27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 16:02 PM

Sanatate

Modificări ale Ministerului Sănătăţii la cadrul legislativ pentru asigurarea accesului pacienţilor la medicamente

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
16.03.2017, 00:00
87

   Ministerul Sănătăţii a cerut direcţiilor de specialitate din cadrul ministerului şi al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Mediacale să monitorizeze permanent situaţia rulajului medicamentelor pentru care au fost înregistrate disfuncţionalităţi în aprovizionare. Astfel, potrivit noilor reglementări ale Ministerului Sănătăţii, deţinătorii de autorizaţie de punere în practică au obligaţia să garanteze permanent respectarea obligaţiei de serviciu public  prin asigurarea unui stoc minim egal cu rulajul mediu lunar, pentru fiecare medicament pentru care deţin autorizaţie de punere pe piaţă în România.

   Distribuitorii engros au obligaţia să asigure permanent constituirea de stocuri asiguratoare egale cu rulajul mediu lunar, pentru  fiecare medicament pe care îl distribuie. Aceştia trebuie să onoreze fiecare comandă justificată primită de la unităţile sanitare şi farmaciile cu care sunt în relaţii contractuale, la termenele de livrare.

   De asemenea, spitalele  şi farmaciile au obligaţia să transmită  comanda justificată către distribuitorii engros cel puţin o dată pentru fiecare distribuitor, până la onorarea comenzii.Totodată, sunt introduse prevederi pentru reglementarea achiziţiei unor medicamente care sunt procurate prin procedură de nevoi speciale. Este vorba despre termenele ce trebuie respectate de instituţiile şi structurile cu atribuţii în acest domeniu, pentru eficientizarea procesului de asigurare a accesului pacienţilor la medicamente furnizate pentru rezolvarea unor nevoi speciale.

   Tot pentru îmbunătăţirea accesului la această categorie de medicamente, Ministerul Sănătăţii a stabilit ca, în cazul în care preţul propus este mai mare decât cel minim, să se aprobe temporar preţul propus,  pentru perioada de valabilitate a autorizaţiei de nevoi speciale.    

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Acordul OPEC privind reducerea globală a producției de țiței ar putea fi extins până la sfârșitul anului
Duminica, Martie 26, 2017 16:01 PM

Un comitet comun al miniștrilor din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și din alte state producătoare din afara cartelului a recomandat extinderea cu șase luni a acordului de reducere a producției pe plan global cu 2%, se arată în proiectul comunicatului de presă văzut de Reuters.

Suedia îi va despăgubi pe transsexualii victime ale sterilizării forțate
Duminica, Martie 26, 2017 15:18 PM

Autoritățile suedeze vor plăti compensații transsexualilor, victime ale sterilizării forțate în timpul procesului de schimbare de sex, a informat Ministerul Sănătății citat de AFP.

Alba: Gălbenele, salvie și lavandă - trei culturi cu care face profit o familie din Ocna Mureș
Duminica, Martie 26, 2017 15:09 PM

Gălbenele, salvie și lavandă sunt cele trei culturi, foarte profitabile, pe care o familie din Ocna Mureș s-a axat, producția fiind valorificată la piețele săptămânale organizate în diverse orașe din Transilvania, precum și la târguri de profil.

Tăriceanu: Nu mi-am schimbat părerea; Kovesi să își dea demisia pentru încălcarea extrem de gravă a Constituției
Duminica, Martie 26, 2017 14:52 PM

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că își menține opinia că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar fi trebuit să demisioneze în urma deciziei Curții Constituționale, care a constatat intervenția DNA în activitatea Executivului.

Rusia: Poliția l-a reținut pe opozantul Alexei Navalnâi, care a lansat un apel la manifestații anticorupție
Duminica, Martie 26, 2017 14:49 PM

Poliția rusă l-a reținut duminică, la Moscova, pe opozantul Alexei Navalnâi, în contextul desfășurării în mai multe orașe din Rusia a unor manifestații anticorupție în pofida faptului că în majoritatea cazurilor autoritățile locale nu au autorizat acestor proteste, transmite Reuters.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Mar, 13:32 referitor
gg a comentat pentru articolul Tânărul social-democrat buzoian Alexandru Stoica, numit subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării:
BINE CA NU AU AJUNS ACOLO MUZGOCI SAU FLORIN CONSTANTINESCU!ASTIA SUNT DOBITOCI BINE DE TOT!
26 Mar, 13:11 Ratati
Ionut a comentat pentru articolul Beizadea de Vadu Paşii / Consilier al unui senator de Buzău şi fiu de politician, se dă victimă după ce a desfigurat o tânără în club (VIDEO):
Daca atat te a dus capul sa declari e clar. Ai iq ul unei gaini. Mai bine nu mai declarai nimic . Dar sa spui ca ea a dat cu paharul , tu te ai aparat iar cioburile sarite din mainile tale care ti acopereau fatza au desfigurat o pe aia ... cu declaratia asta insulti inteligenta politistilor si a medicilor.
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
Google PageRank Checker