• Buzoienii ocupă locul 5 după prima jumătate a campionatului

Începută la finalul lunii august, Liga a 3-a, seria a II-a, și-a consumat sâmbătă ultimul episod din tur și, totodată, din acest an. La ultima întâlnire cu propriii suporteri din 2017, Metalul a avut-o ca adversară pe Axiopolis Cernavodă, formație ce reușise, ca și buzoienii, un parcurs remarcabil în prima jumătate a sezonului, dovadă și locurile pe care cele două echipe le ocupau înaintea etapei, 4 – echipa buzoiană, 3 – cea din Cernavodă, iar miza duelului o reprezenta poziția pe podium înaintea vacanței de iarnă. Pentru atingerea acestui obiectiv, oaspeților le era suficient un rezultat de egalitate, în timp ce pentru elevii lui Vali Stan importantă era doar victoria.

Metalul a început mai bine partida, dar cei doi atacanți, Alin Iacob și Valentin Lungoci, n-au avut suficientă forță să-l învingă pe portarul constănțenilor. Mult mai clare au fost ocaziile oaspeților, din a doua jumătate a primei reprize, cea mai mare reprezentând-o execuția golgeterului Marius Fotescu, al cărui balon, deviat, a nimerit bara transversală. Fără gol la pauză, un rezultat echitabil. Și startul celei de-a doua reprize găsește echipa buzoiană în atac, Lungoci ratând o mare oportunitate la un șut la colțul scurt, respins in extremis de portarul advers. Cum se întâmplă de cele mai multe ori în fotbal, ocaziile ratate se răzbună și, după un contraatac, omul de gol al oaspeților, Fotescu, și-a mai făcut încă o dată datoria, cu toată opoziția portarului Costel Toader. Era minutul 67, iar Axiopolis conducea cu 1-0. Pentru Metalul, o a doua înfrângere la rând pe teren propriu ar fi fost prea mult, astfel că buzoienii s-au aruncat cu toate forțele în atac, iar ocaziile s-au înmulțit la poarta constăn­țeană, cu Halîngă, Lungoci și Dan Stan, ultimul cu un șut de la mare distanță, deviat de portar în bară, semnându-le pe cele mai importante. Totuși, Metalul a reușit să păstreze un punct la Buzău, grație lui Costin Pușcă și a loviturii sale de cap cu care, în minutul 79, a restabilit egalitatea și, totodată, a consfințit și scorul final: 1-1. Echipa lui Vali Stan încheie turul pe locul 5, la egalitate de puncte, 28, cu ocupanta locului 4, Unirea Slobozia, posesoarea unui golaveraj mai bun. Campioană de toamnă în seria a II-a este Progresul Spartac. Liga a 3-a se va relua în primăvara anului viitor, mai exact pe 3 martie 2018, în prima etapă din retur Metalul urmând să evolueze în deplasare, cu Înainte Modelu.

CSM Rm. Sărat, egal la Oltenița

CSM Rm. Sărat s-a întors cu un punct din deplasarea de sâmbătă, de la Oltenița, scor 1-1, remiza fiind salvată de antrenorul-jucător Marius Tîrîlă, cu reușita sa din minutul 55, care a anulat avantajul luat de gazde încă din minutul 13. Râmnicenii au terminat prima parte a campionatului pe locul 9, fiind depășiți după ultima etapă, de Înainte Modelu. În martie anul viitor, în prima etapă a returului, CSM Rm. Sărat va juca tot în deplasare, la Chiscani.

Liga a 3-a, Seria a II-a, Etapa a 13-a, rezultate:

FCSB 2 – Progresul Spartac: 1-3

Sportul Chiscani – Farul Constanța: 0-6

FC Voluntari 2 – Agricola Borcea: 6-0

Metalul Buzău – Axiopolis Cernavodă: 1-1

Înainte Modelu – Delta Tulcea: 7-2

ACSM Oltenița – CSM Rm. Sărat: 1-1

Unirea Slobozia – Victoria Traian: 9-1

Clasament

 1. Progresul 34 p.
 2. Farul 32 p.
 3. Axiopolis 29 p.
 4. Slobozia 28 p.
 5. METALUL 28 p.
 6. FC Voluntari 2 24 p.
 7. FCSB 2 23 p.
 8. Modelu 16 p.
 9. CSM RM. SĂRAT 16 p.
 10. Oltenița 10 p.
 11. Tulcea 9 p.
 12. Borcea 8 p.
 13. Chiscani 4 p.
 14. Traian 0 p.

DISTRIBUIȚI