27 de ani
de presa libera
Duminica, August 20, 2017 22:11 PM

Sanatate

Medicul buzoian Ştefan Ciurea, de la Centrul Oncologic din Texas, conferenţiază la Primului Congres al Societăţii Române de Transplant Medular

de Cristian IONESCU
Sanatate  |
19.06.2017, 00:00
5090

   Eveniment ştiinţific de amploare pentru medicina românească. Astăzi debutează Pri­mului Congres al Societăţii Române de Transplant Medular, care se derulează în perioada 19-21 iunie, la Hotel Ramada Parc din Bucureşti.

   Invitat special va fi buzoianul Ştefan Ciurea (preşedintele de Onoare al Congresului Naţional al Societăţii Române de Transplant Medular), care activează la MD Anderson Cancer Center Houston USA, din Texas.

   Ştefan Ciurea a fost invitat în România de renumitul medic Irinel Popescu, cel care, în anul 2000, a efectuat prima operaţie reuşită de transplant hepatic (de la un donator decedat), trecând de la etapa de pionierat la stadiul de procedeu de rutină.

   Buzoianul Ştefan Ciurea va conferenţia astăzi, în cadrul congresului de la Bucureşti, abordând tema „Dezvoltarea transplantului de măduvă osoasă prin cooperare internaţională”.

   Medicul Ştefan Ciurea (46 de ani) este fiul profesorului buzoian Constantin Ciurea, absolvind Colegiul „B. P. Hasdeu” în anul 1990. Cu un CV impresionat, buzoianul deţine titlul academic de „Associate Professor”, fiind specializat în transplantul de celule stem. A urmat cursurile Universităţii de Medicină „Grigore T. Popa” din Iaşi, apoi la Universitatea de Stat din Pennsylvania, făcându-şi rezidenţiatul la Harrisburg Hospital. A urmat apoi o perioadă de trei ani în care a activat ca şi „clinical fellowship” în Hematologie / Oncologie la Universitatea Illinois din Chicago, unde a avut privilegiul de a lucra în laboratorul prof. dr. Ronald Hoffman, recunoscut ca fiind unul dintre cei mai importanţi practicieni americani în medicina complementară. Buzoianul şi-a continuat pregătirea în domeniul transplantul de celule stem hematopoietice la Universitatea din Texas, MD Anderson Cancer Center, Houston, unde a lucrat direct cu Prof. Dr. Richard Champlin.

„Un progres pentru comunitatea medicală şi pentru pacienţii români”

   „Transplantul de celule stem hematopoietice reprezintă la ora actuală o procedură care poate oferi o şansă de vindecare în boli hematologice altfel incurabile. Procedura de transplant medular a evoluat mult în ultimii ani, s-au standardizat tehnici noi, ceea ce ne permite să găsim un donator cvasituturor pacienţilor care au indicaţie şi să putem efectua aceasta procedură cu rezultate similare cu cele de la donatori HLA identici. Faptul că în România se poate efectua această procedură conform standardelor internaţionale reprezintă un progres foarte important atât pentru comunitatea medicală cât şi, mai ales, pentru pacienţii români. Îmi face o plăcere extraordinară să vă invit să fiţi alături de noi la Primul Congres al Societatii Române de Transplant Medular, pentru a împărtăşi experienţa acumulată în domeniu şi a susţine transplantul de celule stem hematopoietice!“, a declarat prof. dr. Ştefan Ciurea referitor la congresul care are loc începând de astăzi la Bucureşti.

   Societatea Română de Transplant Medular, al cărui preşedintele de onoare este buzoianul, este o organizaţie independentă, înfiinţată la sfârşitul anului 2016. 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

ALERTĂ Simona Halep a pierdut finala turneului de la Cincinnati (WTA) și a ratat șansa de a deveni lider mondial
Duminica, August 20, 2017 22:06 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă fără drept de apel de spaniola Garbine Muguruza, cu 6-1, 6-0, duminică, în finala turneului WTA de la Cincinnati, dotat cu premii totale de de 2.536.154 dolari, și a ratat o nouă șansă de a deveni lider mondial.

A murit Jerry Lewis. Umoristul și actorul american avea 91 de ani
Duminica, August 20, 2017 21:42 PM

Actorul american Jerry Lewis a murit duminică, din cauze naturale, în locuința sa din Las Vegas, a anunțat revista Variety, citată de AFP. Familia a confirmat pentru Reuters declarația agentului actorului.

Președintele palestinian Abbas afirmă că a încercat fără succes să reia cooperarea cu Israelul în domeniul securității
Duminica, August 20, 2017 21:23 PM

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, le-a declarat duminică unor deputați israelieni din opoziție că a încercat să reia colaborarea cu Israelul în domeniul securității, dar nu a primit niciun răspuns, informează Reuters.

Tudose: Corpul de control al premierului va face o analiză la TAROM; trebuie să meargă pe profit
Duminica, August 20, 2017 21:20 PM

Corpul de control al premierului va efectua o analiză la TAROM, este companie națională care trebuie să intre pe profit, nu va fi nici închisă, nici vândută, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose, duminică, la Antena 3.

Ana Bogdan, calificată pe tabloul principal la New Haven (WTA)
Duminica, August 20, 2017 21:18 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la New Haven (Connecticut), dotat cu premii totale de 710.900 dolari, duminică, după ce a învins-o pe Katerina Bondarenko (Ucraina), cu 6-2, 6-2, în ultimul tur al fazei preliminare.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Aug, 21:38 Noaptea ca hoții
ionescu o. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Vineri, sfârșit de săptămână, sosește faxul cu pricina. Mai era puțin și se înnopta. Noaptea ca hoții!!! Rămâne un logan valabil. Despre neobrăzare, nesimțire și impostură e mult de spus. Asta face PSD-ul din 1995 când au fost încălcate în picioare toate concursurile și s-a instalat domnia bunului plac. Și alții când au venit la putere le-au urmat exemplul. Constat cu regret că mentalitățile comuniste domină în continuare învățământul. Impostura de asemenea. Un cadru didactic nu are justificare să se ascundă sub protecția anonimatului atunci când are ceva de spus. Din această pricină nu se sinchisește nici un fir de păr de la PSD. Pe mine mă bate gândul-pentru că tot sunt în București-să-mi pun o placă de gât și să dau o fugă până în strada ministerului în semn de protest. Din lista de comentatori mai vine cineva cu mine???
20 Aug, 20:52 SENATOAREA
cineva a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Ce spune doamna senator S...L.. despre aceasta revocare. Stie ceva sau nu?
20 Aug, 20:25 Schimbarea II
Prof. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
1. dupa cum se observa pentru articolele privind invatamantul apar cele mai multe comentarii! de ce oare..? 2.Doamna Inspector General a mai fost schimbata odata pentru Management defectuos, revenita dupa un timp politic. Cel mai bine s-ar prezenta la catedra pentru perfectionare!
Google PageRank Checker