27 de ani
de presa libera
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:40 AM

Cultura

Mircea Dinescu, prezent la Limpeziş, la înmormântarea lui Gheorghe Istrate

de Cristian IONESCU
Cultura  |
07.09.2017, 00:00
1607

   Cunoscutul poet şi om de televiziune Mircea Dinescu a fost prezent luni, 4 septembrie, la Buzău, cu ocazia înmormântării prietenului său, poetul Gheorghe Istrate. Înmormântarea a avut loc la Limpeziş, localitatea în care s-a născut marele poet buzoian, decedat la vârsta de 77 de ani.

   „Dincolo de observacii calificaţi, la acest trist eveniment au fost prezenţi şi scriitori calificaţi: familia Valeria şi Nicolai Tăicuţu, Titi Damian şi Mircea Dinescu. Ultimul, un poet şi un ins celebru, pe care nu-l suport, din instinct cultural, un lăutar în vogă, m-a uimit prin simplitatea, naturaleţea şi generozitatea cu care s-a implicat în acest eveniment trist, irepetabil. A intrat în camera în care Gheorghe Istrate era pregătit pentru Rai, a stat vreo cinci minute şi a plecat aşa cum a venit, cu o discreţie de boier trecut şi pe la Paris. Am înţeles că i-a strecurat lui Gheorghe Istrate, în buzunarul eternităţii, o sumă decentă de bani. Mircea Dinescu şi-a muncit viaţa, ca şi Gheorghe Istrate. Merită să fie preţuit corect”, precizează publicistul Marin Ifrim.

   Mircea Dinescu şi Gheorghe Istrate au fost prieteni apropiaţi în tinereţe, în memoriile buzoianului fiind evocate întâlnirile celor doi cu Marin Preda, Fănuş Neagu şi Mircea Micu, la Mogoşoaia. De asemenea, Istrate a participat direct în grupul lui Mircea Dinescu la Televiziunea Română, în zilele de 22-23 decembrie 1989, ulterior refuzând titlul de „Erou al Revoluţiei...”, pe care şi l-au arborat atâţia alţii la butonieră şi la destinul lor mincinos. 

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

O "ARtfel" de expoziție AGERPRES, de vineri la Palatul Suțu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:25 AM

Agenția Națională de Presă AGERPRES organizează o "ARtfel" de expoziție de fotografie, care îmbină fotoreportajul, documentarul video și realitatea augmentată și care poate fi vizitată începând de vineri până pe 10 decembrie, la Palatul Suțu - Muzeul Municipiului București.

Opt bărbați, care pretind a fi nord-coreeni, găsiți pe o barcă eșuată în nordul Japoniei
Vineri, Noiembrie 24, 2017 04:33 AM

O barcă de lemn în care se aflau opt bărbați, care pretind a fi din Coreea de Nord, a eșuat în nordul Japoniei, a transmis vineri presa locală, citând poliția, informează agenția dpa.

DESTINAȚII DE WEEKEND - sfârșit de săptămână în București (evenimente culturale)
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:56 AM

Ediția cu numărul 24 a Târgului Internațional Gaudeamus - Carte de învățătură, continuă la sfârșitul acestei săptămâni, în Pavilionul Central Romexpo, ultima zi a manifestării fiind duminică, 26 noiembrie.

DOCUMENTAR: 45 de ani de la moartea inventatorului Henri Coandă
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:48 AM

Henri Coandă, creatorul primului avion cu reacție din lume, s-a născut la 7 iunie 1886, la București.

DOCUMENTAR: 90 de ani de la moartea omului politic Ion I. C. Brătianu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:43 AM

Ion I.C. Brătianu s-a născut la 20 august 1864, în localitatea Florica, județul Argeș, fiind fiul lui Ion C. Brătianu, om politic, fruntaș al Revoluției de la 1848, al cărui nume este legat și de alte mari evenimente din istoria României, precum Unirea Principatelor (1859) sau Independența de stat (1877).

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 19:26 DORU CASCADORUL POLITIC
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Ptr domnul LUCIDUL:Domnule chestia cu familia Corcodel este ciorba reincalzita.Dar sa revenim la DORU CASCADORUL=PROSTITUATA POLITICA=INTELECTUAL OBOSIT.Cat timp a fost presedinte PDL NEHOIU,partidul nu a avut o contabilitate clara si legala.Exista convorbiri telefonice de ale DOMNULUI DORU CASCADORU(predate deja la DNA),prin care ameninta daca nu primeste bani(efectiv).exista facturi cu reparatia masini personale ale domnului in cauza,decontate de firme agreate de dansul la aceea vreme,exista persoane in oras care au dat spaga domnului sa fie angajate la COMPANIA DE APA NEHOIU.Deci,vedeti domnule LUCIDUL UNDE CUM A FURAT DORU CASCADORU.Eu am dovezi ptr cea ce sustin
23 Nov, 18:54 Corectitudinea este un ideal, nicidecum o realitate!
Pixelu afumat a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Critica este naturală. Pupincureala este forțată. Nu m-ar mira ca lucidul să fie chiar forma de viață în cauză!
23 Nov, 18:26 Fiti corecți!
Lucidul. a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Pe Muzgoci nu il înjură altcineva decât familia de hoți Corcodel.Astia nu uita ca i-a dat jos de la ciolan .Cum si de ce lua șpăgi de la PDL?Domnu ziarist de ce lăsați sa fie denigrat un om serios cu o familie serioasă ca Muzgoci .A făcut multe pentru noi si este un om corect,ce a furat Muzgoci?Este scandalos,este rușinos .Prosti si lingăi se exprima aici.Pacat .Ma așteptam la altceva.
Google PageRank Checker