27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:27 PM

Sanatate

Modificări ale Ministerului Sănătăţii la cadrul legislativ pentru asigurarea accesului pacienţilor la medicamente

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
16.03.2017, 00:00
274

   Ministerul Sănătăţii a cerut direcţiilor de specialitate din cadrul ministerului şi al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Mediacale să monitorizeze permanent situaţia rulajului medicamentelor pentru care au fost înregistrate disfuncţionalităţi în aprovizionare. Astfel, potrivit noilor reglementări ale Ministerului Sănătăţii, deţinătorii de autorizaţie de punere în practică au obligaţia să garanteze permanent respectarea obligaţiei de serviciu public  prin asigurarea unui stoc minim egal cu rulajul mediu lunar, pentru fiecare medicament pentru care deţin autorizaţie de punere pe piaţă în România.

   Distribuitorii engros au obligaţia să asigure permanent constituirea de stocuri asiguratoare egale cu rulajul mediu lunar, pentru  fiecare medicament pe care îl distribuie. Aceştia trebuie să onoreze fiecare comandă justificată primită de la unităţile sanitare şi farmaciile cu care sunt în relaţii contractuale, la termenele de livrare.

   De asemenea, spitalele  şi farmaciile au obligaţia să transmită  comanda justificată către distribuitorii engros cel puţin o dată pentru fiecare distribuitor, până la onorarea comenzii.Totodată, sunt introduse prevederi pentru reglementarea achiziţiei unor medicamente care sunt procurate prin procedură de nevoi speciale. Este vorba despre termenele ce trebuie respectate de instituţiile şi structurile cu atribuţii în acest domeniu, pentru eficientizarea procesului de asigurare a accesului pacienţilor la medicamente furnizate pentru rezolvarea unor nevoi speciale.

   Tot pentru îmbunătăţirea accesului la această categorie de medicamente, Ministerul Sănătăţii a stabilit ca, în cazul în care preţul propus este mai mare decât cel minim, să se aprobe temporar preţul propus,  pentru perioada de valabilitate a autorizaţiei de nevoi speciale.    

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Inflamația "antrenează" pielea pentru o însănătoșire mai rapidă (studiu)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:18 PM

Procesele inflamatorii cutanate "antrenează" pielea pentru a se putea însănătoși mai repede în urma unor eventuale leziuni, potrivit unui studiu publicat de revista Nature și citat de EFE.

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea medicilor, urmând tratamentul obișnuit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:07 PM

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea permanentă a medicilor, urmând tratamentul obișnuit, a informat Casa Regală.

Pilotul care a aterizat forțat cu avionul lângă Vințu de Jos a murit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:00 PM

Pilotul care a aterizat forțat sâmbătă cu un avion de agrement de mici dimensiuni în zona localității Vințu de Jos a murit duminică, la o clinică din Târgu Mureș.

Moscova denunță "bombardamentele barbare" de la Raqqa, comparându-le cu cele asupra Dresdei din 1945
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:53 PM

Rusia a denunțat vehement duminică "bombardamentele barbare" ale coaliției conduse de SUA asupra orașului Raqqa - fief al grupării jihadiste Statul Islamic în Siria cucerit în această săptămână - care au făcut "mii" de victime civile și care, potrivit ei, amintesc de bombardamentele aliaților asupra orașului german Dresda, în februarie 1945, relatează AFP.

Deputatul PNL Florin Roman: În rândul întâi trebuie să stea cei care aduc voturi PNL
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:27 PM

O țară ca afară va exista atunci când va exista un comportament ca afară, iar în rândul întâi în PNL trebuie să stea cei care aduc voturi partidului, a declarat, duminică, deputatul liberal Florin Roman.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker