• Gloria, campioană de toamnă, Râmnicul, pe loc retrogradabil

Începută la finalul lunii august, Liga a 3-a, seria a II-a, şi-a consumat sâmbăta trecută ultimul episod din tur şi, totodată, din acest an. În absenţa Gloriei, care a intrat mai devreme în vacanţă şi cu CSM Rm. Sărat evoluând departe de casă, la Fălticeni, atenţia s-a concentrat asupra celeilalte divizionare locale.

La ultima întâlnire cu propriii suporteri din 2018, Metalul a avut-o ca adversară pe ultima clasată, Sănătatea Darabani, formaţie care, se pare, ia în calcul tot mai serios să se retragă din campionat în această pauză de iarnă. Ve­nită cu doar 13 jucători la Buzău, echipa botoşăneană n-a emis pretenţii, dar a dat ceva emoţii gazdelor, cu un gol marcat în startul meciului (Dănilă, minutul 5).

A fost doar un simplu foc de paie. Metalul a egalat prin Alin Iacob la faza imediat următoare şi a mai marcat de încă trei ori până la pauză (Iacob – min. 20; Ma­rian Manea – min. 28 şi Patrick Benga – min. 33). Buzoienii au mai înscris o dată şi în startul reprizei secunde, prin Mădălin Răileanu – min. 50, după care meciul a îngheţat, în ton cu vremea de afară, Metalul ,,iernând” la finalul sezonului pe locul 10.

CSM Rm. Sărat, trimisă pe loc retrogradabil în ultimul minut!

Ghinion mare pentru CSM Rm. Sărat, care a scăpat printre degete, la Fălticeni, un punct cu care ar fi intrat în iarnă deasupra liniei retrogradării. Din păcate, râmnicenii au pierdut în faţa gazdelor de la Şomuz cu un gol primit în ultimul minut, picând pe locul 12, primul retrogradabil, la finalul turului.

Gloria, campioană de toamnă!

Fotbalul buzoian are însă şi motive de satisfacţie la finalul anului. Gloria a încheiat prima parte a campionatului pe prima poziţie, cu un avans de 3 puncte faţă de următoarea clasată, SC Oţelul. Performanţa elevilor lui George Timiş este cu atât mai remarcabilă cu cât Gloria este, alături de Rapid Bucureşti, singura formaţie din Liga a 3-a care n-a cunoscut înfrângerea în tur. Campionatul se va relua la începutul lunii martie a anului viitor.

Liga a 3-a, Seria I, Etapa a 15-a, rezultate:

Şomuz Fălticeni – CSM Rm. Sărat 1-0

CSM Focşani – FC Botoşani 2 1-1

Foresta Suceava – Bucovina Rădăuţi 2-4

KSE Tg. Secuiesc – CSM Ceahlăul Piatra Neamţ 1-0

Metalul Buzău – Sănătatea Darabani 5-1

Sporting Lieşti – CSM Paşcani 1-0

SC Oţelul Galaţi – Ştiinţa Miroslava 2-1

SCM Gloria Buzău a stat

Clasament

 1. SCM GLORIA 38 p.
 2. SC Oţelul 35 p.
 3. Rădăuţi 31 p.
 4. Miroslava 31 p.
 5. Lieşti 21 p.
 6. Suceava 21 p.
 7. CSM Focşani 20 p.
 8. CSM Ceahlăul 20 p.
 9. KSE Tg. Secuiesc 18 p.
 10. METALUL 16 p.
 11. Fălticeni 13 p.
 12. CSM RM. SĂRAT 10 p.
 13. FC Botoşani 2 8 p.
 14. CSM Paşcani 8 p.
 15. Darabani 7 p.

DISTRIBUIȚI
loading...