27 de ani
de presa libera
Sambata, Septembrie 23, 2017 04:54 AM
opinia-balcescu

Politic

Mocanu: „Guvernul Tudose este disperat după bani“

de Călin BOSTAN
Politic  |
11.09.2017, 00:00
384

   Guvernul social-democrat condus de Mihai Tudose este “disperat după bani”, afirmă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, preşe­din­tele organizaţiei judeţene a Partidului Mişcarea Populară, deputatul Adrian Mocanu. “Deficitul bugetar creşte pe zi ce trece, dar social-democraţii nu văd şi nu aud decât propriile nevoi şi interese de grup. Nu trebuie sa fii specialist în economie ca să vezi încotro ne îndreptăm. Dacă noi suntem acuzaţi că suntem un fel de «Gică contra» în politică, atunci reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional cum mai sunt catalogaţi atunci când îi trag de urechi pe cei din Guvernul instabil Tudose? Joi, 7 septembrie 2017, Alejandro Hajdenberg, reprezentantul FMI pentru România, le-a spus investitorilor prezenţi la un eveniment organizat de Fondul Proprietatea: «Cheltuiţi mai mult decât câştigaţi» şi a recomandat Guvernului să ţintească spre un deficit bugetar de 1,5% pe termen mediu, nu spre 2 %, pentru a menţine datoria publică la un ni­vel scăzut. Dar nu-i aşa, se plătesc poliţe din campania electorală clicii pesediste, încadrate în aşa zisele cheltuieli «curente» în detrimentul cheltuielilor de capital ale Guvernului. Să vedem ce mai inventează Tudose şi ai lui ca să facă rost de bani?! Evident tot populaţia o să sufere”, a scris Mocanu pe Facebook.

   Reamintim că Fondul Monetar Internaţional a recomandat Guvernului să ţintească spre un deficit bugetar de 1,5% pe termen mediu, pentru a menţine datoria publică la un nivel scăzut. Opinia aparţine lui Alejandro Hajdenberg, reprezentantul FMI pentru România, şi a fost comunicată joi investitorilor prezenţi la un eveniment organizat de Fondul Proprietatea, potrivit “Agerpres”: „De la criza economică, România a recuperat şi, de fapt, creşte chiar mult, dar această creştere vine din consum, care a fost alimentat de politicile fiscale din ultimii ani, de creşterea salariilor şi pensiilor (...) Sunt unele riscuri, unul dintre ele fiind creşterea rapidă a deficitului fiscal. Nu este vorba doar de extinderea acestuia, dar şi de structura bugetului. Deci, ai cheltuieli curente în detrimentul cheltuielilor de capital ale Guvernului. Datoria publică este în creştere anul acesta şi în cei care urmează, iar recomandarea noastră pentru Guvern este să ţină deficitul, nu numai să targeteze 2%, ci să ţintească spre 1,5%, pe termen mediu. Asta va ajuta ca datoria publică să aibă un nivel scăzut’, a spus Hajdenberg.

Comentarii

BANI (11 Sep, 08:05)
Ion

Aveti perfecta dreptate domnule deputat.Daca incercam sa discutam punctual vom vedea acelasi lucru si in judetul Buzau. Concret eu ma refer la orasul Nehoiu.Aici se fura bani din bugetul local. Dupa ce Lungu a fost arestat,cei care au ramas la conducerea administratiei nu se mai satura de furat.Exemple:-29 miliarde lei vechi furate din bugetul local -4miliarde lei vechi penalitati catre Romprest -procesele pe care domnul primar Milea le are sunt platite din bugetul local -salariile pe care le au cei din administratia locala sunt sustinute din bugetul local -se da spaga ptr a fi angajat la Compania de apa. Deci de unde sa avem bani ptr dezvoltare.

Raspunde
Da care nu? (11 Sep, 17:43)
Florin

Da care nu e disperat după bani în lumea de azi?Angajații din politică sunt pe primul loc. Ei nu au o meserie de bază(cu mici excepții)și aleargă în politică să facă bani. Cei care îi susțin primesc și ei bani -fiscalizați sau nu- iar pensionarii --cea mai vulnerabilă categorie socială, din punct de vedere financiar--se duc și ei unde e teancul mai mare .Asistații sociali de la „școala lenei și beției” sunt singurii care n-au nici un stres în legătură cu banii. ...

Raspunde

Stiri Agerpres

G4 cere ONU reformarea urgentă a Consiliului de Securitate
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:56 AM

Mai multe țări cer Organizației Națiunilor Unite să își reformeze Consiliul de Securitate. Subiectul, care revine periodic în dezbatere, a fost redeschis de așa-numitul grup G4 cu ocazia celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia BALANȚEI (23 septembrie -22 octombrie)
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:39 AM

Se spune că cei născuți în zodia Balanței ori au o familie numeroasă, ori sunt niște singuratici. La data de 23 septembrie, din punct de vedere astrologic, se face trecerea în această zodie, a 7-a pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii. Se încheie pe 22 octombrie.

ZILE NAȚIONALE: Regatul Arabiei Saudite
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:36 AM

Regatul Arabiei Saudite, cel mai mare stat din Orientul Mijlociu, cu o suprafață de peste 2,1 milioane km pătrați, sărbătorește, la 23 septembrie, ziua națională - aniversarea constituirii Regatului Arabiei Saudite, în 1932, conform mae.ro.

CITATUL ZILEI
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:31 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 23 septembrie
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Sep, 23:27 Foarte interesant
Spectaculos! a comentat pentru articolul Buzoianca Anca Neculăiasa a devenit din model, stewardesă!:
Articole platite. Cine Doamne iarta-ma mai e si duduia asta si ce a facut pentru comunitate? Sa fim seriosi!
22 Sep, 19:59 Mizerabil om !
secuiu a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
Asta l-a prostit pe Basescu, o data atunci cand a fost pus sa distruga org .jud. PMP, si acum cand incearca disperat sa treaca la PNL sau PSD.Atat de mizerabil este incat nici ciumatii rosii nu-l mai primesc in randul lor.
22 Sep, 15:26 adevarul
max bengosu' a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
din textul lui mocanu nu-ti sare-n ochi mai pixelule,n-am spus ca portocalii sau liberalii au fost mai breji,da' judetul ala doar de ciuma aia rosie a fost condus(boscodeala,vasile)
Google PageRank Checker