27 de ani
de presa libera
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:42 AM

Educatie

Modificări la Evaluarea Naţională / Părinţii pot vedea lucrările elevilor

de Cristian IONESCU
Educatie  |
16.06.2017, 00:00
2239

   În acest an au fost făcute diferite modificări în ceea ce priveşte examenul de Evaluare Naţională la clasa a VIII-a, informează portalinvatamant.ro. Un aspect mai puţin cunoscut de părinţi este acela că pot vedea lucrările copilului lor, după afişarea rezultatelor finale, în urma contestaţiilor.

   Candidatul major şi părinţii/reprezentanţii legali ai candidatului minor pot solicita Comisiei judeţene de organizare a Evaluării Naţionale să vadă lucrarea copilului lor, numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii. La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie sa fie însoţit obligatoriu de un părinte sau reprezentant legal.

   Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea sau la modificarea notelor acordate lucrării.

Alte modificări

  În acest an au apărut şi alte noutăţi, cum ar fi creşterea mediei de la Evaluarea Naţională la 80% în media de admitere la liceu. 

   De asemenea, a fost eliminată prevederea conform căreia nota finală după soluţionarea contestaţiilor se modifică numai în cazul în care, între nota iniţială şi nota de la contestaţie există o diferenţă de minimum 0,5 puncte. 

  Cum s-a întâmplat şi în anii precedenţi, va exista supraveghere video şi audio. Potrivit legii, trebuie să existe camere de supraveghere video şi audio în sălile de clasă din unităţile de învăţământ în care se desfăşoară probele pentru Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a, a sălilor în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi a sălilor în care se preiau, se evaluează şi se depozitează lucrările scrise.

 

Comentarii

evaluare (17 Jun, 18:49)
Robert

Nota se modifica și pe minus, este specificat în cererea pe care o face pãrintele

Raspunde
Evaluare (18 Jun, 14:19)
Nicu

Ar fi bine ca un criteriu de plata pt profesori sa fie si rezultatele obținute de către elevi la capacitate.Nu criteriul ''timpul trece leafa merge''noi pe Facebook,ore după cum am chef,plimbări in timpul orelor la cumpărături si gata anul școlar.Asa procedează Alina Ilie la Murgesti. Mai mult timp liber decât ore...

Raspunde
pt nicu (22 Jun, 23:20)
criterii

Si cei care predau desen sau sport, pe ei cum să-i evalueze.Ce rezultate sa se ia in considerare? Fiecare face ce vrea in scoli, nu v- ati convins?

Raspunde
note (01 Jul, 09:28)
parinte

Avem voie sa vedem lucrarea dar daca copilul are dreptate cine plateste pentru asta.Greseli au loc mereu dupa cum vedem.

Raspunde

Stiri Agerpres

O "ARtfel" de expoziție AGERPRES, de vineri la Palatul Suțu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:25 AM

Agenția Națională de Presă AGERPRES organizează o "ARtfel" de expoziție de fotografie, care îmbină fotoreportajul, documentarul video și realitatea augmentată și care poate fi vizitată începând de vineri până pe 10 decembrie, la Palatul Suțu - Muzeul Municipiului București.

Opt bărbați, care pretind a fi nord-coreeni, găsiți pe o barcă eșuată în nordul Japoniei
Vineri, Noiembrie 24, 2017 04:33 AM

O barcă de lemn în care se aflau opt bărbați, care pretind a fi din Coreea de Nord, a eșuat în nordul Japoniei, a transmis vineri presa locală, citând poliția, informează agenția dpa.

DESTINAȚII DE WEEKEND - sfârșit de săptămână în București (evenimente culturale)
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:56 AM

Ediția cu numărul 24 a Târgului Internațional Gaudeamus - Carte de învățătură, continuă la sfârșitul acestei săptămâni, în Pavilionul Central Romexpo, ultima zi a manifestării fiind duminică, 26 noiembrie.

DOCUMENTAR: 45 de ani de la moartea inventatorului Henri Coandă
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:48 AM

Henri Coandă, creatorul primului avion cu reacție din lume, s-a născut la 7 iunie 1886, la București.

DOCUMENTAR: 90 de ani de la moartea omului politic Ion I. C. Brătianu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:43 AM

Ion I.C. Brătianu s-a născut la 20 august 1864, în localitatea Florica, județul Argeș, fiind fiul lui Ion C. Brătianu, om politic, fruntaș al Revoluției de la 1848, al cărui nume este legat și de alte mari evenimente din istoria României, precum Unirea Principatelor (1859) sau Independența de stat (1877).

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 19:26 DORU CASCADORUL POLITIC
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Ptr domnul LUCIDUL:Domnule chestia cu familia Corcodel este ciorba reincalzita.Dar sa revenim la DORU CASCADORUL=PROSTITUATA POLITICA=INTELECTUAL OBOSIT.Cat timp a fost presedinte PDL NEHOIU,partidul nu a avut o contabilitate clara si legala.Exista convorbiri telefonice de ale DOMNULUI DORU CASCADORU(predate deja la DNA),prin care ameninta daca nu primeste bani(efectiv).exista facturi cu reparatia masini personale ale domnului in cauza,decontate de firme agreate de dansul la aceea vreme,exista persoane in oras care au dat spaga domnului sa fie angajate la COMPANIA DE APA NEHOIU.Deci,vedeti domnule LUCIDUL UNDE CUM A FURAT DORU CASCADORU.Eu am dovezi ptr cea ce sustin
23 Nov, 18:54 Corectitudinea este un ideal, nicidecum o realitate!
Pixelu afumat a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Critica este naturală. Pupincureala este forțată. Nu m-ar mira ca lucidul să fie chiar forma de viață în cauză!
23 Nov, 18:26 Fiti corecți!
Lucidul. a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Pe Muzgoci nu il înjură altcineva decât familia de hoți Corcodel.Astia nu uita ca i-a dat jos de la ciolan .Cum si de ce lua șpăgi de la PDL?Domnu ziarist de ce lăsați sa fie denigrat un om serios cu o familie serioasă ca Muzgoci .A făcut multe pentru noi si este un om corect,ce a furat Muzgoci?Este scandalos,este rușinos .Prosti si lingăi se exprima aici.Pacat .Ma așteptam la altceva.
Google PageRank Checker