27 de ani
de presa libera
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:29 PM

Politic

Mocanu: ,,Tripleta toxică Dragnea-Vîlcov-Mişa împinge România spre prăpastie“

de Călin BOSTAN
Politic  |
10.11.2017, 00:00
241

    Partidul Social Democrat este o formaţiune politică fără cuvânt, pentru că nu şi-a res­pectat promisiunile nici măcar faţă de propriii alegători, a scris, pe pagina oficială de Facebook, deputatul de Buzău al Partidului Mişcarea Populară Adrian Mocanu, care este de părere că ,,tripleta toxică Dragnea-Vîlcov-Mişa împinge România spre prăpastie“. ,,Iresponsabilitate crasă şi minciună programată – asta este Partidul Social Democrat! În numai câteva luni de zile, populaţia ţării a fost supusă la mai multe experimente financiar-economice nefaste de către tripleta toxică Dragnea–Vîlcov–Mişa. PSD, prin mişcarea din Guvern, şi-a arătat cu adevărat faţa: modificând Codul Fiscal nu a făcut o «revoluţie fiscală>, ci o adevărată «involuţie> în materie de economie. Nu numai că nu şi-au respectat propriile promisiuni faţă de electoratul lor, dar au aruncat echilibrele macroeconomice în aer. Pensionarii vor simţi în curând efectele acestor măsuri fiscale. La fel şi salariaţii şi patronii. Una din cele mai negândite măsuri este şi cea a transferului integral al obligaţiilor de plată către salariat, cât şi faimoasa taxă de solidaritate. În programul de guvernare anunţat cu surle şi trâmbiţe de Dragnea şi gruparea sa, au spus că de la 1 ianuarie 2018 urmează să crească salariile bugetarilor cu 20%. La fel ar fi trebuit să crească şi toate pensiile, iar impozitul pe veniturile sub 2.000 de lei să fie zero. Acum este limpede: nimic din toate acestea nu vor fi rea­lizate”, spune Adrian Mocanu.

   El se întreabă dacă, pentru toate aceste ,,măsuri irespon­sabile”, PSD mai merită să mai rămână la guvernare: ,,Mai mult, aceste măsuri iresponsabile generează inflaţie şi fac aproape imposibilă rambursarea de către populaţie a cre­ditelor în lei. În final, vreau să întreb românii cum sunt numiţi cei care nu îşi respectă nici măcar cuvântul dat celor care i-au ales? Merită ei să mai stea în fruntea ţării fie şi o singură zi?”, a mai scris pe Facebook deputatul popular de Buzău Adrian Mocanu.

 

Comentarii

Aoleu, s-a scumpit oul ... d-aia avem inflație! (10 Nov, 07:55)
Pixelu albastru

Mă așteptam la critici argumentate punctual din partea unui economist. Când colo, ce să vezi... doar lozinci!

Raspunde
Din retard în gard (10 Nov, 17:39)
Mălai Mare

Întrebați-l pe tolomac cu cine ar vrea el să defileze, că pe alde Pogea, Vlădescu, Ialomițianu, Vass, Boc, Mru, oamenii nu i-au uitat. Au coșmaruri și acum!

Raspunde
Nimeni (11 Nov, 17:35)
ionescu o.

Nimeni nu e de neînclocuit! De exemplu la finanțe ar fi bun Mircea Coșea sau alții din anturajul lui. Pentru PSD , la învățământ era mai bun Sultănescu de la ISJ. „Mălai mare, Mălai mare” da și-a tras el o nevastă din comuna mea, doctoriță, prezentabilă și cu 400 invitați la nuntă, plus copil. Are, n-are dreptate, trebuie să spună și el ceva ca să justifice cei 18ooolei lunar. Nu mai e nimic de criticat în politica economică a psd. S-a spus tot ce era de spus și am rămas cu spusul. Tăriceanu și cu Dragnea au încălecat pe o șea și ne-au spus povestea așa, iar eu am luat o mână de prune uscate și-am aruncat în cele guri căscate. Cel puțin prietenii mei angajați nu pricep în ruptul capului de ce trec banii dintr-un buzunar în altul câtă vreme se duc în același buzunar ca și până acum. Au rămas cu gura căscată, doar nu o să le-o închid eu!!

Raspunde
O posibilă explicație pentru gurile căscate (12 Nov, 09:10)
Pixelu și lojnița

Aritmetica asta strâmbă cu rocada contribuțiilor nu este invenția pesediștilor (ar însemna să-i creditez cu ceva inteligență, malefică dar tot inteligență ar fi), ideea a fost lansată în spațiul public în vremea guvernării Cioloș, de unde deduc că părinții ideii sunt undeva pe la Bruxelles. Și cum acest lucru nu se poate recunoaște deschis, lipsesc și argumentele logice ale acestei rocade.
Toată lumea a plecat după fentă. Unii afirmând că salariile se vor micșora, alții că se vor mări și restul că rămân cam la fel, când de fapt, proprietarul României, capitalul privat extern, a demarat un experiment cu bătaie lungă.
Miza pare a fi punerea contribuțiilor sociale integral în cârca angajatului și deci deresponsabilizarea socială totală a angajatorului. Acest lucru nu există nicăieri în Uniunea Europeană! Nu întâmplător, cobaiul este România, colonia cea mai colonie dintre coloniile de la periferia Uniunii Europene. Angajații din celelalte periferii estice ale Uniunii Europene, dar și cei din centrele de putere vestice ale Uniunii Europene, ar trebui să fiarbă: nu din solidaritate față de salahorii din România, ci din îngrijorarea că asta îi paște și pe ei! Capitalul, în vajnica sa ofensivă împotriva muncii, rade tot, în mod global. Colonialismul însuși este global. Doar intensitatea cu care se manifestă diferă, depinzând de concursul trădărilor de neam și țară de pe plan local.
Textul subliniat aparține economistului și publicistului Ilie Șerbănescu.

Raspunde

Stiri Agerpres

Liga I: CS Universitatea Craiova - Juventus București 3-1, la primul meci oficial pe noul ''Oblemenco''
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:05 PM

CS Universitatea Craiova a învins-o pe Juventus București cu scorul de 3-1 (2-0), vineri seara, în etapa a 18-a a Ligii I de fotbal, la primul meci oficial disputat pe noul stadion ''Ion Oblemenco''.

Asociația ANCE Europe lansează proiectul 'Arhitectura României Mari'
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:41 PM

Asociația ANCE Europe lansează proiectul "Arhitectura României Mari", cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, prin organizarea unui eveniment la București în perioada 23-25 noiembrie, având ca obiectiv aducerea în atenția publicului larg a stilului arhitectural neoromânesc.

Republica Moldova: Duminică are loc referendumul pentru destituirea primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:16 PM

Peste 650.000 de persoane cu drept de vot din municipiul Chișinău sunt așteptate, duminică, la urne pentru a participa la referendumul pentru destituirea primarului Dorin Chirtoacă.

Sosirea lui Hariri la Paris contribuie la reducerea tensiunilor în Orientul Mijlociu, afirmă președinția franceză
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:11 PM

Sosirea premierului libanez demisionar Saad Hariri la Paris contribuie la "reducerea tensiunilor" în Orientul Mijlociu, unde Franța continuă să acționeze în această direcție, a afirmat sâmbătă președinția franceză, relatează AFP.

UPDATE Rugby: România - Samoa 17-13, în meci test la București (GALERIE FOTO)
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:01 PM

Naționala de rugby a României a învins Samoa cu scorul de 17-13 (3-10), într-un meci test disputat sâmbătă seara pe Stadionul național ''Arcul de Triumf'' din Capitală.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Nov, 12:47 Când voi avea drum prin Unguriu, opresc la primărie să strâng mâna unui român căruia îi pasă de români!
Pixelu fan Tirizică a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Devin fan „genunche” dacă legiferează și manualul unic. Momentan sunt fan Tirizică, singurul primar buzoian care a avut curajul să părăsească mizeria ADI „Buzău 2008”.
17 Nov, 10:18 tare in sfarsit
un oarecare a comentat pentru articolul Prefectura Buzău, șah la Academia Română și Judecătoria Pătârlagele:
Avem in sfarsit un prefect, o comisie judeteana si un judecator de la tribunal care arata ca se pot impotrivi unei sentinte definitive de punere in posesie a unei institutii pe 4500 ha teren padure.Macar daca nu putem sa probam competenta sa ne afisam cu varf si indesat indaratnicia.Acea sentinta o va aplica CEDO, iar pe cei cu adevarat vinovati ii va dura in basca pentru ca plateste contribuabilul roman
17 Nov, 09:59 nedumerire
kneji myamoto a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
este bine domnule primar ca vrei desfiintarea anfp care intr-adevar este parazitara,dar trebuie instituit un organism independent pentru selectarea unor viitori functionari publici din care primari destoinici ca dumneata sa-si aleaga personalul cu care sa lucreze, personal selectat printr-un concurs riguros in baza unei grile ca la judecatori si cu supraveghere ca la bacalaureat.Abia atunci vei avea de unde sa alegi.Daca primul criteriu este încrederea in persoana cu care lucrezi vei avea o mare dezamagire.Mie imi scapa criteriile pentru care l-ai ales pe dl Pistol secretar al primariei, dar te asigur ca vei avea cat de curând o mare deziluzie cu privire la competenta profesionala si moralitatea acestei persoane
Google PageRank Checker