27 de ani
de presa libera
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:36 PM

Educatie

Materiale îndrumătoare în loc de manuale pentru elevii de clasa a V-a?

de Cristian IONESCU
Educatie  |
23.08.2017, 00:00
1043

   Vestea că elevii de clasa a V-a nu vor avea manualele pe bănci nici la începutul acestui an a fost dată de ministrul Educaţiei la pachet cu ceea ce Liviu Pop numeşte „o soluţie de rezervă”, informează europafm.ro.

   Este vorba despre materialele îndru­mătoare pe care ar urma să le primească „fiecare elev”, spune ministrul.

   „La clasa a V-a, pentru primele două luni de zile, avem soluţie de rezervă cu îndrumarele pentru fiecare elev. În 11 septembrie, toţi elevii vor avea îndrumătorul”, a răspuns Liviu Pop chestionat în şedinţa de Guvern de către premierul Mihai Tudose în legătură cu situaţia manualelor pentru începutul acestui an şcolar.

   Materialele îndrumătoare sunt nişte ghiduri destinate cadrelor didactice şi nu, în mod direct, elevilor. Acestea nu pot substitui manualele şi nu pot ajunge la fiecare copil în parte. Surse guvernamentale susţin că autorii materialelor îndrumătoare vor fi chiar inspectorii de specialitate din Minister. Ghidurile vor fi trimise în şcoli prin inspectoratele judeţene, cel mai probabil în format electronic. Profesorii ar urma să tipărească pe cont propriu materialele pe care le vor concepe apoi pentru elevi.

   Inspectorul general al Inspectoratului şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, Florina Stoian, spune că, dincolo de anunţul ministrului nu există până la această oră alte informări oficiale în judeţe. „Sunt îndrumare pentru profesori, bănuiesc. Iar profesorii să le elaboreze nişte documente, nişte materiale copiilor, cu care să poată să lucreze. Cred că ni-l vor trimite în format electronic, să şi-l listeze fiecare ca să meargă mai repede”, a declarat Florina Stoian.        

Comentarii

praf (26 Aug, 08:47)
CEAUSESCU

eu dadeam gratis manuale la milioane de copii

Raspunde

Stiri Agerpres

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a vorbit cu ambasadorul Italiei despre cazul româncei sechestrate
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:27 PM

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a vorbit, joi, cu ambasadorul Italiei, Marco Giungi, despre cazul româncei sechestrate timp de 10 ani în peninsulă, anunță un comunicat al ministerului, transmis AGERPRES.

Cătălin Ivan: Există un grup în PSD, tot mai mare, care lucrează la un nou proiect
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:25 PM

Grupul de social-democrați care lucrează în prezent la un nou proiect pentru PSD își va face publice ideile la începutul anului viitor, a declarat joi europarlamentarul Cătălin Ivan.

Rugby: Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei, începând de anul viitor, a anunțat joi conducerea World Rugby (WR), care a menționat că dorește să acționeze în continuare pentru egalitatea de gen la toate nivelurile organizației.

Dragnea anunță că nu va accepta invitația președintelui Iohannis de 1 Decembrie
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, joi, că nu va accepta invitația președintelui Klaus Iohannis la parada de 1 Decembrie, dar că va fi prezent la un alt eveniment dedicat Zilei Naționale.

Dragnea, despre moțiune: Ne-am îngrijit să avem colegi în sală, ca să le asigurăm cvorum
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:22 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a apreciat, joi, că textul moțiunii de cenzură a fost "plin de invective, de minciună" și a adăugat că parlamentarii PSD au fost prezenți în sală pentru a asigura cvorumul necesar.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 11:46 si-a vazut sacii-ncaruta
Muzgoci fripturistul a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Se vorbeste despre o euglena care s-a tarat toata viata sa-i fie cald lui si numai lui.A plecat sa distruga si Patarlagele precum a facut cu Nehoiu.Apropo;a inceput sa functioneze central din Nehoiu?
23 Nov, 11:28 De ce?
sorin a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
StimATA REDACTIE A ZIARULUI de ce nu mai postati comentariile la articolul de mai sus? A telefonat MUZGOCI sau dl.Ciolacu sa nu mai postati.Chiar daca nu mai postati,lumea stie cine este domnul Muzgoci.Dl Muzgoci=superficial,impostor .
23 Nov, 10:24 IMPOSTOR
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Da paraseste functia de consilier judetean,deoarece vrea sa ajunga dir.la ITM-BUZAU.Sa angajat la primarie la PATARLAGELE sa poata primi calitatea de functionar public.Referitor la spagile care le lua la PDL NEHOIU este perfect adevarat.
Google PageRank Checker