Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău are cea mai pregătită structură de intervenţie din ţară. Echipa Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ a fost desemnată caştigă­toarea competiţiei tehnico-aplicative, organizată de Poliţia Română în perioada 10-14 septembrie.

Competiţia a urmărit dezvoltarea abilităţilor de intervenţie ale poliţiştilor în situaţii excepţionale, la eveniment fiind invitaţi luptători din trupele speciale de intervenţie din întreaga ţară, atât din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Poliţia Română, Jandarmeria Română şi Poliţia de Frontieră, cât şi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii.

Au participat 51 de echipe dintre care şase au reprezentat Serviciul Român de Informaţii, una Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, o alta a reprezentat Direcţia Specială de Intervenţie a ­Peni­teniciarelor, precum şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

Pe parcursul competiţiei, luptătorii au participat la probe de anduranţă fizică, de tragere cu armamentul din dotare, de îndemânare în trecerea diferitelor obstacole, în abordarea cărora sunt puse la încercare atenţia, concentrarea, rezistenţa fizică şi psihică, capacitatea de a gestiona situaţii deosebite şi a lua decizii rapide. Tot­odată, au avut loc simulări de scenarii tactice, pentru rezolvarea cărora sunt necesare abilităţi deosebite, specifice trupelor speciale.

În urma tuturor probelor parcurse, echipa Serviciului pentru Acţiuni Speciale care a reprezentat ­Ins­pectoratul de Poliţie Judeţean Buzău – luptători de elită ai Poliţiei Române – şi-a adjudecat cea mai înaltă treaptă a podiumului. Locul II a fost ocupat de SAS Timiş, iar locul III de echipa SRI.

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. Ca sunt mascati, jandarmi, politia locala sau circulatie, totii ar trebui sa ia atitudine si sa nu astepte niscaiva telefoane, sesizari, ordine de la primar, etc. Nu-i posibil ca in unele zone ale orasului, in anumite cartiere sa fie atata scandal si atata zgomot si atata destrabalare si calcare a bunului simt, incat iti vine sa pleci si sa te duci in „lumanari”. Nu cred ca politisti, „mascati” orice ar fi ei , traiesc si locuiesc, isi fac treaba doar pe Balcescu si langa primarie. Sunt nereguli zilnice si fac viata amara cetatenilor in zone cum ar fi Dorobanti, aici in statia de autobus „Mandresti”, dar si in intrarea in Piata Mare de pe Independentei . Binenteles ca proasta crestere este si prin gara Buzau, si alte cartiere, de parca nici ca exista organe de ordine, sau poate sant racolate din randurile celor care doar la faradelegi se gandesc. Aici in Dorobanti, la tot pasul, sunt sali de „Pariuri Sportive”, Jocuri Electronice si asa denumitele baruri cu nume occidentale, care de fapt sunt niste mizerii ordinare. Eu stiam ca intr-un bar intra atat femei cat si barbati, se discuta, se glumeste si se asculta muzica buna in surdina. Aici doar betivani vin, zi de zi de dimineata pana seara, uneori ramanand acolo pana dimineata. Si de ar fi simtiti si cuminti, dar ei striga, urla si isi baga si pe aia si pe masa, etc. Folosesc un cuvant al unui organ omenesc la fiecare 3 vorbe si te crucesti, ptr. ca acel organ este ptr. cu totul altceva, nicidecum a sta cu el in gura la fiecare fraza. Si sunt din astea zilnic si parca „mascatii”, politia, oamenii legii nu ar trai si pe aici, ci undeva prin judetele limitrofe. Ei vin doar cand da cineva telefon si in ast caz numai daca ai noroc. …..! Scarbosenii de indivizi petrec acolo in Piata Dorobanti, dar si aici in Columbelor cu Dorobanti, unde ii zic ei „la avocata” si imediat in apropiere,” la betzivie la nea Cornel” parterul blocului 11B. De ar fi numai astea , dar aici este jale, murdarie, multa prostie si de nu se ia atitudine , nu-i bine deloc. Astazi niste discreerati, au adus niste boxe uriae aici la o casa de tigan cioban, pe Columbelor in aceasta zona numita nu intamplator, ” Mandresti”, nu am intalnit atata volum de cand ma stiu si am fost plecat din tinerete prin tata, prin alte continente, dar atata „folclor” dat la volum si cu basi maximi inca nu am intalnit. Sunt ingrozit de neamurile proaste, de acest folclor nesabuit ,de „batutul in piept” ca „eu sunt roman” si de nepasarea celor cu drept si posibilitate de a indrepta defectul. Cei cu drept de a indrepta lucrurile , se pare ca sunt recrutati din randurile interlopilor, alminteri, nu ar fi posibil. Scuzati scrisul si eventualele greseli de ortografie.

Comments are closed.