27 de ani
de presa libera
Joi, Iunie 29, 2017 01:38 AM

Sanatate

Modificări ale Ministerului Sănătăţii la cadrul legislativ pentru asigurarea accesului pacienţilor la medicamente

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
16.03.2017, 00:00
207

   Ministerul Sănătăţii a cerut direcţiilor de specialitate din cadrul ministerului şi al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Mediacale să monitorizeze permanent situaţia rulajului medicamentelor pentru care au fost înregistrate disfuncţionalităţi în aprovizionare. Astfel, potrivit noilor reglementări ale Ministerului Sănătăţii, deţinătorii de autorizaţie de punere în practică au obligaţia să garanteze permanent respectarea obligaţiei de serviciu public  prin asigurarea unui stoc minim egal cu rulajul mediu lunar, pentru fiecare medicament pentru care deţin autorizaţie de punere pe piaţă în România.

   Distribuitorii engros au obligaţia să asigure permanent constituirea de stocuri asiguratoare egale cu rulajul mediu lunar, pentru  fiecare medicament pe care îl distribuie. Aceştia trebuie să onoreze fiecare comandă justificată primită de la unităţile sanitare şi farmaciile cu care sunt în relaţii contractuale, la termenele de livrare.

   De asemenea, spitalele  şi farmaciile au obligaţia să transmită  comanda justificată către distribuitorii engros cel puţin o dată pentru fiecare distribuitor, până la onorarea comenzii.Totodată, sunt introduse prevederi pentru reglementarea achiziţiei unor medicamente care sunt procurate prin procedură de nevoi speciale. Este vorba despre termenele ce trebuie respectate de instituţiile şi structurile cu atribuţii în acest domeniu, pentru eficientizarea procesului de asigurare a accesului pacienţilor la medicamente furnizate pentru rezolvarea unor nevoi speciale.

   Tot pentru îmbunătăţirea accesului la această categorie de medicamente, Ministerul Sănătăţii a stabilit ca, în cazul în care preţul propus este mai mare decât cel minim, să se aprobe temporar preţul propus,  pentru perioada de valabilitate a autorizaţiei de nevoi speciale.    

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

FC Voluntari - Vorskla Poltava 1-1, în meci amical
Joi, Iunie 29, 2017 00:57 AM

Echipa de fotbal FC Voluntari a terminat la egalitate cu echipa ucraineană Vorskla Poltava, 1-1 (0-1), miercuri, într-un meci amical jucat în stagiul de pregătire din Slovenia.

Cisiordania: Un palestinian ucis după ce a deschis focul asupra soldaților israelieni
Joi, Iunie 29, 2017 00:38 AM

Un palestinian a deschis focul miercuri asupra mai multor soldați israelieni care l-au împușcat, în cursul unei operațiuni militare în orașul Hebron din Cisiordania ocupată, a anunțat armata, potrivit AFP.

UPDATE Fotbal: Chile va juca finala Cupei Confederațiilor, după ce a învins Portugalia la loviturile de departajare (GALERIE FOTO)
Miercuri, Iunie 28, 2017 23:43 PM

Selecționata de fotbal a statului Chile s-a calificat în finala Cupei Confederațiilor 2017, miercuri seara, la Kazan, după ce a învins Portugalia cu scorul de 3-0, la loviturile de departajare, în prima semifinală a competiției găzduite de Rusia.

Grecia: Manifestație a poliției interzisă la Atena
Miercuri, Iunie 28, 2017 23:39 PM

Guvernul grec a interzis miercuri o manifestație sindicală a polițiștilor prevăzută pentru joi în cartierul contestatar Exarchia din Atena, denunțând o provocare a opoziției de dreapta care, la rândul său, a acuzat lipsa siguranței publice, transmite AFP.

Tribunalul special pentru Kosovo își va începe lucrările în curând
Miercuri, Iunie 28, 2017 23:09 PM

Tribunalul special creat la Haga pentru a judeca presupusele crime de război comise în timpul conflictului din Kosovo la sfârșitul anilor 1990 va deveni operațional săptămâna viitoare, a anunțat miercuri președinta acestuia, Ekaterina Trendafilova, citată de AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jun, 19:52 evaluare nationala
georgeta tufan a comentat pentru articolul Buzăul, locul III pe ţară / Cine sunt cei 24 de buzoieni care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională:
Felicitari! La cat mai multe asemenea rezultate!
28 Jun, 14:30 replica
Ioana. a comentat pentru articolul Ciolacu și Romașcanu, în Guvernul Tudose:
Poate faceti ceva si pentru primarii PSD din judetul Buzau care au fost executati politic si la comanda mafiei condusa tot de Bigiu si Scutaru. Sentinte judecatoresti date la comanda in cazuri fara prejudicii si fara a se lua in calcul probele aduse pentru justificare.
28 Jun, 13:08 Locomotiva-Luciu
Dima a comentat pentru articolul Promovarea Metalului a limpezit apele în privinţa barajului pentru Liga a 4-a / Locomotiva, Luciu şi Blăjani, trei echipe, două locuri:
Pescarusul Luciu a castigat cu 3-0 la masa verde.
Google PageRank Checker