• Al şaptelea meci la rând fără înfrângere 

    Metalul nu renunţă la lupta pentru poziţiile de frunte în clasament şi a mai adăugat o nouă victorie la zestrea de performanţe strânsă de la începutul acestui campionat. Sâmbătă după-amiază, pe terenul sintetic „Cornel Negoescu“, echipa buzoiană a trecut şi de cel de-al şapte val, obţinând o nouă victorie, cu atât mai preţioasă cu cât a jucat aproape întreg meciul cu un jucător mai puţin pe teren, iar ploaia sâcâitoare ce s-a abătut de vineri asupra oraşului a picat în continuu pe parcursul partidei. Favorită clară în faţa adversarei de sâmbătă, Agricola Borcea, Metalul s-a văzut în inferioritate numerică încă din startul meciului, din care nu trecuseră 10 minute. Mijlocaşul Marian Manea a fost eliminat direct pentru un fault comis ca ultim apărător, iar situaţia părea să devină complicată pentru echipa buzoiană.

    Metalul a crezut în continuare în sanşa ei, a încercat să ameninţe poarta oaspeţilor, prin câteva şuturi care fie nu şi-au atins ţinta, fie au fost blocate de defensiva Agricolei. Şi cei de la Borcea au fost periculoşi în câteva rânduri, dar nici ei n-au avut prea multă precizie la finalizare, astfel că, la cabine, cele două echipe au intrat la egalitate, 0-0. Jocul s-a mai înviorat după pauză, când a crescut şi presiunea Metalului. În minutul 70, Mihai Ion şi-a făcut curaj cu un şut de la distanţă, care l-a prins pe picior greşit pe portarul Olteniţei, deschizând scorul! Şase minute mai târziu, la o nouă incursiune în atac, tânărul Cătălin Bardaş a finalizat cu mult calm din interiorul careului, dublând avantajul echipei sale şi consfinţind, totodată, cea de-a cincea victorie stagională. În urma acestui nou succes, Metalul a ajuns pe locul 2, la două puncte în spatele liderului Progresul Spartac Bucureşti. Pentru elevii lui Vali Stan urmează un meci relativ uşor etapa viitoare, în deplasare cu ultima clasată, Victoria Traian.

Râmnicenii, surclasaţi pe propriul teren

   Surpriza neplăcută a etapei a produs-o CSM Rm. Sărat, care a pierdut fără drept de apel partida cu Axiopolis Cernavodă. Con­stănţenii s-au impus cu scorul de 5-0 (3-0), prin golurile marcate de Fotescu (min. 10 şi 82 – penalty), R. Mihalache (min. 12), Husein (min. 29) şi Moise (min. 67). CSM Rm. Sărat a coborât pe locul 7 şi va avea o misiune extrem de grea şi etapa viitoare, când va întâlni, tot pe teren propriu, liderul Progresul Spartac Bucureşti.

Liga a 3-a, Seria a II-a, Etapa a 7-a, rezultate:

CSM Rm. Sărat – Axiopolis Cernavodă: 0-5

Delta Tulcea – Victoria Traian 2-1

Înainte Modelu – FC Voluntari: 2 2-4

FCSB 2 – Unirea Slobozia: 1-3

Progresul Spartac – Farul Constanţa: 7-0

Metalul Buzău – Agricola Borcea: 2-0

CSM Olteniţa – Sportul Chiscani: 1-1

Clasament

1. Progresul        19 p.

2. METALUL        17 p.

3. Axiopolis         16 p.

4. Farul 16 p.

5. Slobozia           13 p.

6. FCSB 2              13 p.

7. CSM RM. SĂRAT          12 p.

8. Voluntari 2     11 p.

9. Tulcea              9 p.

10. Modelu         6 p.

11. Olteniţa         5 p.

12. Borcea           3 p.

13. Chiscani         1 p.

14. Traian             0 p.

DISTRIBUIȚI