27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:25 PM

Economic

Merg bine încasările la ANAF

de Andreea STROE
Economic  |
20.07.2017, 00:00
1732

    Încasări cu aproape un procent mai mare decât în perioada similară a anului trecut raportează Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați în primul semestru al anului 2017. Depășirea este explicată ca fiind rezultatul implementării măsurilor de îmbunătățire a colectării și conformării voluntare, la nivelul structurilor subordonate DGRFP. Galați; totalul încasărilor la bugetul general consolidat în semestrul I al anului 2017 se ridică la valoarea de 4.569,25 milioane lei, AJFP Buzău reușind o creștere față de anul 2016 de 0,78%.

   Destul de bine a fost primită și măsura privind plata taxelor și impozitelor de către persoanele fizice prin intermediul cardului bancar, la ghișeele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Datele statistice arată că, din anul 2016, de când Trezoreria oferă servicii de încasare prin intermediul cardului bancar de la persoane fizice, și până în prezent, s-au înregistrat 12.808 operațiuni prin card, valoarea totală a acestora fiind de 10,98 mii, lei, reprezentând 5,00% din totalul încasărilor în numerar de la acești contribuabili.

   „În cadrul Activității de Trezorerie și Contabilitate Publică, în semestrul I al anului 2017 s-au efectuat 1.925.051 operațiuni de încasare, din care 800.262 operațiuni în numerar și 1.124.789 operațiuni prin virament, concretizate valoric în venituri încasate de 10.977 mi­lioane lei, precum și 1.356.152 ope­rațiuni de plăți, din care 70.116 operațiuni în numerar și 1.286.036 operațiuni prin virament, concretizate valoric în plăți efectuate de 15.322 milioane lei“, se arată în comunicatul de presă al ANAF.

Au fost aplicate 75 sancțiuni contravenționale

Paralel cu activitatea de colectare se desfășoară și activitatea de inspecție a acestei instituții. Datele furnizate de ANAF referitor la activitatea Serviciului de Inspecție Economico–Financiară arată că, în primul semestru, au fost efectuate 152 acțiuni de control, urmare cărora au fost constatate diferențe de natură patrimonială, financiară și bugetară în sumă totală de 1.381.558 mii lei. De asemenea, au fost aplicate 75 sancțiuni contravenționale în valoare de 42,5 mii lei. 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Inflamația "antrenează" pielea pentru o însănătoșire mai rapidă (studiu)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:18 PM

Procesele inflamatorii cutanate "antrenează" pielea pentru a se putea însănătoși mai repede în urma unor eventuale leziuni, potrivit unui studiu publicat de revista Nature și citat de EFE.

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea medicilor, urmând tratamentul obișnuit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:07 PM

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea permanentă a medicilor, urmând tratamentul obișnuit, a informat Casa Regală.

Pilotul care a aterizat forțat cu avionul lângă Vințu de Jos a murit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:00 PM

Pilotul care a aterizat forțat sâmbătă cu un avion de agrement de mici dimensiuni în zona localității Vințu de Jos a murit duminică, la o clinică din Târgu Mureș.

Moscova denunță "bombardamentele barbare" de la Raqqa, comparându-le cu cele asupra Dresdei din 1945
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:53 PM

Rusia a denunțat vehement duminică "bombardamentele barbare" ale coaliției conduse de SUA asupra orașului Raqqa - fief al grupării jihadiste Statul Islamic în Siria cucerit în această săptămână - care au făcut "mii" de victime civile și care, potrivit ei, amintesc de bombardamentele aliaților asupra orașului german Dresda, în februarie 1945, relatează AFP.

Deputatul PNL Florin Roman: În rândul întâi trebuie să stea cei care aduc voturi PNL
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:27 PM

O țară ca afară va exista atunci când va exista un comportament ca afară, iar în rândul întâi în PNL trebuie să stea cei care aduc voturi partidului, a declarat, duminică, deputatul liberal Florin Roman.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker