27 de ani
de presa libera
Luni, Octombrie 23, 2017 11:17 AM

Educatie

Ministrul Pop a trimis corpul de control la Inspectoratul Şcolar Judeţean după ce a fost obligat de instanţă să o înlocuiască pe Geta Burducea cu Florina Stoian

de Cristian IONESCU
Educatie  |
02.10.2017, 00:00
3371

   Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean stă pe un butoi de pulbere. După ce Florina Stoian a câştigat în instanţă dreptul de a se întoarce pe funcţia de inspector şcolar general până la finalizarea  procesului pe care aceasta l-a deschis în urma revocării sale de către ministrul Liviu Pop, Ministerul Educaţiei a trimis la IŞJ corpul de control.

   Controlul a poposit la Bu­zău chiar în ziua în care Stoian s-a întors la muncă, şi Geta Burducea, cea pe care ministrul Educaţiei o numise să  asigure interimatul la con­ducerea IŞJ - deşi aceasta picase deja de trei ori concursul pentru această funcţie-, a fost obligată să elibereze postul. Interesant este că, în urmă cu mai puţin de şapte luni, corpul de control al ministrului Educaţiei a mai descins o dată la Inspectoratul Şcolar Ju­deţean. Toate aceste date i-au făcut pe cârcotaşi să susţină că acest control nu este unul întâmplător, ci ar fi mai degrabă o răzbunare a ministrului Liviu Pop care s-a văzut pus (pentru a câta oară?) într-o lumină proastă după ce a revocat din funcţie 12 inspectori şcolar generali cu concurs, invocând motive „subţiri”.

„Nu cred că este un control întâmplător”

   „Nu am ştiut nimic despre un astfel de control. Când m-am prezentat joi la muncă m-am trezit cu cei din corpul de control al ministrului Edu­caţiei. Au cerut tot felul de documente. Le-am pus la dispoziţie un birou, le-am lăsat cheia de la acel birou şi le-am pus la dispoziţie toate documentele solicitate. Au stat la Inspectoratul Şcolar joi şi vineri. Nu ştiu dacă vor veni şi luni (n.r., astăzi). Ținând cont de tot ceea ce s-a întâmplat şi de faptul că anul acesta am mai fost verificaţi odată, nu cred că acest control este întâmplător”, a declarat Florina Stoian.

 

Comentarii

RAZBUNAREA... (02 Oct, 08:24)
Ion

Mai degrabă cred ca echipa de control dorește sa vadă cum au executat controlul cei dinaintea lor. Altfel, este un non sens, sau este vorba de "răzbunare"? Ministrul acesta nu este si el cenzurat de cineva? Chiar este imun la evidentele erori si greșeli pe care le comite? Vad ca dorește sa continue cu astfel masuri manageriale, sau mai bine zis metode de intimidare. Cei mai mari perdanți vor fi elevii dar si corpul profesoral, creând dezbinare, neîncredere, partizanat, toate inutile mediului educațional. Nu iți trebuie ochelari speciali sa constați ca cele mai comentate articole de presa sunt cele referitoare la ISJ. De ce oare?

Raspunde
Abuzuri peste abuzuri... (02 Oct, 08:29)
Profesor

Sigur ca PSD-ul va face tot ce-i sta in putinta pentru a distruge tot ce este bun , dupa cum ne-a obisnuit, aducandu-si oamenii incapabili in toate sectoarele...Au mai adus la ISJ cateva persoane care nu stiu nici ei ce cauta pe acolo... Dl ministru fiind doar un bun executant, nu face decat sa puna in aplicare...iar noi, ca niste supusi loiali, sa ne conformam...

Raspunde
În control (02 Oct, 09:48)
Funționar de la Minister

Liviu Pop ne-a chemat la el în birou și a spus că dacă nu vă facem un raport negativ, în urma caestui nou control o să ne dea pe toți afară. A zis că nu mai face el față presiunilor parlamentarilor din Buzău. Îmi cer scuze de ce o să fac, dar mai bine să plecați dumneavoastră din funcție decat să-mi moară familia mea de foame în București!

