27 de ani
de presa libera
Vineri, August 18, 2017 08:07 AM

Economic

Merg bine încasările la ANAF

de Andreea STROE
Economic  |
20.07.2017, 00:00
1354

    Încasări cu aproape un procent mai mare decât în perioada similară a anului trecut raportează Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați în primul semestru al anului 2017. Depășirea este explicată ca fiind rezultatul implementării măsurilor de îmbunătățire a colectării și conformării voluntare, la nivelul structurilor subordonate DGRFP. Galați; totalul încasărilor la bugetul general consolidat în semestrul I al anului 2017 se ridică la valoarea de 4.569,25 milioane lei, AJFP Buzău reușind o creștere față de anul 2016 de 0,78%.

   Destul de bine a fost primită și măsura privind plata taxelor și impozitelor de către persoanele fizice prin intermediul cardului bancar, la ghișeele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Datele statistice arată că, din anul 2016, de când Trezoreria oferă servicii de încasare prin intermediul cardului bancar de la persoane fizice, și până în prezent, s-au înregistrat 12.808 operațiuni prin card, valoarea totală a acestora fiind de 10,98 mii, lei, reprezentând 5,00% din totalul încasărilor în numerar de la acești contribuabili.

   „În cadrul Activității de Trezorerie și Contabilitate Publică, în semestrul I al anului 2017 s-au efectuat 1.925.051 operațiuni de încasare, din care 800.262 operațiuni în numerar și 1.124.789 operațiuni prin virament, concretizate valoric în venituri încasate de 10.977 mi­lioane lei, precum și 1.356.152 ope­rațiuni de plăți, din care 70.116 operațiuni în numerar și 1.286.036 operațiuni prin virament, concretizate valoric în plăți efectuate de 15.322 milioane lei“, se arată în comunicatul de presă al ANAF.

Au fost aplicate 75 sancțiuni contravenționale

Paralel cu activitatea de colectare se desfășoară și activitatea de inspecție a acestei instituții. Datele furnizate de ANAF referitor la activitatea Serviciului de Inspecție Economico–Financiară arată că, în primul semestru, au fost efectuate 152 acțiuni de control, urmare cărora au fost constatate diferențe de natură patrimonială, financiară și bugetară în sumă totală de 1.381.558 mii lei. De asemenea, au fost aplicate 75 sancțiuni contravenționale în valoare de 42,5 mii lei. 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Aretha Franklin vrea să deschidă "un mic club" la Detroit
Vineri, August 18, 2017 07:51 AM

Legenda muzicii soul Aretha Franklin, care a anunțat la începutul anului că se retrage, se gândește serios să deschidă un club de noapte la Detroit, unde ar putea "cânta din când în când", a declarat artista ziarului local Detroit Free Press citat de AFP.

Un nou film din seria 'Star Wars', dedicat lui Obi-Wan Kenobi, este în pregătire (presă)
Vineri, August 18, 2017 07:34 AM

Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma să realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care îl va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anunțat joi publicația Hollywood Reporter citată de AFP.

ALERTĂ UPDATE MAE: O a doua victimă de cetățenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă
Vineri, August 18, 2017 07:15 AM

O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a organiza o tabără pentru copiii cu probleme grave de sănătate
Vineri, August 18, 2017 07:02 AM

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

VACANȚA DE VARĂ ÎN IMAGINI
Vineri, August 18, 2017 07:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
18 Aug, 07:35 Cifre goale
Pixelu observator a comentat pentru articolul Cum vede vicepremierul Marcel Ciolacu creşterea economică a României, care se împiedică în ruinele infrastructurii:
Numai că statisticile astea sunt făcute la grămadă. Nu sunt defalcate. Ce creștere a avut capitalul străin și ce creștere a avut capitalul autohton? Mă tem că doar capitalul străin a înregistrat creștere economică. Dezvoltarea pe baza investițiilor străine este o iluzie. Pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Treaba lui este să facă profit și să-l împartă acționarilor. Nu există în lume vreun exemplu de țară acum dezvoltată care să se fi dezvoltat numai prin investiții străine. Creșterea asta nu este un lucru rău dar nu în folosul românilor. Cum nu este nici trecerea CAS-ului și CASS-ului de la angajator la angajat. Va genera scăderea veniturilor salariaților și un cadou neașteptat pentru capital.
17 Aug, 23:34 kioveanu
john a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
I l-a aruncat pe nicu Ceausescu in bratele kiovencei!Dragoste si recompense pe bune!
17 Aug, 17:50 lsfjsal;
klgfjd a comentat pentru articolul Registrul Auto Român lucrează cu publicul vineri, cu program prelungit, şi sâmbătă, pentru recuperarea zilei libere de luni:
si cine "s a programat"? sambata ca sa lucreze si ai nostri bugetari?
Google PageRank Checker