27 de ani
de presa libera
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:38 PM

Politic

Mocanu: „Guvernul Tudose este disperat după bani“

de Călin BOSTAN
Politic  |
11.09.2017, 00:00
433

   Guvernul social-democrat condus de Mihai Tudose este “disperat după bani”, afirmă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, preşe­din­tele organizaţiei judeţene a Partidului Mişcarea Populară, deputatul Adrian Mocanu. “Deficitul bugetar creşte pe zi ce trece, dar social-democraţii nu văd şi nu aud decât propriile nevoi şi interese de grup. Nu trebuie sa fii specialist în economie ca să vezi încotro ne îndreptăm. Dacă noi suntem acuzaţi că suntem un fel de «Gică contra» în politică, atunci reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional cum mai sunt catalogaţi atunci când îi trag de urechi pe cei din Guvernul instabil Tudose? Joi, 7 septembrie 2017, Alejandro Hajdenberg, reprezentantul FMI pentru România, le-a spus investitorilor prezenţi la un eveniment organizat de Fondul Proprietatea: «Cheltuiţi mai mult decât câştigaţi» şi a recomandat Guvernului să ţintească spre un deficit bugetar de 1,5% pe termen mediu, nu spre 2 %, pentru a menţine datoria publică la un ni­vel scăzut. Dar nu-i aşa, se plătesc poliţe din campania electorală clicii pesediste, încadrate în aşa zisele cheltuieli «curente» în detrimentul cheltuielilor de capital ale Guvernului. Să vedem ce mai inventează Tudose şi ai lui ca să facă rost de bani?! Evident tot populaţia o să sufere”, a scris Mocanu pe Facebook.

   Reamintim că Fondul Monetar Internaţional a recomandat Guvernului să ţintească spre un deficit bugetar de 1,5% pe termen mediu, pentru a menţine datoria publică la un nivel scăzut. Opinia aparţine lui Alejandro Hajdenberg, reprezentantul FMI pentru România, şi a fost comunicată joi investitorilor prezenţi la un eveniment organizat de Fondul Proprietatea, potrivit “Agerpres”: „De la criza economică, România a recuperat şi, de fapt, creşte chiar mult, dar această creştere vine din consum, care a fost alimentat de politicile fiscale din ultimii ani, de creşterea salariilor şi pensiilor (...) Sunt unele riscuri, unul dintre ele fiind creşterea rapidă a deficitului fiscal. Nu este vorba doar de extinderea acestuia, dar şi de structura bugetului. Deci, ai cheltuieli curente în detrimentul cheltuielilor de capital ale Guvernului. Datoria publică este în creştere anul acesta şi în cei care urmează, iar recomandarea noastră pentru Guvern este să ţină deficitul, nu numai să targeteze 2%, ci să ţintească spre 1,5%, pe termen mediu. Asta va ajuta ca datoria publică să aibă un nivel scăzut’, a spus Hajdenberg.

Comentarii

BANI (11 Sep, 08:05)
Ion

Aveti perfecta dreptate domnule deputat.Daca incercam sa discutam punctual vom vedea acelasi lucru si in judetul Buzau. Concret eu ma refer la orasul Nehoiu.Aici se fura bani din bugetul local. Dupa ce Lungu a fost arestat,cei care au ramas la conducerea administratiei nu se mai satura de furat.Exemple:-29 miliarde lei vechi furate din bugetul local -4miliarde lei vechi penalitati catre Romprest -procesele pe care domnul primar Milea le are sunt platite din bugetul local -salariile pe care le au cei din administratia locala sunt sustinute din bugetul local -se da spaga ptr a fi angajat la Compania de apa. Deci de unde sa avem bani ptr dezvoltare.

Raspunde
Da care nu? (11 Sep, 17:43)
Florin

Da care nu e disperat după bani în lumea de azi?Angajații din politică sunt pe primul loc. Ei nu au o meserie de bază(cu mici excepții)și aleargă în politică să facă bani. Cei care îi susțin primesc și ei bani -fiscalizați sau nu- iar pensionarii --cea mai vulnerabilă categorie socială, din punct de vedere financiar--se duc și ei unde e teancul mai mare .Asistații sociali de la „școala lenei și beției” sunt singurii care n-au nici un stres în legătură cu banii. ...

Raspunde

Stiri Agerpres

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a vorbit cu ambasadorul Italiei despre cazul româncei sechestrate
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:27 PM

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a vorbit, joi, cu ambasadorul Italiei, Marco Giungi, despre cazul româncei sechestrate timp de 10 ani în peninsulă, anunță un comunicat al ministerului, transmis AGERPRES.

Cătălin Ivan: Există un grup în PSD, tot mai mare, care lucrează la un nou proiect
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:25 PM

Grupul de social-democrați care lucrează în prezent la un nou proiect pentru PSD își va face publice ideile la începutul anului viitor, a declarat joi europarlamentarul Cătălin Ivan.

Rugby: Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei, începând de anul viitor, a anunțat joi conducerea World Rugby (WR), care a menționat că dorește să acționeze în continuare pentru egalitatea de gen la toate nivelurile organizației.

Dragnea anunță că nu va accepta invitația președintelui Iohannis de 1 Decembrie
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, joi, că nu va accepta invitația președintelui Klaus Iohannis la parada de 1 Decembrie, dar că va fi prezent la un alt eveniment dedicat Zilei Naționale.

Dragnea, despre moțiune: Ne-am îngrijit să avem colegi în sală, ca să le asigurăm cvorum
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:22 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a apreciat, joi, că textul moțiunii de cenzură a fost "plin de invective, de minciună" și a adăugat că parlamentarii PSD au fost prezenți în sală pentru a asigura cvorumul necesar.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 11:46 si-a vazut sacii-ncaruta
Muzgoci fripturistul a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Se vorbeste despre o euglena care s-a tarat toata viata sa-i fie cald lui si numai lui.A plecat sa distruga si Patarlagele precum a facut cu Nehoiu.Apropo;a inceput sa functioneze central din Nehoiu?
23 Nov, 11:28 De ce?
sorin a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
StimATA REDACTIE A ZIARULUI de ce nu mai postati comentariile la articolul de mai sus? A telefonat MUZGOCI sau dl.Ciolacu sa nu mai postati.Chiar daca nu mai postati,lumea stie cine este domnul Muzgoci.Dl Muzgoci=superficial,impostor .
23 Nov, 10:24 IMPOSTOR
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Da paraseste functia de consilier judetean,deoarece vrea sa ajunga dir.la ITM-BUZAU.Sa angajat la primarie la PATARLAGELE sa poata primi calitatea de functionar public.Referitor la spagile care le lua la PDL NEHOIU este perfect adevarat.
Google PageRank Checker