27 de ani
de presa libera
Marti, Mai 30, 2017 01:46 AM
dragaica

Monden

Masterchef-ul Aida Parascan dezvăluie secretele cozonacului perfect pentru masa de Paște

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
14.04.2017, 00:00
1503

   Este protagonista multor evenimente culinare în țară și în afara granițelor, dar, când vine Paștele, buzoianca Aida Parascan, câștigă­toare a emisiunii MasterChef, se retrage în bucătăria de acasă.

   Având alături pe post de „ucenici” pe cei trei copii ai săi, Samuel, ­Gi­anina și Emilia, buzoianca gătește cu drag felurile tradiționale dar și preparate unice, comandate de cei trei. Și zilele acestea Aida a intrat în febra cumpărăturilor și a pregătirilor, iar după o curățenie exemplară acasă, masterchef-ul a dat startul pregăti­rilor de Paște.

   „Noi gătim mereu împreună când ajung acasă, dar acum pregătirile sunt mai complexe, pentru că în afară de mâncare facem curățenie, decorăm, vopsim ouă… Totul miroase a sărbătoare! Noi nu prea suntem fani carne de miel, așa că vom opta zilele acestea pentru Black Angus, o carne de vită specială, pe care o vom savura la masa de Paște, alături de pufosul cozonac de casă, pentru care o să vă dau și vouă rețeta pentru a vă ieși perfect”, a declarat Aida Parascan.

   Buzoianca ne-a mai dezvăluit că lucrează printre picături la cea de-a doua carte pe care speră să o aducă pe piață după vacanța de Paște, perioadă în care mai lucrează și la un alt proiect pentru un restaurant nou.

   „Sunt ocupată, dar mă bucur de fiecare oră din aceste zile de sărbătoare și lucrez în paralel și la cele două proiecte, unul al cărții și altul al restaurantului. Este bine să fii mereu în priză, așa că spor la gătit și Paște Fericit, alături de cei dragi, cu lumină în suflete!”, a mai spus Aida Parascan.

Rețetă cozonac pufos a la Aida Parsacan
• 1 kg făină
• 5 gălbenușuri
• 50 g drojdie
• 500 ml lapte
• 200 g zahăr coaja de la o lămâie
• 1 baton vanilie
• 100 g unt temperatura camerei
• 100 ml ulei
   Se înmoaie drojdia în puțin lapte cald, după care se adaugă câte puțin din toate ingredientele și se amestecă bine până se obține o maia care se lasă să dospească o oră cel puțin. Puneți făina în recipientul unui robot de bucătărie iar peste turnați maiaua și restul ingredientelor, lasând să se frământe cel puțin 20 minute. Aluatul trebuie să fie fin și omogen cu o textură moale. Lăsați la dospit până când își mărește volumul de trei ori, după care îl puteți pune în tăvi unde îl lăsați iar la dospit până își mărește volumul de două ori, apoi coaceți la 180 grade C timp de 45 minute.
   Timpul poate varia în funcție de cât de mari sunt tăvile în care coaceți. Aluatul îl puteți umple după propriul gust. În cazul în care folosiți stafide, vă recomand să le hidratați în apă rece înainte de a le amesteca în aluat. Poftă bună și Paște fericit!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Ministrul Muncii: Nu primarii sunt cei care stabilesc salariile, ci Consiliile Locale cu reprezentanții sindicatelor
Marti, Mai 30, 2017 01:11 AM

Salariile vor fi stabilite de Consiliile Locale și de cele Județene cu reprezentații sindicatelor și nu de primari sau de președinții de consilii, a precizat, luni, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, după dezbaterile pe proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Venezuela: Opoziția dorește să mărească presiunea străzii
Marti, Mai 30, 2017 00:52 AM

Opozanții președintelui venezuelan, Nicolas Maduro, au defilat cu miile luni cu ambiția de a accentua presiunea asupra șefului statului și a proiectului său de revizuire a Constituției, transmite AFP.

Tenis de masă: Victorii pe linie pentru români, în preliminarii, la Mondialele din Germania
Marti, Mai 30, 2017 00:38 AM

Jucătorii români au obținut victorii în fazele preliminare, luni, în prima zi a Campionatelor Mondiale individuale de tenis de masă de la Dusseldorf (Germania).

