27 de ani
de presa libera
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:19 PM

Educatie

Miting aviatic, expoziţii, lansări de carte şi întâlniri ale veteranilor cu ocazia Zilelor Şcolii „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”

de Cristian IONESCU
Educatie  |
27.10.2017, 00:00
412

   Timp de două zile, oficialii Şcolii Gimnaziale „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” din Buzău vor sărbători, luna viitoare, împlinirea a 150 de ani de la înfiinţarea instituţiei de învăţământ.

   În perioada 2-3 noiembrie, reprezentanţi ai şcolii, oficialităţi locale şi invitaţi speciali vor lua parte la vernisarea de expoziţii, lansări de carte, întâlniri ale veteranilor şi un miting aviatic la Boboc. De asemenea, vor fi prezenţi absolvenţi de ieri şi de azi ai Şcolii nr. 1, personalităţi ce îşi leagă numele de renumita şcoală buzoiană.

   Potrivit programului Zilelor Şcolii „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”, mani­festările vor debuta joi, 2 noiembrie, de la ora 11,00. În aceeaşi zi, este programată slujba de comemorare a monumentului statuar, inaugurarea vitrinelor „ Erou Aviator „Mircea T. Bădulescu” (tăiere panglică), dezvelirea plăcii aniversare - directori/directori adjuncţi, Lan­sarea cărţii „Pictură pentru eternitate”, întâlnirea promoţiilor şi întâlniri ale actualilor elevi cu invitaţii. Tot în data de 2 noiembrie, de la ora 18,00, va fi organizat, la sala Consiliului Judeţean spectacolul aniversar.

   În cea de-a doua zi, pe 3 noiembrie, manifestările vor avea loc, începând cu ora 9,30, la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc. De la ora 11,30, aici va avea loc lansarea cărţii „Destinul unui zburător”- ediţie centenar, urmată de vizitarea pavilioanelor JCAEO, întâlnirea veteranilor şi un miting aviatic.

   Înfiinţată în 1867 prin deschiderea primei clase de fete, Şcoala cu clasele I-VIII, Şcoala nr. 1 Buzău, a cunoscut un drum sinuos dar sigur în ceea ce priveşte decizia de a sluji învăţământului. În 1882 se adaugă şi clase de băieţi, devenind şcoală „de fete şi de băieţi”.
   Proiectul iniţial al şcolii a fost într-o casă închiriată pe locul unde se află astăzi Casa Căsătoriilor, iar construcţia şcolii, proiectată de arhitectul Cerchez, e începută în 1886 şi definitivată după zece ani. Construită pe un teren cumpărat de primărie, planul clădirii, în stilul epocii, cuprindea un corp principal, cu două nivele, despărţit la mijloc şi curte, o parte fiind pentru fete şi cealaltă pentru băieţi, precum şi două construcţii anexe, locuinţă pentru directori, construite ulterior. Noul local ctitorit şi sfinţit în toamna lui 1888 (totul începe într-o toamnă) situează şcoala într-un plan edilitar gospodăresc deosebit, demonstrând celor de atunci importanţa instruirii şi educaţiei asupra modernizării României de la sfârşitul veacului al XIX-lea.
   Decembrie 2002 rămâne un alt an de referinţă în istoria şcolii. Este momentul în care ea primeşte denumirea onorifică de “Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la naşterea acestui as al aripilor româneşti.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Asociația ANCE Europe lansează proiectul 'Arhitectura României Mari'
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:41 PM

Asociația ANCE Europe lansează proiectul "Arhitectura României Mari", cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, prin organizarea unui eveniment la București în perioada 23-25 noiembrie, având ca obiectiv aducerea în atenția publicului larg a stilului arhitectural neoromânesc.

Republica Moldova: Duminică are loc referendumul pentru destituirea primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:16 PM

Peste 650.000 de persoane cu drept de vot din municipiul Chișinău sunt așteptate, duminică, la urne pentru a participa la referendumul pentru destituirea primarului Dorin Chirtoacă.

Sosirea lui Hariri la Paris contribuie la reducerea tensiunilor în Orientul Mijlociu, afirmă președinția franceză
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:11 PM

Sosirea premierului libanez demisionar Saad Hariri la Paris contribuie la "reducerea tensiunilor" în Orientul Mijlociu, unde Franța continuă să acționeze în această direcție, a afirmat sâmbătă președinția franceză, relatează AFP.

UPDATE Rugby: România - Samoa 17-13, în meci test la București (GALERIE FOTO)
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:01 PM

Naționala de rugby a României a învins Samoa cu scorul de 17-13 (3-10), într-un meci test disputat sâmbătă seara pe Stadionul național ''Arcul de Triumf'' din Capitală.

REPORTAJ Vrancea: 50.000 de stejari plantați la Mărășești în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial (GALERIE FOTO)
Sambata, Noiembrie 18, 2017 19:42 PM

Aproape 50.000 de stejari au fost plantați, sâmbătă, în apropierea localității Mărășești în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial, fiind primii din cei 335.000 de stejari câți vor fi sădiți până la sfârșitul anului viitor în Parcul Memoriei Naționale, care se va întinde pe o suprafață de 75 de hectare, nu departe de mausoleu.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Nov, 12:47 Când voi avea drum prin Unguriu, opresc la primărie să strâng mâna unui român căruia îi pasă de români!
Pixelu fan Tirizică a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Devin fan „genunche” dacă legiferează și manualul unic. Momentan sunt fan Tirizică, singurul primar buzoian care a avut curajul să părăsească mizeria ADI „Buzău 2008”.
17 Nov, 10:18 tare in sfarsit
un oarecare a comentat pentru articolul Prefectura Buzău, șah la Academia Română și Judecătoria Pătârlagele:
Avem in sfarsit un prefect, o comisie judeteana si un judecator de la tribunal care arata ca se pot impotrivi unei sentinte definitive de punere in posesie a unei institutii pe 4500 ha teren padure.Macar daca nu putem sa probam competenta sa ne afisam cu varf si indesat indaratnicia.Acea sentinta o va aplica CEDO, iar pe cei cu adevarat vinovati ii va dura in basca pentru ca plateste contribuabilul roman
17 Nov, 09:59 nedumerire
kneji myamoto a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
este bine domnule primar ca vrei desfiintarea anfp care intr-adevar este parazitara,dar trebuie instituit un organism independent pentru selectarea unor viitori functionari publici din care primari destoinici ca dumneata sa-si aleaga personalul cu care sa lucreze, personal selectat printr-un concurs riguros in baza unei grile ca la judecatori si cu supraveghere ca la bacalaureat.Abia atunci vei avea de unde sa alegi.Daca primul criteriu este încrederea in persoana cu care lucrezi vei avea o mare dezamagire.Mie imi scapa criteriile pentru care l-ai ales pe dl Pistol secretar al primariei, dar te asigur ca vei avea cat de curând o mare deziluzie cu privire la competenta profesionala si moralitatea acestei persoane
Google PageRank Checker