Lansat oficial în cinematografele din toată ţara pe 16 noiembrie, Moromeţii 2 adusese, după primul weekend, mai mult de 52.000 de spectatori în sălile din peste 50 de oraşe. Proiecţia a devenit astfel cel mai mare succes de casă din ultimul sfert de veac. În cadrul campaniei de promovare a filmului, Buzăul va avea parte de o proiecţie specială pe data de 8 decembrie, la sala Vladimir Maximilianm de la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Moromeţii 2 este un film românesc regizat de Stere Gulea. Rolurile principale sunt interpretate de actorii Horaţiu Mălăele, Iosif Paştina şi Dana Dogaru. Scenariul este o adaptare a celui de-al doilea volum al romanului „Moromeţii”, a romanului „Viaţa ca o pradă” şi a publicisticii lui Marin Preda.

Chiar dacă filmul a rulat deja la Happy Cinema, luna aceasta sunt programate, în toată ţara, câteva proiecţii speciale, organizate în spaţii alternative, special pentru a oferi şansa cât mai multor persoane să poată vedea filmul. Biletele se pot procura de la casa Sălii Vladimir Maximilian.

Moromeţii 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete (Horaţiu Mălăe­le) din satul din Câmpia Dunării, şi-l are în prim-plan pe mezinul Niculae (Iosif Paştina). Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el şi cea de-a doua soţie, Catrina (Dana Dogaru), tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.

Moromeţii 2 este o producţie Libra Film, rea­lizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Studioului de Creaţie al Ministerului Culturii, în colaborare cu TVR şi HBO România.

DISTRIBUIȚI
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieți comentariul dvs.
Introduceți numele dvs.