27 de ani
de presa libera
Luni, Iunie 26, 2017 06:48 AM

Sanatate

Medicul buzoian Ştefan Ciurea, de la Centrul Oncologic din Texas, conferenţiază la Primului Congres al Societăţii Române de Transplant Medular

de Cristian IONESCU
Sanatate  |
19.06.2017, 00:00
3540

   Eveniment ştiinţific de amploare pentru medicina românească. Astăzi debutează Pri­mului Congres al Societăţii Române de Transplant Medular, care se derulează în perioada 19-21 iunie, la Hotel Ramada Parc din Bucureşti.

   Invitat special va fi buzoianul Ştefan Ciurea (preşedintele de Onoare al Congresului Naţional al Societăţii Române de Transplant Medular), care activează la MD Anderson Cancer Center Houston USA, din Texas.

   Ştefan Ciurea a fost invitat în România de renumitul medic Irinel Popescu, cel care, în anul 2000, a efectuat prima operaţie reuşită de transplant hepatic (de la un donator decedat), trecând de la etapa de pionierat la stadiul de procedeu de rutină.

   Buzoianul Ştefan Ciurea va conferenţia astăzi, în cadrul congresului de la Bucureşti, abordând tema „Dezvoltarea transplantului de măduvă osoasă prin cooperare internaţională”.

   Medicul Ştefan Ciurea (46 de ani) este fiul profesorului buzoian Constantin Ciurea, absolvind Colegiul „B. P. Hasdeu” în anul 1990. Cu un CV impresionat, buzoianul deţine titlul academic de „Associate Professor”, fiind specializat în transplantul de celule stem. A urmat cursurile Universităţii de Medicină „Grigore T. Popa” din Iaşi, apoi la Universitatea de Stat din Pennsylvania, făcându-şi rezidenţiatul la Harrisburg Hospital. A urmat apoi o perioadă de trei ani în care a activat ca şi „clinical fellowship” în Hematologie / Oncologie la Universitatea Illinois din Chicago, unde a avut privilegiul de a lucra în laboratorul prof. dr. Ronald Hoffman, recunoscut ca fiind unul dintre cei mai importanţi practicieni americani în medicina complementară. Buzoianul şi-a continuat pregătirea în domeniul transplantul de celule stem hematopoietice la Universitatea din Texas, MD Anderson Cancer Center, Houston, unde a lucrat direct cu Prof. Dr. Richard Champlin.

„Un progres pentru comunitatea medicală şi pentru pacienţii români”

   „Transplantul de celule stem hematopoietice reprezintă la ora actuală o procedură care poate oferi o şansă de vindecare în boli hematologice altfel incurabile. Procedura de transplant medular a evoluat mult în ultimii ani, s-au standardizat tehnici noi, ceea ce ne permite să găsim un donator cvasituturor pacienţilor care au indicaţie şi să putem efectua aceasta procedură cu rezultate similare cu cele de la donatori HLA identici. Faptul că în România se poate efectua această procedură conform standardelor internaţionale reprezintă un progres foarte important atât pentru comunitatea medicală cât şi, mai ales, pentru pacienţii români. Îmi face o plăcere extraordinară să vă invit să fiţi alături de noi la Primul Congres al Societatii Române de Transplant Medular, pentru a împărtăşi experienţa acumulată în domeniu şi a susţine transplantul de celule stem hematopoietice!“, a declarat prof. dr. Ştefan Ciurea referitor la congresul care are loc începând de astăzi la Bucureşti.

   Societatea Română de Transplant Medular, al cărui preşedintele de onoare este buzoianul, este o organizaţie independentă, înfiinţată la sfârşitul anului 2016. 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Liberalii se reunesc pentru a stabili delegația și mandatul cu care merg la Palatul Cotroceni
Luni, Iunie 26, 2017 06:02 AM

Liberalii vor stabili luni delegația care va merge la consultările de la Palatul Cotroceni în vederea desemnării noului premier și mandatul acesteia, a declarat săptămâna trecută președintele PNL, Ludovic Orban.

Consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier
Luni, Iunie 26, 2017 05:52 AM

Partidele parlamentare sunt invitate luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni
Luni, Iunie 26, 2017 05:48 AM

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni până la ora 16,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Fostul ambasador al României în Italia va fi audiat la Comisia de anchetă privind alegerile din 2009
Luni, Iunie 26, 2017 05:46 AM

Fostul ambasador al României la Roma în timpul alegerilor prezidențiale din anul 2009 Răzvan Rusu va fi audiat luni de către Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat săptămâna trecută președintele comisiei, Mihai Fifor.

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier; va fi validat la Comitetul Executiv
Luni, Iunie 26, 2017 05:30 AM

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier, acesta urmând a fi validat de Comitetul Executiv Național care se va reuni la Palatul Parlamentului, după ce moțiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Parlamentului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Jun, 21:06 Adevarata drama
mihalcea florina a comentat pentru articolul UPDATE Cardiologul Adrian Negoiță, găsit decedat, sâmbătă dimineață, la locuința de la munte:
Dumnezeu sa-l odihneasca in PACE!
25 Jun, 21:02 Romania intre doi "ticalosi "
Chiriac Cristina a comentat pentru articolul România, între doi „ticăloși“ *):
Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.
25 Jun, 16:25 funcția de dr
ilie a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
La mine la scoală directorul nu stie sa trimită un mail, sa facă un tabel, mereu e reclamat....si nimic..nimic ..si multe alte simplitati si incapacitatidin partea lui...colegii, nimic si ei..nu spun, bineînțeles . NIMIC!de teama răzbunării acestuia.Dar ei nu intelleg ca nu are ce sa le facă.Cât sa fii de indiferent?!
Google PageRank Checker