27 de ani
de presa libera
Duminica, Aprilie 30, 2017 11:49 AM

Sanatate

Modificări ale Ministerului Sănătăţii la cadrul legislativ pentru asigurarea accesului pacienţilor la medicamente

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
16.03.2017, 00:00
126

   Ministerul Sănătăţii a cerut direcţiilor de specialitate din cadrul ministerului şi al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Mediacale să monitorizeze permanent situaţia rulajului medicamentelor pentru care au fost înregistrate disfuncţionalităţi în aprovizionare. Astfel, potrivit noilor reglementări ale Ministerului Sănătăţii, deţinătorii de autorizaţie de punere în practică au obligaţia să garanteze permanent respectarea obligaţiei de serviciu public  prin asigurarea unui stoc minim egal cu rulajul mediu lunar, pentru fiecare medicament pentru care deţin autorizaţie de punere pe piaţă în România.

   Distribuitorii engros au obligaţia să asigure permanent constituirea de stocuri asiguratoare egale cu rulajul mediu lunar, pentru  fiecare medicament pe care îl distribuie. Aceştia trebuie să onoreze fiecare comandă justificată primită de la unităţile sanitare şi farmaciile cu care sunt în relaţii contractuale, la termenele de livrare.

   De asemenea, spitalele  şi farmaciile au obligaţia să transmită  comanda justificată către distribuitorii engros cel puţin o dată pentru fiecare distribuitor, până la onorarea comenzii.Totodată, sunt introduse prevederi pentru reglementarea achiziţiei unor medicamente care sunt procurate prin procedură de nevoi speciale. Este vorba despre termenele ce trebuie respectate de instituţiile şi structurile cu atribuţii în acest domeniu, pentru eficientizarea procesului de asigurare a accesului pacienţilor la medicamente furnizate pentru rezolvarea unor nevoi speciale.

   Tot pentru îmbunătăţirea accesului la această categorie de medicamente, Ministerul Sănătăţii a stabilit ca, în cazul în care preţul propus este mai mare decât cel minim, să se aprobe temporar preţul propus,  pentru perioada de valabilitate a autorizaţiei de nevoi speciale.    

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
30 Apr, 07:37 Trădare să fie, dar să știm și noi!
Pixelu cometic a comentat pentru articolul Cum a decurs relația cu buzoienii a președintelui Consiliului Județean: întâlniri, audiențe, chermeza de 1 Decembrie și tunelul cu beculețe:
Păi organ de cercetare penală este chiar DNA-ul.
Culmea ironiei este că noi, cetățenii, suntem încă proprietari ai distribuției de apă a județului și cei numiți să administreze distribuția de apă ne impun niște tarife halucinante. Ceva de genul, angajez pe cineva să-mi muncească un teren proprietate personală iar la strângerea recoltei în afară de salariul convenit, angajatul îmi cere bani și pe propria recoltă. Simpatic, nu!
29 Apr, 22:43 Răspuns pt Valeria
Nicoleta a comentat pentru articolul Concurenții Olimpiadei Naționale de Istorie de la Buzău, vizită la Comandamentul Diviziei 2:
Olimpiada a fost o reușită excepțională. Cred că ai observat la festivitatea de deschidere diferența uriașă de valoare intre Mihaela și celălalte reprezentate de la ISJ Buzău. Cine a mai obținut de la ISJ Buzău titlu de profesoara anului? Cred cu tărie că locul Mihaelei este la conducerea ISJ Buzău.
29 Apr, 22:11 parerea mea!
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Cristinel Romanescu, ales președinte PNL Buzău:
"Abrudan" asta chiar este un PNL-ist ..."sadea"! "Intelectual" de ....."casa"!Pacat ca dl.Ionescu O este coleg de partid cu "abrudani" din astia in PNL.Referitor la cele prezentate de "Pixelu observator",as zice ca nu e vorba de politicieni "prosti si corupti",ci de niste TRADATORI de tara ,niste nenorociti.
Google PageRank Checker