27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 15:09 PM

Sanatate

Medicul buzoian Ştefan Ciurea, de la Centrul Oncologic din Texas, conferenţiază la Primului Congres al Societăţii Române de Transplant Medular

de Cristian IONESCU
Sanatate  |
19.06.2017, 00:00
5233

   Eveniment ştiinţific de amploare pentru medicina românească. Astăzi debutează Pri­mului Congres al Societăţii Române de Transplant Medular, care se derulează în perioada 19-21 iunie, la Hotel Ramada Parc din Bucureşti.

   Invitat special va fi buzoianul Ştefan Ciurea (preşedintele de Onoare al Congresului Naţional al Societăţii Române de Transplant Medular), care activează la MD Anderson Cancer Center Houston USA, din Texas.

   Ştefan Ciurea a fost invitat în România de renumitul medic Irinel Popescu, cel care, în anul 2000, a efectuat prima operaţie reuşită de transplant hepatic (de la un donator decedat), trecând de la etapa de pionierat la stadiul de procedeu de rutină.

   Buzoianul Ştefan Ciurea va conferenţia astăzi, în cadrul congresului de la Bucureşti, abordând tema „Dezvoltarea transplantului de măduvă osoasă prin cooperare internaţională”.

   Medicul Ştefan Ciurea (46 de ani) este fiul profesorului buzoian Constantin Ciurea, absolvind Colegiul „B. P. Hasdeu” în anul 1990. Cu un CV impresionat, buzoianul deţine titlul academic de „Associate Professor”, fiind specializat în transplantul de celule stem. A urmat cursurile Universităţii de Medicină „Grigore T. Popa” din Iaşi, apoi la Universitatea de Stat din Pennsylvania, făcându-şi rezidenţiatul la Harrisburg Hospital. A urmat apoi o perioadă de trei ani în care a activat ca şi „clinical fellowship” în Hematologie / Oncologie la Universitatea Illinois din Chicago, unde a avut privilegiul de a lucra în laboratorul prof. dr. Ronald Hoffman, recunoscut ca fiind unul dintre cei mai importanţi practicieni americani în medicina complementară. Buzoianul şi-a continuat pregătirea în domeniul transplantul de celule stem hematopoietice la Universitatea din Texas, MD Anderson Cancer Center, Houston, unde a lucrat direct cu Prof. Dr. Richard Champlin.

„Un progres pentru comunitatea medicală şi pentru pacienţii români”

   „Transplantul de celule stem hematopoietice reprezintă la ora actuală o procedură care poate oferi o şansă de vindecare în boli hematologice altfel incurabile. Procedura de transplant medular a evoluat mult în ultimii ani, s-au standardizat tehnici noi, ceea ce ne permite să găsim un donator cvasituturor pacienţilor care au indicaţie şi să putem efectua aceasta procedură cu rezultate similare cu cele de la donatori HLA identici. Faptul că în România se poate efectua această procedură conform standardelor internaţionale reprezintă un progres foarte important atât pentru comunitatea medicală cât şi, mai ales, pentru pacienţii români. Îmi face o plăcere extraordinară să vă invit să fiţi alături de noi la Primul Congres al Societatii Române de Transplant Medular, pentru a împărtăşi experienţa acumulată în domeniu şi a susţine transplantul de celule stem hematopoietice!“, a declarat prof. dr. Ştefan Ciurea referitor la congresul care are loc începând de astăzi la Bucureşti.

   Societatea Română de Transplant Medular, al cărui preşedintele de onoare este buzoianul, este o organizaţie independentă, înfiinţată la sfârşitul anului 2016. 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Putin și Erdogan au discutat telefonic despre situația din Siria și relațiile economice bilaterale
Sambata, Octombrie 21, 2017 15:02 PM

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, au discutat telefonic cu privire la viitoarea reuniune a procesului de la Astana referitor la conflictul din Siria, întâlnire ce va avea loc la sfârșitul lunii octombrie, transmite Reuters, citând un comunicat emis sâmbătă de biroul de presă al Kremlinului.

Spania: Rajoy anunță alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:52 PM

Șeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, spaniol a anunțat sâmbătă organizarea de alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni, precizând că puterile administrației catalane vor fi transferate guvernului central, transmit Reuters și AFP.

Tenis: Germanca Julia Goerges a câștigat turneul WTA de la Moscova
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:48 PM

Jucătoarea germană de tenis Julia Goerges, nr. 27 mondial, a câștigat turneul WTA de la Moscova, dotat cu premii totale de 790.208 dolari, învingând-o sâmbătă în finală pe rusoaica Daria Kasatkina, nr. 28 mondial, în două seturi, 6-1, 6-2.

Actrița Olga Tudorache a fost înmormântată cu onoruri militare
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:42 PM

Actrița Olga Tudorache a fost înmormântată sâmbătă, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu.

Dobre: ANAF va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile ce au avut contract cu Omnia Turism
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:36 PM

Agenția Națională de Administrare Fiscală va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile care au avut contract cu Omnia Turism, control care ar putea să fie finalizat în maximum două luni, a declarat, sâmbătă, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker