Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, crede că este necesară organizarea unei noi sesiuni de Bacalaureat, informează portalinvatamant.ro. Pop menţionează că legea permite să existe trei sesiuni pentru acest examen, dar „deocamdată este o chestiune de discuţii“ şi că nu se va schimba nimic pentru cei care urmează să dea Bacalaureatul anul viitor.

   „Este o discuţie de a introduce o nouă sesiune de Bacalaureat şi eu cred că este necesară. Cât de utilă este sesiunea din august, deja ştim. Am văzut în ultimii zece ani de zile câţi absolvenţi s-au prezentat în august şi câţi au luat examenul de Bacalaureat. Şi anul acesta am avut un număr mare de persoane care s-au înscris, şi totuşi prezenţa a fost foarte, foarte mică. Din punctul meu de vedere, cred că un examen de bacalaureat, o altă sesiune, ar trebui organizată undeva în decembrie, poate februarie, fiind vacanţa de iarnă“, a spus Liviu Pop, pentru Agerpres.

   Acesta a adăugat că, în opinia sa, din iulie până în decembrie este timp suficient să se pregătească cei care nu şi-au luat examenul de Bacalaureat. 

   „În ceea ce priveşte examenul de bacalaureat, este o problemă foarte serioasă. Avem în ultimii zece ani aproape 2.000.000 de români care au finalizat clasa a XII-a. Dintre aceştia, aproape jumătate nu şi-au luat bacalaureatul, mai precis 800 şi ceva de mii. Dintre cele 800 şi ceva de mii de persoane care nu şi-au luat examenul de bacalaureat, 700.000 sunt pe zona liceelor tehnologice. De ce aşa de mulţi nu şi-au luat examenul de bacalaureat? Este o întrebare la care cu toţi trebuie să ne răspundem, fapt pentru care aici trebuie să regândim, pe de-o parte, tipul examenului de bacalaureat“, a adăugat ministrul Educaţiei. 

DISTRIBUIȚI