27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:29 AM

Politic

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, primul client al producătorilor din târgul ,,Toamna Buzoiană“

de Călin BOSTAN
Politic  |
05.10.2017, 00:00
1405

   A doua ediţie a târgului ,,Toamna Buzoiană” - organizat de Primăria Municipiului Buzău şi Consiliul Judeţean Buzău, în colaborare cu Direcţia Agricolă Judeţeană - şi-a deschis, ieri, porţile, în prezenţa ­mi­nistrului Agriculturii, Petre Daea, şi a unui număr impresionant de reprezentanţi ai autorităţilor locale. Anul acesta, evenimentul se desfăşoară la Drăgaică şi reuneşte numeroşi producători şi meşteri populari veniţi din tot judeţul, iar, în standurile târgului, buzoienii sunt aşteptaţi cu expoziţii cu vânzare de produse agricole şi alimentare, bunătăţi tradiţionale, creaţii ale meşterilor populari şi spectacole susţinute de artişti îndrăgiţi.

   Argumentul organizării târgului a fost prezentat, pe scurt, de primarul Constantin Toma: ,,Am încercat, împreună cu Consiliul Judeţean şi cu Direcţia Agricolă, să creăm un eveniment deosebit, aşa cum era odată; din păcate, agricultura românească după 1990 a căzut, a început din nou să crească. Au fost unsprezece ediţii, aceasta este a douăsprezecea, în 27-28 de ani; încercăm să aducem producătorii faţă în faţă cu dumneavoastră, consumatorii, astfel încât să îi cunoaşteţi, să ne hrănim sănătos, şi să reuşim să trăim mai mult consumând produse româneşti”, a spus Toma.

   La rândul său, ministrul Petre Daea i-a felicitat pe organizatori şi pe fermierii participanţi, acestora din urmă oferindu-le şi o veste bună: prima tranşă a subvenţiilor, indiferent de domeniul de acţiune, va fi plătită începând cu 16 octombrie. ,,În primul rând, vreau să aduc salutul de respect tuturor fermierilor români, tuturor acelora care, acum, pe câmp, îşi caută locul unde pot însămânţa grâul pentru pâinea de anul viitor. Venind spre Buzău, m-am uitat cu mare atenţie dacă utilajele agricole sunt pe câmp, acolo unde momentul o cere şi unde nevoia ţării trebuie satisfăcută. Este un moment important, vreau să transmit şi prin acest mesager cu aripi (porumbeii voiajori care au fost eliberaţi în momentul începerii discursului, n.r.) salutul către toţi cei care se ocupă de agricultură. Vreau să felicit pe toţi cei care sunt astăzi aici, care, prin strădania muncii lor, au reuşit să realizeze fiecare, în funcţie de efort şi posibilităţi, o activitate care să le asigure existenţa şi să-şi dezvolte apoi interesul pentru a mări capacităţile de producţie în funcţie de specificul acti­vităţilor din această zonă. Vreau să felicit organizatorii pentru că au realizat această platformă a întâlnirii dintre producători şi consumatori. Vreau, în acelaşi timp, să-i asigur pe bravii fermieri ai ţării că ne vom ţine de cuvânt, aşa cum prezenta preşedintele partidului, Liviu Dragnea, ca un prim obiectiv pentru agricultori, acordarea subvenţiilor la timp. Iată de ce astăzi vă putem spune, dragi fermieri, indiferent că sunteţi în câmp sau în zootehnie, am încheiat controlul şi suntem pregătiţi, având toţi banii şi actele normative, în aşa fel încât pe data de 16 octombrie să vă acordăm avansul binemeritat, pentru a executa lucrările la timp şi pentru a realiza în agricultura României ceea ce îşi doreşte fiecare, iar guvernul este interesat să o facă, actele normative şi sumele necesare în buget”, a spus Daea.

   Ministrul Agriculturii a luat la pas târgul, oprindu-se la aproape fiecare stand şi cumpărând chiar produse de diverse tipuri expuse de producătorii buzoieni: porumb fiert - de la vestitul Suraj, care a avut, mult timp, biciclete şi maşinuţe electrice de închiriat în Crâng, dar care s-a văzut nevoit să se reprofileze în comercializarea de porumb fiert şi Kurtos Kalacs -, cremă de mâini din produse naturale, pe care a promis că o va face cadou primului mecanizator pe care îl va întâlni pe câmp pe drumul de întoarcere spre Bucureşti, dulceaţă de dovleac, gemuri, miere de albine şi brânză, pe care le-a plătit. De asemenea, el a degustat câteva produse din carne oferite de un crescător de animale şi mic producător, a discutat cu fiecare producător în parte şi i-a încurajat, da a ­de­clinat politicos invitaţia la o plimbare cu un atelaj tras de cai, prilej care, însă, i-a amintit că acesta era mijlocul său de transport în primii ani ai carierei de inginer agronom. De asemenea, Daea s-a întreţinut cu părinţii Minei Moldoveanu - prezenţi la târg cu un stand cu obiecte de artizanat -, tânăra elevă de la Liceul de Artă, care, în această primăvară, i-a luat locul la Ministerul Agriculturii, în cadrul programului ,,Ministru pentru o zi”.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker