Lansat oficial în cinematografele din toată ţara pe 16 noiembrie, Moromeţii 2 adusese, după primul weekend, mai mult de 52.000 de spectatori în sălile din peste 50 de oraşe. Proiecţia a devenit astfel cel mai mare succes de casă din ultimul sfert de veac. În cadrul campaniei de promovare a filmului, Buzăul va avea parte de o proiecţie specială pe data de 8 decembrie, la sala Vladimir Maximilianm de la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Moromeţii 2 este un film românesc regizat de Stere Gulea. Rolurile principale sunt interpretate de actorii Horaţiu Mălăele, Iosif Paştina şi Dana Dogaru. Scenariul este o adaptare a celui de-al doilea volum al romanului „Moromeţii”, a romanului „Viaţa ca o pradă” şi a publicisticii lui Marin Preda.

Chiar dacă filmul a rulat deja la Happy Cinema, luna aceasta sunt programate, în toată ţara, câteva proiecţii speciale, organizate în spaţii alternative, special pentru a oferi şansa cât mai multor persoane să poată vedea filmul. Biletele se pot procura de la casa Sălii Vladimir Maximilian.

Moromeţii 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete (Horaţiu Mălăe­le) din satul din Câmpia Dunării, şi-l are în prim-plan pe mezinul Niculae (Iosif Paştina). Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el şi cea de-a doua soţie, Catrina (Dana Dogaru), tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.

Moromeţii 2 este o producţie Libra Film, rea­lizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Studioului de Creaţie al Ministerului Culturii, în colaborare cu TVR şi HBO România.

DISTRIBUIȚI
loading...