Raspunde
Control la Buzău (02 Oct, 09:52)
Funcționar din Minister

Ni s-a dat ordin să facem presiuni asupra unor inspectori, ca să dea tot felul de informații tendențioase despre dumneavoastră. A spus să-i luam un interviu lui Sultan M că el știe multe!

Raspunde
Se tot rostogolește argumentul concurs, de parcă am fi trăit în altă țară și nu știm că de fapt concursul este o mascaradă! (02 Oct, 10:00)
Pixelu concurs

Hai bre, nea' Ioane! Nu pot profesorii să-și facă orele și elevii să învețe din cauza funcției de inspector școlar general!? Las-o mai moale cu perdanții! Te pomenști că elevii învață mai vârtos dacă este inspectoare Florina și se lasă pe tânjală dacă este inspectoare Getuța!

Raspunde
Dacă nu e zvon (02 Oct, 12:29)
ionescu o.

Dacă nu e zvon că se trimite un control ministerial la isj ca să scoată mărăcinii din picioarele școlii, atunci situația e foarte gravă: E o decizie politică la limita dintre abuz și incompetență. Revenim...

Raspunde
Răzbunarea arma prostului (02 Oct, 17:09)
Profesor

Dar aici miroase cam a hărțuire. Doamna Stoian de ce acceptați aceste abuzuri din partea ciumei roșii? Dvs ați câștigat această funcție până acum de 2 ori , odată prin concurs iar a doua oară în instanță. Rusineeèeeeee psd-iști.

Raspunde
Mi-E scârbă de psd (02 Oct, 17:21)
Dumitru

Răzbunarea arma prostului, în cazul nostru, ,, proștii sunt - pop, ispas, & end compania psd". Întrebarea este , ce vor sa facă , că și dacă ar demiteo din nou abuziv va câștiga din nou în instanță ( și ați văzut văzut, destul de repede ) . Dar poate psd-iști se hrănesc cu plângeri penale, ca probabil cu asta se vor alege după acest nou abuz de hărțuire.

Raspunde
Vai de noi (02 Oct, 17:50)
Isj intoxicat cu pitipoance

Doamne ferește cât de idiot poate fi acest ministru cu asemenea abuzuri văzute și de cea mai psd-ista instanță. Doamna Stoian dacă dvs sunteți corectă de ce mai țineți în isj ,, inspectoare " care nu au nici o treabă cu sportul ăsta ( Lăptoiu va spune ceva? ce o recomanda, dar Gheorghiade, dar Trifan și alți ) . Și mai avem o întrebare din partea unor cadre didactice amarâte din partea Rm Sarat , știați ca spagara perversa de Palcau are angajat aproape tot neamul în învățământ ? Mergeti pe la liceul Pedagogic sa va convingeți puțin !

Raspunde
Oare mai sunt necesare aceste ISJ-uri? (02 Oct, 19:54)
Viespea buzoiana

Oare la ce sunt bune aceste "inspectorate scolare judetene" daca rezultatele profesorilor la examenele de titularizare sau de ocupare a unor posturi sunt la fel de dezastroase ca si rezultatele examenelor de bacalaureat ale elevilor?Oare la ce sunt bune aceste "inspectorate scolare judetene" cand elevilor si profesorilor le cad tavanele salilor de curs in cap si ii ploua in clase,cand elevii cad in toaletele si budele din curtea scolilor?La ce sunt bune aceste "inspectorate scolare judetene" cand la inceputul fiecarui an scolar lipsesc manualele ,iar dotarile laboratoarelor sunt din evul mediu? Ca sa putem numi in fruntea acestor "inspectorate scolare judetene " tot felul de obedienti si slugi politice,tot felul de agramati sau "manageri" care nu sunt buni sa administreze nici macar o toaleta publica? si sa le platim simbriile politice pentru servilismul si obedienta lor? Unde ne sunt adevaratii profesori , invatatori,educatori care faceau cinste invatamantului si profesiei,care erau adevarate modele pentru toata lumea?.......Cum a putut ajunge invatamantul o "cenusareasa" a democratiei astea nenorocite din Romania? Nu puteti da un raspuns ,domnilor(doamnelor) fosti si actuali ministrii,secretari de stat,sefi de inspectorate scolare? Oare o sa puteti deschide gura sa spuneti ceva? RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!

Raspunde
comp (02 Oct, 21:18)
profesor

Ce psd? Ia vedeti ai cercetări câte persoane cu funcții sunt in psd venite din alte partide.?! Poate chiar si Stoian...Burducea sigur.Despre ce vorbim? Nu le pasă de calitatea educatori.Ne este imposibil să o mai luam de la capăt.Vedeti si pe la dosare ce se punctează si va veti convinge.Elevii sunt doar un paravan pt mizerii

Raspunde
Corpul în control! (02 Oct, 22:46)
Ultimul Templier

Am o mare rugăminte, să ne spune cineva cum îi cheamă pe cei din corpul din control, dacă sunt cazați în oraș sau vin în fiecare zi de la București, că miecuri dimineață împreună cu cateva sute de cetățeni avem de gand să le facem o mare surpriza acestor golani din minister, care fac controale doar la comandă, iar atunci cand îî sesizează cineva cinstit se prefac că doar fac contraole!

Raspunde
un prof (03 Oct, 11:39)
metz

Ce lea-ti mai da voi cu tifla(ranga) acestor reprezentanti ai ministerului. Vai ce tanguiala si bocete ar fi pe la usa lor, cum vin ei si va strica voua doamnelor doftorese si inspectoare facute la apelul bocancilor treburile si mai ales va cata de paduchi (posturi bune vandute pe bani ,na c-am spuso) va doare?

Raspunde
Corul de control (04 Oct, 23:12)
Un prof

La Sc.Merei sunteți așteptați de mult.Cand se va pune stop torturii și terorii îndurate de cadrele didactice de acolo, care au plecat capul în fața X care se crede pe tarla nu în școală! Stați de vorbă cu părinții, elevii să vedeți ce spun aceștia.Verificati ce trebuie.Adevarul vreți să îl aflați? Daca da, acesta este la fata locului!

Raspunde
decizia (05 Oct, 20:38)
ionescu o.

Decizia de a trimite corpul de control al ministrului la isj Buzău este un plagiat din alte perioade istorice. Gândirea retro a domnului ministru nu mă miră dar cred că prin această măsură(nu numai la Buzău s- trimist acest „corp)dl. Pop a pus vârf gafelor sale generatoare ale lipsei acute de autoritate. Eu cred, în acest moment, că singura soluție pentru cei trimiș de la minister este să facă o otă de constatare și să prezinte un set de măsuri pentru ISJ, cu termene și rapoarte. Schimbarea inspectoarei generale acum este fără obiect. Nu se justifică, se încalcă legislația munci și legea înv.Ar urma iar un proces etc.!PENTRU VIESPEA BUZOIANĂ, doresc să adaug că de 18 ani am ajuns la concluzia că felul în care este alcătuit sistemul de învățământ preuniversitar, incusiv cu ierarhia din vârf, de la județe, până la minister, este total anacronic. Am întocmit în acest sens, rapoarte, am oferit soluții și am făcut propuneri. În presă am publicat câteva din ideile mele în dorința de a mișca „bolovanul inerției, rutinei și conservatorismului ”din școli.În prezent, având destui colegi , prieteni, copii și nepoți în școli de diferite grade, am pornit, sub un context mai larg, național, un demers pragmatic prin care sper să se urnească ceva. Până va fi dat publicității proiectul și primele concluzii aș vrea să-i îndem pe părinții elevilor să lanseze programul „NICI O CLASĂ , DUPĂ MASĂ”.prin care administrațiile locale să fie obligate ca toți elevii să învețe de dimineață. Spații sunt supra normativ. PENTRU ULTIMUL TEMPLIER, pe unul îl cheamă Popescu, iar pe doamna am uitat, da poți da un telefon că nu e secret de stat...

Raspunde
Despre sistem (06 Oct, 07:08)
Despre scoala

Acest set de masuri pentru ISJ cu termene si rapoarte de care amintiti a fost propus de corpul de control care a verificat activitatea ISJ in primavara acestui an. Aceasta este inspectia de revenire a corpului de control in acest sens. Se induce ideea ca este un control la comanda. Cum dumneavoastra aveti o imagine ampla a sistemului prin faptul ca aveti colegi, prieteni, copii si nepoti in scoala in diferite grade, va puteti forma si o imagine a judetelor in care cei 13 generali au fost demisi, observand unde si cand a sosit corpul de control, mai ales ca demersul dumneavoastra in reforma invatamantului este unul cu bataie nationala. Intr-adevar este nevoie de o reforma a sistemului. O cer profesorii, parintii, elevii, simplii cetateni care mai au o implicare civica si simt de observatie si poate chiar si directorii si inspectorii.

Raspunde
Genunchele broaștei (06 Oct, 12:09)
Pixelu trial

Mulți buzoieni ce comentează subiectele legate de educație sunt atât de orbiți de propaganda perpetuă antipesede încât nu observă că genunche le face pe plac. Învățământ dual (întâlnire cu ambasadorul Germaniei pe această temă), învățământ profesional, ce vrea mușchii lor. La Arad, la Astra Vagoane Călători, președintele companiei declară: „Ani de zile m-am străduit să înființez o școală profesională și nu am reușit, până când a fost numit Liviu Pop ministru. El a fost singurul care s-a aplecat asupra cererii noastre și a aprobat înființarea școlii profesionale de 3 ani. Săptămâna trecută ne-a aprobat înființarea școlii de maiștri, cu durata de 2 ani: lăcătuși, electricieni, sudori etc. Urmează organizarea ei, o să vedem cât timp ne va lua să o deschidem.”
Cereți, nu mai înjurați în van! Vă dă genunche fără număr pentru școlarizarea sclaveților, numai să nu-i cereți învățământ teoretic de calitate pentru că atunci este depășit, decizii de genul acesta sunt apanajul stăpânilor, nu al vătafilor! Pentru cereri de acest fel mergeți la Ambasada Germaniei sau a Rusiei, că tot aia e!

Raspunde
Materie nepredata elevilor (07 Oct, 10:41)
Parinte

Daca nu au terminat controlul domnii din minister, ar fi bine sa verifice de ce elevii nu primesc toate cunostintele prevazute in manual sau programa chiar de la profesorul inspector specialist de matematica care ii controleaza pe profesorii din judet. Or fi si altii care procedeaza la fel? Si atunci....

Raspunde
La o școală (07 Oct, 18:35)
Povestitor

La o școală din municipiul Buzău este repartizat un profesor cu studii și definitivat. După perioada de cunoaștere a elevilor, timp în care, cu seriozitate și competență, și-a formulat exigențele față de obiect, directorul chiamă o dirigintă și-i spune: „vezi că trebuie să scăpăm de individul ăsta, te duci la clasa ta și iei 20 de declarații de la elevi precum că i-a amenințat și a ridicat tonul la ei și că de frică ei nu vor mai veni la școală”. Persoana, halal diriginte, așa a făcut. Directorul(persoana aflată inutil pe acest post)îl chiamă pe profesorul respectiv ca să semneze de primirea dispoziției de desfacere a contracului de muncă...Povestea continuă ...

