• CSM București – SCM Gloria, astăzi, de la ora 17,30

După două luni de pauză, cauzată de participarea Naționalei la Campionatul European din Franța, Liga Națională de handbal feminin se pune din nou în mișcare, cu meciurile etapei a 11-a. Pentru prima partidă din 2019, programul a fost nemilos cu SCM Gloria, elevele lui Dumitru Muși și Romeo Ilie urmând să întâlnească în această seară, în Sala Rapid din Capitală, multipla campioană a României, CSM București.

Un adversar imposibil pentru echipa buzoiană, chiar dacă formația finanțată de Primăria Capitalei este cu gândul mai mult la confruntarea cu Gyor, din Liga Campionilor, de peste două săptămâni, și traversează momente delicate, după accidentările grave suferite de starurile echipei, Cristina Neagu și Amanda Kurtovic. Pierderi imense, care vor conta enorm în Ligă, dar mai puțin în campionat, unde CSM are un lot capabil să câștige fără probleme. Este adevărat, au fost sincopele cu SCM Rm. Vâlcea, dar ele nu constituie un reper pentru ceea ce va fi pe teren în această seară.

Evident, și Gloria are șansele ei, cu toate că și tabăra buzoiană se confruntă cu o pierdere importantă, unul dintre motoarele echipei, rusoaica Natalia Vinyukova urmând să lipsească de pe teren o perioadă mai îndelungată din cauza unei accidentări. Un motiv în plus ca handbalistele buzoience să facă un meci mare împotriva super-echipei din Capitală îl reprezintă și faptul că jocul va fi transmis în direct pe TVR HD.

De la Roman, un nou transfer

În partida din această seară este posibil să debuteze în echipa buzoiană și ultima jucătoare transferată la Gloria, portarul Ana Maria Mîrcă Olariu (34 de ani), care a evoluat în prima parte a sezonului la CSM Roman, formație retrasă din campionat. Olariu a mai jucat în Spania, iar până să ajungă la Roman a apărat culorile Coronei Brașov.

Duel CSM Slatina – SCM Gloria, în 16-imile Cupei României

SCM Gloria n-a avut noroc la tragerea la sorți a meciurilor din 16-imile de finală ale Cupei României. Cele 13 echipe din Liga Națională și 19 formații din Divizia A au fost „împerecheate” fără capi de serie, astfel că au devenit posibile atât confruntări între divizionarele secunde, cât și între cele din primul eșalon.

Într-una dintre acestea din urmă, echipa buzoiană o va întâlni pe CSM Slatina, într-o singură manșă, în deplasare, pe 17 februarie. Procedura aleasă de FRH pentru tragerea la sorți a făcut posibile două derbyuri încă din această fază a competiției: Corona Brașov – CSM București și Măgura Cisnădie – SCM Craiova.

Liga Națională, Etapa a 11-a, program:

CSM București – SCM Gloria Buzău

SCM Rm. Vâlcea – CSU Cluj Napoca

CSM Galați – Gloria Bistrița

Dunărea Brăila – CSM Slatina

HC Zalău – SCM Craiova – s-a disputat aseară

Minaur Baia Mare – Corona Brașov – s-a disputat aseară

Măgura Cisnădie stă

Clasament

 1. SCM Rm. Vâlcea 27 p.
 2. CSM București 24 p.
 3. Cisnădie 17 p.
 4. Corona 16 p.
 5. SCM Craiova 15 p.
 6. Baia Mare 13 p.
 7. SCM GLORIA 13 p.
 8. Bistrița 12 p.
 9. HC Zalău 11 p.
 10. CSM Slatina 11 p.
 11. CSU Cluj Napoca 6 p.
 12. CSM Galați 5 p.
 13. Brăila 4 p.

 

DISTRIBUIȚI
loading...