27 de ani
de presa libera
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:38 AM

Politic

Municipalitatea, în căutare de terenuri pentru locuinţe ANL

de Călin BOSTAN
Politic  |
08.09.2017, 00:00
476

   Municipalitatea caută să identifice terenuri pe care Agenţia Naţională a Locuinţei ar putea ridica trei tipuri de construcţii, a anunţat primarul Constantin Toma în raportul video săptămânal către buzoieni, pe care îl postează pe pagina sa oficială de Facebook. El spune că aceasta este concluzia întâlnirii pe care a avut-o, săptămâna trecută, cu directorul general al ANL.

   ,,Săptămâna trecută m-am întâlnit cu directorul general al Agenţiei Naţionale a Locuinţei, şi va trebui să identificăm în Buzău terenuri pe care să construim, cu bani de la Guvernul României, trei tipuri de proiecte; unul înseamnă locuinţe pentru tineri între 18 şi 35 de ani, al doilea se referă la locuinţe de serviciu, şi case pe pământ, dacă vom găsi teren. Am început o analiză a tuturor spaţiilor care mai sunt disponibile în municipiul nostru pentru a face case-model pe pământ, finanţate şi realizate efectiv de către Agenţia ­Naţio­nală a Locuinţei, de 400-450 metri pătraţi, noi să asigurăm doar utilităţile şi drumurile”, a spus Toma.

   Acesta a precizat că, în acest fel, misiunea Primăriei de a amenaja locuinţe sociale pentru familiile care locuiesc în imobilele istorice din centrul vechi ar fi mai simplă: ,,Este un lucru foarte important, pentru că, în acelaşi timp, am început, în mai multe locuri ale Buzăului, să amenajăm locuinţe sociale, astfel încât să putem lua familiile care în acest moment stau în centru, în locuinţe istorice, cu bulină roşie pe ele, astfel încât să putem reabilita toată Cuza Vodă până la Bazar şi prin jurul centrului”, a mai precizat primarul Constantin Toma în raportul video săptămânal către buzoieni, pe care îl postează pe pagina sa oficială de Facebook.

   Toma a mai anunţat că municipalitatea a demarat o acţiune de îndreptare a anomaliilor din actele de identitate ale buzoienilor referitoare la adrese: ,,Res­criem nomenclatorul străzilor din Buzău, pentru că avem foarte multe anomalii: străzi care nu mai există sau locuinţe înregistrate într-un cartier, fără să aibă spe­cificată o stradă. De exemplu, Primăria se află pe strada Unirii nr. 163, şi nu mai există această stradă, Poliţia Locală se află pe strada Transilvaniei nr. 5, sau strada Bistriţei este ruptă în două de Piaţa Dacia. Vom ana­liza, şi am făcut şi un apel public către cetăţenii Buzăului, să ne dea informaţii pe acestă zonă, acolo unde sunt anomalii pe care să le putem îndrepta. Sunt o mulţime de situaţii ciudate”.

 

Comentarii

OFERTA SPATIU PENTRU LOCUINTE (08 Sep, 09:11)
LILIAC VALERIA

Avem disponibil spatiu pentru amenajat locuinte sociale,-FOSTUL SEDIU ADMNINISTRATIV AL FLACARA-acum proprietate VALFLOR -fam LILIAC.Sunt cca 1200 mp.-P+2.

Raspunde
OFERTA TEREN INTRAVILAN PENTRU CONSTRUCTII (08 Sep, 11:54)
PREDA

OFER TEREN INTRAVILAN IN SUPRAFATA DE 30.000 mp LA IESIREA DIN BUZAU SPRE SPATARU. TEL 0745043940.

Raspunde

Stiri Agerpres

O "ARtfel" de expoziție AGERPRES, de vineri la Palatul Suțu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:25 AM

Agenția Națională de Presă AGERPRES organizează o "ARtfel" de expoziție de fotografie, care îmbină fotoreportajul, documentarul video și realitatea augmentată și care poate fi vizitată începând de vineri până pe 10 decembrie, la Palatul Suțu - Muzeul Municipiului București.

Opt bărbați, care pretind a fi nord-coreeni, găsiți pe o barcă eșuată în nordul Japoniei
Vineri, Noiembrie 24, 2017 04:33 AM

O barcă de lemn în care se aflau opt bărbați, care pretind a fi din Coreea de Nord, a eșuat în nordul Japoniei, a transmis vineri presa locală, citând poliția, informează agenția dpa.

DESTINAȚII DE WEEKEND - sfârșit de săptămână în București (evenimente culturale)
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:56 AM

Ediția cu numărul 24 a Târgului Internațional Gaudeamus - Carte de învățătură, continuă la sfârșitul acestei săptămâni, în Pavilionul Central Romexpo, ultima zi a manifestării fiind duminică, 26 noiembrie.

DOCUMENTAR: 45 de ani de la moartea inventatorului Henri Coandă
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:48 AM

Henri Coandă, creatorul primului avion cu reacție din lume, s-a născut la 7 iunie 1886, la București.

DOCUMENTAR: 90 de ani de la moartea omului politic Ion I. C. Brătianu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:43 AM

Ion I.C. Brătianu s-a născut la 20 august 1864, în localitatea Florica, județul Argeș, fiind fiul lui Ion C. Brătianu, om politic, fruntaș al Revoluției de la 1848, al cărui nume este legat și de alte mari evenimente din istoria României, precum Unirea Principatelor (1859) sau Independența de stat (1877).

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 19:26 DORU CASCADORUL POLITIC
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Ptr domnul LUCIDUL:Domnule chestia cu familia Corcodel este ciorba reincalzita.Dar sa revenim la DORU CASCADORUL=PROSTITUATA POLITICA=INTELECTUAL OBOSIT.Cat timp a fost presedinte PDL NEHOIU,partidul nu a avut o contabilitate clara si legala.Exista convorbiri telefonice de ale DOMNULUI DORU CASCADORU(predate deja la DNA),prin care ameninta daca nu primeste bani(efectiv).exista facturi cu reparatia masini personale ale domnului in cauza,decontate de firme agreate de dansul la aceea vreme,exista persoane in oras care au dat spaga domnului sa fie angajate la COMPANIA DE APA NEHOIU.Deci,vedeti domnule LUCIDUL UNDE CUM A FURAT DORU CASCADORU.Eu am dovezi ptr cea ce sustin
23 Nov, 18:54 Corectitudinea este un ideal, nicidecum o realitate!
Pixelu afumat a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Critica este naturală. Pupincureala este forțată. Nu m-ar mira ca lucidul să fie chiar forma de viață în cauză!
23 Nov, 18:26 Fiti corecți!
Lucidul. a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Pe Muzgoci nu il înjură altcineva decât familia de hoți Corcodel.Astia nu uita ca i-a dat jos de la ciolan .Cum si de ce lua șpăgi de la PDL?Domnu ziarist de ce lăsați sa fie denigrat un om serios cu o familie serioasă ca Muzgoci .A făcut multe pentru noi si este un om corect,ce a furat Muzgoci?Este scandalos,este rușinos .Prosti si lingăi se exprima aici.Pacat .Ma așteptam la altceva.
Google PageRank Checker