Sâmbătă, 18 mai, a avut loc lansarea albumului monografic al Liceului Teoretic Pătârlagele care, din anul 2000, a împrumutat numele academicianului Radu Vlă­descu, reputat om de știință, născut la Sibiciul de Sus. Lucrarea, apă­rută sub egida Asociației Culturale „Ion Ca­raion”, coordonată de profesorul Marius Râpeanu, a fost realizată împreună cu prof. Viorica Miricioiu și prof. Nicoleta Albu.

Manifestarea a debutat cu prezentarea unor aspecte din viața și activitatea științifică a acad. Radu Vlădescu, de către Alexia Petre, elevă în clasa a IX-a. Amintiri despre omul de știință au fost rememorate de Ștefan Tighel, nepotul acestuia. O pre­zentare a liceului a fost făcută de directoarea acestuia, prof. Nicoleta Albu. De asemenea, publicistul Viorel Frâncu, membru al Asociației Ziariștilor din România, a prezentat antologia „Cineva trebuia să rămână în munți – scriitori nehoieni” și Almanahul „Renașterea buzoiană”.

În cadrul evenimentului au mai vorbit în continuare foști elevi ai liceului: scriitorii și membrii ai Uniunii Scriitorilor din România, Gheorghe Postelnicu și Titi Damian, fostul deputat Petre Posea, scriitoarea Liliana Baciu, fostul deputat și președinte al Asociației culturale „Renaș­terea buzoiană” Ovidiu Cameliu Petrescu, scriitorul și membru USR Nicolae Gâlmeanu și preșe­dintele Consiliului Jude­țean, Petre Emanoil Nea­gu.

Evenimentul cultural a marcat un moment deosebit de important pentru Liceul din Pătârlagele, împlinirea a 100 de ani de existență a instituției de învățământ.

DISTRIBUIȚI
loading...