenajarea acestuia cu tot ceea ce trebuie pentru funcţionarea în bune condiţii, luarea avizelor şi ceea ce mai trebuie făcut acolo. De aceea, mutarea va începe în luna septembrie şi nu ştiu dacă zece ani, dar cel puţin cinci ani Biblioteca va funcţiona în acea locaţie”, a spus Petre Emanoil Neagu.

DISTRIBUIȚI
loading...