Pugilistul buzoian Bogdan Dinu se află în pragul unei performanţe istorice pentru boxul românesc! El poate deveni primul boxer român campion mondial la categoria grea, urmând să se bată, pe 17 noiembrie, la Atlantic City (New Jersey, SUA) cu americanul Jarrel Miller, în joc aflându-se centura de campion mondial WBA. Bogdan Dinu trebuia să boxeze pe 27 octombrie, la Sofia, cu englezul Tom Little, într-un meci de palmares, dar şi-a anulat lupta din Bulgaria pentru că a primit oferta de a lupta pentru titlul mondial WBA la categoria grea.

Manuel Charr, de­ţinătorul titlului, a fost deposedat de centură din cauza unui test antidoping pozitiv, astfel că World Boxing Association (WBA) a dictat un meci între challengerul obligatoriu, Fres Oquendo, şi Jarrell Miller, meciul fiind stabilit pentru 17 noiembrie, la Atlantic City. În ciuda unei burse de 500.000 de dolari, Oquendo a preferat să refuze lupta, pe motiv că nu avea suficient timp de pregătire. În aceste condiţii, a intrat în cărţi Bogdan Dinu.

„Este o şansă uriaşă pentru noi. Ni s-a dat acest meci datorită galelor pe care le-am organizat. România este bine văzută în WBA. Este extraordinar ca un român să boxeze pentru cea mai importantă centură. Mergem în SUA pentru a produce un şoc în boxul profesionist mondial. Câştigăm centura şi apoi ne pregătim pentru un meci cu supercampionul Anthony Joshua. Acest meci nu putea avea loc fără aportul partenerului meu Gregg Cohen”, a declarat impresarul lui Bogdan Dinu, Sorin Florea.

Adversarul lui Dinu, Jarrell Miller are 30 de ani şi a disputat 23 de meciuri la profesionişti, având 22 de victorii, dintre care 19 prin KO. La rândul său, Bogdan, în vârstă de 32 de ani, a disputat până acum 18 meciuri la profesionişti, toate câştigate, dintre care 14 prin KO.

Bogdan Dinu:„Centura trebuie să ajungă acasă!”

Imediat după anunţul WBA, Bogdan Dinu a plecat în Statele Unite, pentru a participa, alături de viitorul său adversar, la conferinţa de presă de prezentare a evenimentului. Înaintea celui mai important meci al carierei, Bogdan le-a transmis un mesaj susţinătorilor săi prin intermediul unei reţele de socializare: “Vă mul­ţumesc tuturor pentru susţinere! Centura trebuie să ajungă acasă!”.

DISTRIBUIȚI
loading...