Se vede că prostiile se iau mult mai uşor de la unul la altul decât lucrurile bune, mai ales atunci când avem de-a face cu oameni din politică, nu neapărat oameni politici. Căci despre doi indivizi din prima categorie este vorba, respectiv fostul ministru al Justiţiei din perioada mult mai celebrei Ordonanţe 13, Florin Iordache, care l-a molipsit pe actualul preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cu a sa de mult virală ,,Altă întrebare”.

   În acest fel a răspuns ALDE Popescu (Călin Constantin Anton şi Tăriceanu pe de-asupra) când i s-a cerut să confirme faptul că va sesiza Curtea Constituţională în cazul Belina, în care colegul său mai mare de coaliţie, ,,Daddy” Liviu, simte mirosul unei noi trimiteri în judecată sau măcar o mică navetă pe duioasa cale a plângerii către procurorii anticorupţie, şi care afirmase că preşedintele ­Se­natului va efectua, în numele alianţei de guvernare, toate diligenţele pe dosarul respectiv. O ,,întrebare cu răspuns plătit” – cum s-ar numi în teoria tehnicii interviului -, dat fiind că preşedintele Curţii Contituţionale tocmai se antepronunţase în favoarea lui Dragnea. Adică demersul în cauză ar fi o mică formalitate.

   Să se fi prins Tăriceanu că Dragnea vrea să scoată nişte castane fierbinţi cu mâna sa? Foarte probabil, pentru că în aceeaşi zi, ieri, acesta s-a cam plâns că premierul Tudose nu prea îl bagă în seamă. Tradus în limbaj mai puţin corect politic, liderul Alianţei Li­be­r­alilor şi Democraţilor a recurs – aşa, ca-ntre prietenii care tot pun ţara la cale până o vor lăsa pe butuci – la un mic şantaj. Căci dacă şi în restul ţării situaţia este precum la Buzău, unde singurul post rezonabil al liberal-democraţilor a fost obţinut prin alegeri, cam are dreptate din  punct de vedere politic. Dar dacă este să luăm în calcul resursele umane din teritoriu – respectiv faptul că nu prea are cine emite pretenţii la alte funcţii numite, asta în traducere liberă -, este foarte clar că ALDE are nevoie de un şantaj la Dragnea. Şi nu de unul mic.

DISTRIBUIȚI