27 de ani
de presa libera
Vineri, Aprilie 28, 2017 01:36 AM

Monden

Masterchef-ul Aida Parascan dezvăluie secretele cozonacului perfect pentru masa de Paște

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
14.04.2017, 00:00
925

   Este protagonista multor evenimente culinare în țară și în afara granițelor, dar, când vine Paștele, buzoianca Aida Parascan, câștigă­toare a emisiunii MasterChef, se retrage în bucătăria de acasă.

   Având alături pe post de „ucenici” pe cei trei copii ai săi, Samuel, ­Gi­anina și Emilia, buzoianca gătește cu drag felurile tradiționale dar și preparate unice, comandate de cei trei. Și zilele acestea Aida a intrat în febra cumpărăturilor și a pregătirilor, iar după o curățenie exemplară acasă, masterchef-ul a dat startul pregăti­rilor de Paște.

   „Noi gătim mereu împreună când ajung acasă, dar acum pregătirile sunt mai complexe, pentru că în afară de mâncare facem curățenie, decorăm, vopsim ouă… Totul miroase a sărbătoare! Noi nu prea suntem fani carne de miel, așa că vom opta zilele acestea pentru Black Angus, o carne de vită specială, pe care o vom savura la masa de Paște, alături de pufosul cozonac de casă, pentru care o să vă dau și vouă rețeta pentru a vă ieși perfect”, a declarat Aida Parascan.

   Buzoianca ne-a mai dezvăluit că lucrează printre picături la cea de-a doua carte pe care speră să o aducă pe piață după vacanța de Paște, perioadă în care mai lucrează și la un alt proiect pentru un restaurant nou.

   „Sunt ocupată, dar mă bucur de fiecare oră din aceste zile de sărbătoare și lucrez în paralel și la cele două proiecte, unul al cărții și altul al restaurantului. Este bine să fii mereu în priză, așa că spor la gătit și Paște Fericit, alături de cei dragi, cu lumină în suflete!”, a mai spus Aida Parascan.

Rețetă cozonac pufos a la Aida Parsacan
• 1 kg făină
• 5 gălbenușuri
• 50 g drojdie
• 500 ml lapte
• 200 g zahăr coaja de la o lămâie
• 1 baton vanilie
• 100 g unt temperatura camerei
• 100 ml ulei
   Se înmoaie drojdia în puțin lapte cald, după care se adaugă câte puțin din toate ingredientele și se amestecă bine până se obține o maia care se lasă să dospească o oră cel puțin. Puneți făina în recipientul unui robot de bucătărie iar peste turnați maiaua și restul ingredientelor, lasând să se frământe cel puțin 20 minute. Aluatul trebuie să fie fin și omogen cu o textură moale. Lăsați la dospit până când își mărește volumul de trei ori, după care îl puteți pune în tăvi unde îl lăsați iar la dospit până își mărește volumul de două ori, apoi coaceți la 180 grade C timp de 45 minute.
   Timpul poate varia în funcție de cât de mari sunt tăvile în care coaceți. Aluatul îl puteți umple după propriul gust. În cazul în care folosiți stafide, vă recomand să le hidratați în apă rece înainte de a le amesteca în aluat. Poftă bună și Paște fericit!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Apr, 21:50 OMUL POTRIVIT INTR-UN LOC POTRIVIT
Ion a comentat pentru articolul Valeriu Șușnea, în conducerea Institutului Cultural Român:
Competenta, profesionalismul, dedicarea sunt calități indiscutabile pe care un manager le poate dovedi pentru a ocupa o funcție intr-un Consiliu de conducere, cum este cel al ICR. Doresc dlui Susnea sa ne vedem, de ce nu, in poziția de reprezentant ICR pe la New York sau așa ceva. Succes si felicitări!
27 Apr, 21:31 Incotro,PNL?
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Cristinel Romanescu, ales președinte PNL Buzău:
Probabil ca afacerile lui Cristi Romanescu vor prospera in continuare,dar PNL-ul "se va duce de rapa".Cine crede ca Romanescu poate fi un politician care sa scoata din mocirla morala in care se afunda PNL Buzau,ori este naiv,ori este rau intentionat.Asa cum il stiu pe Cristi Romanescu,este unpolitician pentru care e valabila zicala cu "interesu poarta fesu" si implicarea sa in politica are ca unica motivatie protejarea si dezvoltarea propriilor afaceri.In mod cert,el poate fi un bun manager,dar ca politician este precum un "pui de gaina" in mijlocul unui stol de ulii.Oricum,sunt ferm convins ca PNL-ul va insemna si va conta foarte putin in politica locala,iar reanimarea si revenirea dorite se amana sine die.
27 Apr, 20:10 Felicitari primului cetatean
Alt cetatean a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Bravo Domnul Marinescu , in sfarsit spune cineva ceva , ca pana acum totul a fost ,,secret de stat''
Google PageRank Checker