Printre golănii care l-ar face şi pe măscăriciul Ponta să roşească – glumiţe de mardeiaş de Teleorman, gen ,,IOHANNIS M…E” -, preşedintele Partidului Social Democrat a strecurat, cu ocazia ultimei sale apariţii televizate, o ameninţare la adresa şefului statului, cum că în interiorul PSD s-ar pune foarte serios problema unei plângeri penale împotriva acestuia din urmă, pe motiv de înaltă trădare. În fapt, singura infracţiune pentru care preşedintele poate fi suspendat din funcţie fără referendum. Idee preluată imediat de corul bocitoarelor masculine din partid, gen ,,deputatul mitralieră”.

Normal, gestul lui Dragnea pare, la prima vedere, un fel de ,,ba pe-a mă-tii” la adresa opoziţiei fidele lui Klaus Iohannis, pe care şeful social-democraţilor români îl vede ca fiind capul răutăţilor în legătura cu plângerile penale, tot de înaltă trădare, pe care preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, le-a formulat împotriva celui mai iubit dintre pesedişti şi a dăncilei sale.

Nici vorbă de aşa ceva! Şi susţin acest lucru dat fiind că, pe parcursul aceleiaşi apariţii televizate, lui Dragnea i-a mai scăpat un porumbel: ,,De câteva luni de zile, lui Iohannis i s-a spus că eu vreau să candidez la prezidenţiale (…) Eu încă nu am luat decizia de a candida, încă nu am luat-o”, a spus liderul social-democrat. Dincolo de monstruozitatea ideii că un infractor cu acte în regulă de talia lui Dragnea îşi pune problema că ar putea candida pentru funcţia supremă în stat, acesta urmăreşte să arate poporului că nu doar el şi sluga sa de la Palatul Victoria pot trăi sub spectrul unei asemenea acuzaţii, ci şi însuşi preşe­dintele în funcţie al României. O poziţie care, crede Dragnea, i-ar putea conferi o oarecare poziţie de egalitate cu Iohannis.

Numai că, până la prezidenţiale, indiferent dacă Iohannis va fi sau nu suspendat, prin referendum sau pe motiv de “înaltă trădare”, este drum lung. Mai ales pentru Dragnea. Un drum pe care nu trebuie să fii ghicitor în stele ca să-l vezi cât este de presărat de hopuri şi de halte prin sălile paşilor pierduţi. Indiferent dacă vine sau nu vreo ordonanţă – comisă noaptea ca hoţii sau ziua ca mafioţii – spre liniştea celui mai iubit social-democrat.

DISTRIBUIȚI
loading...

5 COMENTARII

 1. Stimate domnule Crețu (după cum observați, nu ne tutuim!),
  Îmi permit să vă întreb, ce are podoaba calului cu ștampila Prefecturii? Adică numele meu, ai mei părinți și presupusa apetență a lor pentru un anumit gen de filme, și „incalacarea constitutiei” – cititorii mai școliți își vor da seama că este vorba despre „încălcarea Constituției” – de către președinte?
  Mă așteptam ca la cei 61 de ani ai dumneavoastră să fiți ceva mai coerent. Iar frământările legate de părinții mei le-ați putea lămuri luând contact direct cu ei. Locuiesc amândoi pe Calea Eroilor.

 2. Noi, comform constituției, nu avem „sef de stat” ci președinte. Sef de stat a fost Ceaușescu funcție însușită și de acesta fiindcă și el comform constituției de atunci era președintele republici, Acest epitet de șef al statului duc la încălcarea unor atribuții constituționale Noi vrem democrație nu dictatură iar ca până în 1989 Președintele are rol de mediator, nu invrajbitor între partide asa cum a procedat președintele (nu șeful statului că această atitune se practică) Corect era să convoace partidele de la putere și opoziție și cu programele pe masă să se ajungă la o soluție viabilă PENTRU noi și țară Am zis pe programe nu pe vorbe, că de MINCIUNI ne-am săturat din partea tuturora Am spus aceste lucruri ca simplu cetatean al acestei țări Dacă am greșit cu ceva îmi cer scuze

 3. Mardeiașul de Teleorman chiar a făcut o glumiță simpatică. În finalul festivalului cifrelor a tras concluzia:
  Johannis M _ _ _ E! După câteva secunde de uimire ale asistenței, a completat spânzurătoarea cu literele I, N și T. Este din cu totul alt registru decât cel a-l plăcuței de înmatriculare, care în percepția Plăvanului este „mesaj anti-PSD”!
  Simpatică și purtătoarea de onomatopee a Plăvanului! Cică Guvernul nu colaborează instituțional cu președinția, ba chiar la rectificarea negativă, chiar o sabotează! Păi, cum să colaboreze dacă Plăvanul nu pierde nicio ocazie să ceară demisia Guvernului! Noutatea cu tăierea bugetului instituției prezidențiale este nouă doar pe la noi, s-a practicat de nenumărate ori prin țări „civilizate” ale Europei. De fapt, ambele palate își dau la gioale cu bocancii din dotare în timp ce coana Ieuropă jubilează că poate să mulgă temeinic și nestingherită colonia, la umbra anatemei aruncată asupra clasei politice române!

  • Caline ,parintii tai erau sigur iuitori de filme rusesti,de altfel foarte bune,de te-au botezat asa.problema ta este ca tie ti-au transmis in genom stilul propagandei cominterniste. Cei care te manipuleaza stiu ca daca Sasalaul va incerca ,chiar indirect,sa se puna in fruntea protestului NEAUTORIZAT de vineri ,va fi suspendat pt incalacarea constitutiei urmata de pangerea penala pentru inalta tradare.

Comments are closed.