Raspunde
continuare (08 Oct, 13:13)
Povestitor

....Profesorul respectiv este chemat la secretariat și i se cere să semneze de primirea deciziei directorului de desfacere a contractului de muncă. Rămâne stupefiat, nu înțelege cum, când s-a decis, de ce el nu știe nimic,aud elevii care spun că li s-a dictat ce să scrie și refuză să semneze și să primească hârtia. ISJ aude și, și...povestea continuă...

Raspunde
Din scoala (08 Oct, 17:34)
Poveste

Daca "povestea" oferita este reala, avem de a face cu o forma de abuz. Din pacate, mult clamatele "concursuri", de directori, de inspectori, dau un curaj vecin cu abuzul unora dintre persoanele care le-au promovat. Si aici s-a discutat mult si inca e discutabil. Ideea ca legea te protejeaza de orice din moment ce ai un concurs promovat face sa apara astfel de situatii.

Raspunde
continuarea (09 Oct, 18:39)
Povestitor

Azi, directorul abuziv, a venit tunând și troznind, privea în jur pe sub sprincene și încruntături, nu a vorbit cu nimeni...după un weekend .. cu dureri de cap.

Raspunde
Sunt contrariat (09 Oct, 21:07)
ionescu o.

Sunt contrariat de cele spuse mai sus de „Povestitor”deoarece am încercat să aflu școala despre care e vorba și se pare că povestea se confirmă într-o oarecare privință. Colegii cu care am vorbit nu erau siguri chiar dacă erau din școala cu pricina. Pentru că nu pot merge la fața locului nefiind autorizat, deocamdată, până mâine aștept și nu dau știri aflate dar neconfirmate din trei surse... Revin...

Raspunde
Adevarat (10 Oct, 07:25)
Contrariat

Din pacate astfel de situatii sunt reale. Ca adevarul e poate usor nuantat de o parte sau de cealalta, da, si asta este adevarat. Insa sunt tot mai multe scolile in care directorii sunt ca stapanii, iar validarea lor printr-un concurs trecut nu demult, dar cu multe hibe, ii incurajeaza in tot felul de comportamente de neapreciat. Sunt si oameni pentru care misiunea de a conduce o scoala este una onoranta, asa cum sunt si profesori pentru care misiunea de a preda este una luata foarte in serios. Scapari exista de peste tot.

Raspunde
nu e singurul abuz (10 Oct, 07:29)
prof

Nu e singul abuz, problema e ca isjul ridica din umeri, nu mai au teama de nimic acesti directori. Compara scoala cu propria afacere, aici este problema.

Raspunde
abuzuri (10 Oct, 17:50)
prof

Propun să dăm nume reale..si eu sunt hartuit in scoală unde fac performanta iar părinții mă apreciază f mult.Sau atunci când se evaluează un dir sa fie întrebati si parintii si elevii si pro pe care nu-i suporta ca sunt mai buni ca ei...dar deh cu atatea relatii...Dar sa numim si colegii care fug de responsabilitati, care nu vor nici sa predea copiilor..cat mai mult de lucru..singuri,care nu vor sa facă nimic in scoală...nici concursuri..cica nu avem cu cine...se poate continua..exprimarea e cum nu er trebui in învățământ.

Raspunde
altele (10 Oct, 17:56)
prof

Primarii care nu vor sa deconteze...ca..de ..e tot afacere...mana- n mâna cu cine stie cine.Cine îndreaptă totul? Tot noi prin atitudine...unde mai există.

Raspunde
Revin... (10 Oct, 19:56)
ionescu o.