Vasilescu: Bugetarii nu trebuie să fie speriați; ne vom încadra în anvelopa salarială de 32 de miliarde de lei până în 2020
Marti, Mai 30, 2017 00:29 AM

Bugetarii nu trebuie să fie speriați, pentru că ne vom încadra în anvelopa salarială de 32 de miliarde de lei până în 2020 sau de 43 de miliarde de lei până în 2022, a declarat, luni, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, după dezbaterile pe proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Alba Carolina, înconjurată de 100 de ori cu bicicleta de "omul cu cel mai bun job din lume"
Marti, Mai 30, 2017 00:04 AM

Britanicul Ben Southall, ajuns celebru în 2009 după ce a câștigat concursul pentru ocuparea ''celui mai bun job din lume'', organizat de Oficiul de Turism din Queensland (Australia), a înconjurat luni cu bicicleta de 100 de ori fortificația medievală din Alba Iulia, mai exact a făcut 100 de tururi ale Șanțurilor Cetății Alba Carolina, străbătând în total 270 de kilometri.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
29 May, 18:07 Profesori în stradă
Flory a comentat pentru articolul Profesorii buzoieni ies luni în stradă:
Cred că ar fi mai bine să mai muncească la clasă, că au niște salarii uriașe pt munca pe care o prestează. Unora dacă le ei manualul din față întră în panică și nu mai știu să predea!
29 May, 16:03 În memoriam Alexandru Oproescu
Ludmila Ungureanu a comentat pentru articolul In memoriam Alexandru Oproescu:
Suntem profund îndurerați la vestea de trecere la cele veșnice a celui care a fost Alexandru Oproescu , Om al cărții, un mare intelectual, scriitor, specialist de înaltă ținută profesională în biblioteconomie, fost director al Bibliotecii Județene ,,V.Voiculescu”, inițiatorul și fondatorul Biliotecii ,,Basarabia” din orașul Soroca. Merită cu prisosință gratitudinea noastră pentru realizarea proiectului - Biblioteca ,,Basarabia” , a fost și a rămas până la urmă cu sufletul alături de noi , cu idei îndrumătoare și cu un mare interes față de evaluarea bibliotecii, fiind ca o făclie în drumul pe care l-am parcurs împreună. A plecat la cer, lăsându-ne fără unul dintre cei mai iubiți și competenți îndrumători pe care i-am avut, apreciem și prețuim contribuția valoroasă a Domnului Alexandru Oproescu în susținerea activității Bibliotecii ,,Basarabia”, filială a Biliotecii Județene ,,V.Voiculescu” din Buzău și îi vom păstra mereu vie amintirea. Sincere condoleanțe. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Colectivul bibliotecii ,,Basarabia”: Ludmila Ungureanu, Eleonora Sochirca, Silvia Dabija.
29 May, 15:36 Am mai spus-o dar se potrivește și aici!
Pixelu și analogia a comentat pentru articolul Insolvență sub semnul întrebării la producătorul de sticlă Gerom, după o privatizare lăsată cu condamnarea unui acționar al societății:
Este ca şi cum s-ar fi furat de la o fermă de stat o turmă de oi, să zicem! Se fac anchete peste anchete şi se condamnă vinovaţii: doi ciobani români care au furat, puşi de cineva, oile pe timp de noapte, cum altfel, de-a rămas ţarcul gol! Dar culmea, că oile, în loc să fie găsite la ei, sunt bine merçi la nişte păstori străini, care au pus deja alţi ciobani, tot români, care să le mulgă mai departe, de data asta doar în folosul lor! Curat murdar, cum ar spune nenea ăla, dar doar curat, spune justiţia română, care n-are treabă cu noii proprietari, nici cu recuperarea oilor, ci cu hoţii noştri, cărora nici nu mai are ce le confisca, deoarece bruma de bani pe care-i luaseră au băut-o într-o seară, dar şi-o iau cu suspendare! Ai lor, în schimb, sunt bine merçi! Dacă mai dispare o oaie, tot statul român le-o plăteşte, căci ei sunt asiguraţi! Justiţie românească, sau prostie omenească?!
Google PageRank Checker