Ministrul Educației a revenit la sentimente mai bune în legătură cu Liceul de la Beceni. După ce la începutul acestei luni un ordin ministerial stabilea transformarea singurei clase de liceu de la Beceni în clasă de profesională, ceea ce ar fi dus la pierderea statutul de liceu a instituției de învățământ, astăzi, Inspectoratul Școlar Județean Buzău a anunțat că modificarea nu va mai avea loc.

Astfel, Liceul Tehnologic Beceni va avea și în acest an școlar o clasă de liceu cu specializarea „tehnician ecolog și protecția calității mediului” și o clasă de profesională cu specializarea „lucrător în agricultură ecologică”.

Reamintim că la începutul lunii iunie, peste 50 de profesori din mai multe licee buzoiene, printre care și Liceul Beceni, au protestat în curtea Inspectoratului Școlar, amenințând cu pichetarea Ministerului Educației dacă ministrul Ecaterina Andronescu nu va modifica ordinul prin care transforma 15 clase de liceu în clase de școală profesională. Părinți și profesori din Beceni invocau faptul că în lipsa unei clase de liceu în zonă, elevii buni vor fi condamnați să facă naveta la Buzău, iar dacă nu au suficienți bani, probabil, vor abandona școala. Protestatarii au mers inclusiv în audiență la președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, care le-a promis că va informa la rândul său Ministerul Educației în legătură cu doleanțele lor.

 

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. Filologie la liceu tehnologic, clase de profil teoretic la liceu sportiv, clase sportive la liceu tehnologic si tot asa. Cum sa ne mai facem bine?

  2. La Liceul din Berca de ce nu s-a reusit cu clasa de filologie? Noi unde ne mai ducem cu copii? Pacat domnu primar Dobrita ca ati pierdut liceul din comuna, unde ati fost elev cu ani in urma.

Comments are closed.