Ministerul Educaţiei a aprobat utilizarea a 3.361 de auxiliare didactice, în vreme ce alte 1.464 de auxiliare sunt în procedura de aprobare, transmite instituţia, printr-un comunicat.

   Lista este dominată de materiale în limbi străine, dar figurează şi Gazeta Mate­matică, revista cu 122 de ani de apariţie neîntreruptă (inclusiv în timp de război). Lipsesc aproape cu totul auxi­liarele româneşti.

   Auxiliarele aprobate sunt elaborate de instituţii, societăţi ştiinţifice recunoscute la nivel naţional şi inter­naţional sau publicate de edituri de prestigiu naţional şi internaţional (ex.: Academia Română, Consiliul Britanic, Institutul Cervantes, Institutul Goethe, Editurile Oxford, Cambridge etc.). 

   Pe 9 august, Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anun­ţat că niciun material auxiliar nu mai este valabil şi că o comisie va elabora normele metodologice care vor sta la baza avizării noilor materiale. Liviu Pop a precizat că a luat această decizie după ce a constatat că ordinul de ministru din 2002 nu a mai fost actualizat. 

Vezi pe AICI lis­ta completa a auxiliarelor apro­bate de către Ministerul Educaţiei

 

DISTRIBUIȚI