Buzoianca Aida Parascan, câștigătoare în 2013 a celui de-al doilea sezon al emisiunii „Masterchef”, are trei trei copii pe care îi crește singură și de care este extrem de mândră. ­Gia­nina (16 ani), Samuel (10 ani) și Emilia (7 ani) o mai ajută la bucătărie, însă nu sunt pasionați niciunul de gătit, ci doar de mâncat.

Aida a dezvăluit recent câteva secrete culinare pe care le recomandă mămicilor care vor să le ofere copiilor lor un meniu sănătos. Buzoianca a dezvăluit că este tipul de mamă care la prânz nu gătește pentru că este la muncă, dar cina o ia mereu împreună cu copiii ei, cu mici excepții, când este la evenimente culinare. „Sunt o mamă care își alintă copiii, dar asta nu înseamnă că trebuie să le gătesc trei feluri de mâncare la o masă pentru că au mofturi. Stabilesc ce vor mânca, îi anunț, după care mă apuc de gătit și, când e gata, mâncăm”, a declarat Aida Parascan pentru slabsaugras.ro.

„Copiii se educă prin exemplu: ei vor mânca tot ce mâncăm și noi”  

Buzoianca a dezvăluit că are norocul ca cei mici să nu iubească mâncarea tip fast-food pentru că, de câte ori au mâncat acest gen de preparate, s-au simțit rău. Pentru mămicile cu copii mofturoși, Aida recomandă un truc: „Să le dea să mănânce altceva doar după ce au gustat ei din acea mâncare. Copiii se educă prin exemplu, ei vor mânca tot ce mâncăm și noi. Dacă ne aud pe noi, părinții, sau pe cei cu care își petrec timpul în mod normal, că nu ne place un anumit aliment, atunci îl vor refuza și ei”. De asemenea, mastercheful buzoian este de părere că exi­stă o rețetă sănătoasă „magică” pentru orice copil: „merele coapte cu scor­țișoară și înghețata sunt perfecte pentru orice ano­timp”.

Întrebată cum arată, în viziunea ei, meniul ideal pentru o zi din viața unui copil de școală primară, Aida a răspuns: „Mic dejun: omletă și salată sau pancake cu sirop de arțar. Gustare: un fruct de sezon. Prânz: pește cu legume. Gustare: fruct. Cina: paste cu legume”.

DISTRIBUIȚI
loading...