O nouă performanță pentru buzoianul Eugen Piron. Elev în clasa a X-a la Colegiul Hasdeu, Eugen a câștigat medalia de argint la Olimpiada Internațio­nală Pluridisciplinară Tuymaada, la secțiunea Chimie. Este vorba despre o olimpiadă ce se desfășoară până pe 14 iulie, în Irkutsk, Yakuția (Yakutsk), în Siberia Orientală, o competiție pluridisciplinară cu discipline precum chimie, mate­matică, informatică și fizică.

Eugen Piron este pregătit de profesorul Viviana Gaitanovici și a fost la 1 punct distanță de a face parte din lotul României la Olimpiada Internațională de Chimie de la Paris.

„Această olimpiadă este foarte importantă pentru mine. Știu multe persoane care au intrat la universități prestigioase doar pe baza rezultatului de la Olimpiada din Yakuția. Chiar dacă sunt doar clasa a X-a, un rezultat bun acolo îmi va fi suficient pentru a ajunge fără examen la o universitate de top”, a declarat pentru OPINIA Eugen Piron înainte de plecarea în Yakuția.

MAI MULTE AMANUNTE IN NUMERE VIITOARE

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Ar fi frumos si corect sa completati si cu Edy Burlacu (primul din stanga) care, desi e la un liceu bucurestean, este tot buzoian.
    Inteleg ca a obtinut aur la Fizica.

Comments are closed.