Revin așa cum am promis mai sus, dar și cum am promis surselor mele care rămân anonime:1Directorul a trimis prin poștă adresa de desfacere a contractului de muncă. I se spune că, pentru perioada de probănesatisfăcătotoare,să părăsească școala. Omul e profesor calificat cu definitivat. Ca bun comunicator a reușit să vorbească, într-o manieră elegantă, cu directorul care azi a fost „în toane bune!”Așa e: de la câțva copii s-au luat hârtii „dictate”contra profesorului, copiii mai mari au luat inițiativa unei acțiuni de frond și s-au dus cu 30 de coli scrise de ei prin care cer ca profesorul să se întoarcă la catedră. Culmea e că printre aceștia sunt și elevi cărora li s-a dictat ce să scrie îmăptriva profesorului și care reclamă că au fost manipulați. După discuția calmă și așezată directorul ia zis profesoului care nu dorește scandal sau proces în contencios administrativ: „dați-mi răgaz până mâine să văd ce pot să fac!”Prin urmare și mâine e o zi. Așteptăm!

Raspunde
i.o (10 Oct, 22:13)
eu

Puteți să dati numele scolii sau niste repere sa ne dam si noi seama despre cine e vorba?

Raspunde
Continua (10 Oct, 22:30)
Povestea

Inspectoratul cunoaste cazul? Profesorul ce pozitie are mai departe? Este amagit sau convins de director?

Raspunde
eu (11 Oct, 07:16)
ionescu o.

Momentan nu pot, dacă lucrurile se vor rezolva, discutăm...

Raspunde
i.o (11 Oct, 17:43)
eu

Va rog, când se poate sa faceti public numele sc si al dir.Poate mai inform isj si despre altii.Sa ne ocupăm puțin și de soarta elevilor sa nu-i mai lăsăm pe mana unor scursuri morale.culturale si toate celelalte

Raspunde
m (12 Oct, 20:48)
sanda

Ce credeti ca face si isj? Au alte situatii pe care trebuie să le rezolve.Padure fără uscături? S-ar anula toate proverbele.

Raspunde
Voi (13 Oct, 20:50)
Noi

Isj trebuie sa isi rezolve propriile probleme mai intai.

Raspunde
Primul indiciu (15 Oct, 20:52)
ionescu o.

Primul indiciu pentru curioși este că „directorul” face parte din categoria celor demiși. În vremea regretatului coleg Balica G. pentru fapte reprobabile directorul respectiv și-a dat demisia. ISJ nu poate interveni acum. Părerea mea că demisia ar fi singura lui faptă onorabilă acum. Nu cred că o va face deoarece cele aflate de mine sunt incompatibile cu moralitatea profesorului. Deocamdată aștept confirmarea din alte surse...

Raspunde
zugravul (16 Oct, 08:12)
salaorul

.... o fi Kogalniceanu in cauza? O varianta!

Raspunde
salaorul (16 Oct, 11:23)
zidarul

Da! de serban este vorba! sa vedem ce se va intampla.... demisia anterioara s-a datorat bataii unui elev: acum a trecut la prof

Raspunde
E teroare (16 Oct, 15:24)
Scandalagiul

E teroare în școala la domnul respectiv. Bate și acum și s-ar putea să sară și la gâtul profesorilor. Cum s-o fi rezolvat până la urmă cazul.? O să întreb eu, aflu până deseară...

Raspunde
Cu ușile închise (17 Oct, 16:58)
Scandalagiul

Cu ușile închise s-a comentat cazul...Nu am aflat încă. Profesorii ar respira ușurați dacă-așa cum e normal-directorul ar fi destituit!

Raspunde
De la tara (18 Oct, 12:26)
Ion

Atata timp cat in sistem au intrat spirulisti prosti si imorali de ce va mirati ca depravarea violenta si incompetenta au ajuns sa conduca?

Raspunde
Saga continuă... (20 Oct, 09:20)
Povestitor

Saga de la Șerban-că despre el e vorba- continuă! Veți afla finalul...

Raspunde

Stiri Agerpres

Muzicianul australian George Young, 'mentorul' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani
Luni, Octombrie 23, 2017 11:02 AM

Muzicianul australian George Young, cunoscut ca 'mentor' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani, potrivit unui anunț difuzat luni de legendara trupă de hard rock, citat luni de AFP.

MDRAPFE: AM POIM - proiecte de 69 milioane euro referitoare la ocrotirea ariilor naturale protejate
Luni, Octombrie 23, 2017 11:00 AM

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare (AM POIM) a primit, până la 16 octombrie, 62 de proiecte, în valoare totală eligibilă de 69 milioane de euro, care vizează elaborarea planurilor de management, seturilor de măsuri de conservare, planurilor de acțiune pentru ariile naturale protejate, informează un comunicat al MDRAPFE transmis luni AGERPRES.

Tenis: Clasamentul ATP - Marius Copil a coborât pe locul 78
Luni, Octombrie 23, 2017 10:56 AM

Tenismanul român Marius Copil a coborât patru locuri și se află pe poziția a 78-a în clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști de tenis (ATP), dat publicității luni.

PORTATIV ROMÂNESC: Bianca Ionescu
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Soprana Bianca Ionescu s-a născut la 20 mai 1961. A absolvit Liceul de muzică nr.1 din București în 1978, apoi a urmat cursurile Conservatorului de muzică "Ciprian Porumbescu", la clasa de canto a Artei Florescu, absolvind facultatea în 1983, potrivit site-ului www.opereta.ro.

Auto: Verstappen a calificat drept "stupide deciziile care ucid Formula 1" după penalizarea sa
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a denunțat, duminică, decizia juriului Marelui Premiu al Statelor Unite care l-a penalizat cu cinci secunde și a fost privat de locul al treilea pe podium, apreciind că "aceste decizii stupide ucid Formula 1", a spus el cu regret.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 08:50 Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice este „apă de ploaie”!
Pixelu cu prosteli a comentat pentru articolul Buzoienii, deschizători de drumuri? Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice ar putea deveni lege:
UAT Municipiul Buzău (Primăria Municipiului Buzău), acționarul majoritar al Companiei de Apă Buzău S.A., dă dovadă de maximă ipocrizie. Dacă Toma ar dori ca buzoienii să beneficieze de tarife mai mici atunci ar renunța la redevența de 1% pe cifra de afaceri pe care trebuie să o plătească operatorul acționarilor și care este parte integrantă în algoritmul de calcul al tarifului perceput de operator. Peste tot, în țările suverane, se adoptă principiul non-profitului în administrarea utilităților publice. Doar în țări asociate neocolonialismului se mai întâlnesc contracte de parteneriat public privat sau contracte de concesiune. În cazul nostru, ca să nu bată la ochi, le-au botezat contracte de delegare.
În Contractul de Delegare la Art. 39-2. (pag.34) găsim un text legat de redevență. Ce caută redevența de 1% pe cifra de afaceri? Chipurile primăria se luptă pentru tarife mai mici pentru populație dar vrea o parte din profitul operatorului unde este acționară, profit care se obține tocmai de la populație. Ce dovadă mai clară de prosteală vreți!
23 Oct, 02:09 Actuala stagiune - revitalizare teatrală sau menţinerea aceluiasi fundal cenuşiu?
Nik Şimandan a comentat pentru articolul „Tele-Encounters”, proiectul Teatrului „G. Ciprian”, o premieră mondială lansată în prezenţa partenerilor din Spania şi Portugalia:
Dar mai mult teatru, la nivel de institutie profesionistă de spectacole, când o sa avem? Stie cineva, la aceasta oră , ce proiecte ne oferă Teatrul "George Ciprian"în actuala stagiune? Vom asista la vreo premieră...proprie? Când? Că doar stagiunea s-a deschis demult - cel puţin la celelalte teatre similare din ţară. Nu există niciun panou sau afişier care să menţioneze măcar un spectacol teatral pe săptămână, ca ofertă pentru marele public -aşa cum s-ar cuveni din partea acestei importante instituţii cu profil educaţional expres!
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
Google PageRank Checker