27 de ani
de presa libera
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:34 PM

Monden

Masterchef-ul Aida Parascan dezvăluie secretele cozonacului perfect pentru masa de Paște

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
14.04.2017, 00:00
2097

   Este protagonista multor evenimente culinare în țară și în afara granițelor, dar, când vine Paștele, buzoianca Aida Parascan, câștigă­toare a emisiunii MasterChef, se retrage în bucătăria de acasă.

   Având alături pe post de „ucenici” pe cei trei copii ai săi, Samuel, ­Gi­anina și Emilia, buzoianca gătește cu drag felurile tradiționale dar și preparate unice, comandate de cei trei. Și zilele acestea Aida a intrat în febra cumpărăturilor și a pregătirilor, iar după o curățenie exemplară acasă, masterchef-ul a dat startul pregăti­rilor de Paște.

   „Noi gătim mereu împreună când ajung acasă, dar acum pregătirile sunt mai complexe, pentru că în afară de mâncare facem curățenie, decorăm, vopsim ouă… Totul miroase a sărbătoare! Noi nu prea suntem fani carne de miel, așa că vom opta zilele acestea pentru Black Angus, o carne de vită specială, pe care o vom savura la masa de Paște, alături de pufosul cozonac de casă, pentru care o să vă dau și vouă rețeta pentru a vă ieși perfect”, a declarat Aida Parascan.

   Buzoianca ne-a mai dezvăluit că lucrează printre picături la cea de-a doua carte pe care speră să o aducă pe piață după vacanța de Paște, perioadă în care mai lucrează și la un alt proiect pentru un restaurant nou.

   „Sunt ocupată, dar mă bucur de fiecare oră din aceste zile de sărbătoare și lucrez în paralel și la cele două proiecte, unul al cărții și altul al restaurantului. Este bine să fii mereu în priză, așa că spor la gătit și Paște Fericit, alături de cei dragi, cu lumină în suflete!”, a mai spus Aida Parascan.

Rețetă cozonac pufos a la Aida Parsacan
• 1 kg făină
• 5 gălbenușuri
• 50 g drojdie
• 500 ml lapte
• 200 g zahăr coaja de la o lămâie
• 1 baton vanilie
• 100 g unt temperatura camerei
• 100 ml ulei
   Se înmoaie drojdia în puțin lapte cald, după care se adaugă câte puțin din toate ingredientele și se amestecă bine până se obține o maia care se lasă să dospească o oră cel puțin. Puneți făina în recipientul unui robot de bucătărie iar peste turnați maiaua și restul ingredientelor, lasând să se frământe cel puțin 20 minute. Aluatul trebuie să fie fin și omogen cu o textură moale. Lăsați la dospit până când își mărește volumul de trei ori, după care îl puteți pune în tăvi unde îl lăsați iar la dospit până își mărește volumul de două ori, apoi coaceți la 180 grade C timp de 45 minute.
   Timpul poate varia în funcție de cât de mari sunt tăvile în care coaceți. Aluatul îl puteți umple după propriul gust. În cazul în care folosiți stafide, vă recomand să le hidratați în apă rece înainte de a le amesteca în aluat. Poftă bună și Paște fericit!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Ungaria susține că se confruntă cu un 'atac frontal' din partea lui George Soros
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:12 PM

Ungaria se confruntă cu un 'atac frontal' din partea miliardarului american George Soros, care atacă țara prin intermediul organizațiilor sale neguvernamentale și al birocraților Uniunii Europene, a declarat vicepreședintele partidului de guvernământ Fidesz, Gergely Gulyas, relatează Reuters.

Plenul a aprobat ca legile cu incidență asupra Justiției să fie modificate numai în comisia specială condusă de Iordache
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:10 PM

Plenul comun al Parlamentului a aprobat luni, cu 198 de voturi "pentru" și 119 "împotrivă", modificarea regulamentului Comisiei speciale privind sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislației în domeniul Justiției, astfel încât actele normative cu incidență asupra Justiției să fie modificate numai în această comisie.

CEPCB: Situația consumului de antibiotice la nivelul UE plasează România pe locul al patrulea, în scădere față de 2016
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:09 PM

Situația consumului de antibiotice la nivelul UE plasează România pe locul al patrulea, în scădere față de anul precedent cu zece procente, însă situația rămâne "gravă" deoarece continuă creșterea rapidă a consumului de antibiotice de rezervă, care ar trebui să fie prescrise în ultimă instanță, se arată într-un studiu realizat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, prezentat luni de prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Circul Inimii, cel mai apreciat circ contemporan din Europa prezintă spectacolul "Limits", la Timișoara
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:06 PM

Timișoara Capitală Culturală Europeană (TCCE) 2021 lansează circul contemporan, ca alternativă la spectacolele stradale care vor împânzi orașul, compania Cirkus Cirkor (Circul Inimii), cel mai apreciat circ contemporan din Europa, urmând să susțină, miercuri, reprezentația piesei "Limits", care abordează tema refugiaților.

Hunedoara: Microbuz cu pasageri implicat într-un accident în apropiere de Petroșani
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:01 PM

Trei persoane au fost rănite luni după-amiază, într-un accident de circulație care a avut loc pe DN 66, în zona Peștera Bolii, la intrare în Petroșani, în urma unei tamponări dintre un autoturism și microbuz cu opt pasageri la bord, victimele fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Nov, 13:38 nu cred
vasile a comentat pentru articolul Fostul senator de Buzău Teodorovici, printre martorii care au confirmat că Tel Drum este firma lui Dragnea:
Nu cred că se va finaliza dosarul Tel Drum. Dacă legea a fost făcută în așa fel încât eu să am o firmă și nimeni să nu știe că e a mea , cal care a gândit-o e consultant în Sicilia probabil. Camora și Nașul rămân fraeri pe lângă legiuitorii noștri. „Unde lucrezi?”-La tel drum! -„ce-i aia?”-o firmă care umblă Teleleu și face drumuri. „aha și cui e?”-a lui Teleleu Tănase! „cine-i ăla?” -nu se știe!!!
19 Nov, 13:34 observator
ionescu o. a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
Observator pe naiba! Pus doar pe șicane de postac. E limpede că „nu vede pădurea din cauza copacilor”.N-ai cu cine să limpezești ceva din pricina tendințelor oportuniste...
19 Nov, 13:30 vin
ionescu o. a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Nu e un zvon ci un proiect. Îngijorarea profesorilor e maximă...Unul-de educație fizică-se întreba cum va face sport cu tableta-n mână. Altul-diriginte- se plânge că n-are unde să le depoziteze în clase. Un profesor de matematică era fericit:„eu pot preda și face exerciții la tabletă, de acasă. Cineva -administratorul unei școli-s-a hotărît să se reprofileze pe depanare tablete.Informaticianul din altă unitate bănuie că tabletele nu vor fi de calitate și nici leptopurile. Un părinte era mânios :„Adică nu-i deajuns că fi-miu stă toată ziua acasă cu nasul în calculator, să-i văd și la școală?”O mămică zglobie a întrebat directoarea unei școli: „Da de jucat se vor mai juca elevii ăștia?”Oricum vor nu vor unii , VIN TABLETELE ȘI LEPTOPURILE!!! Să nu vă bateți pe ele...
Google PageRank Checker