27 de ani
de presa libera
Duminica, Iulie 23, 2017 17:37 PM
albosmart

Sport

Marina Baboi, un palmares fantastic!

de Andreea STROE
Sport  |
11.07.2017, 00:00
5385

   Marina Andreea Baboi a continuat week-endul trecut seria fabuloasă începută cu o săptămână în urmă, când a cucerit trei titluri de campioană balcanică U20, obţinând, în finalele Campionatului Naţional de Seniori şi Tineret, găzduite tot de Stadionul ,,Nicolae Dobrin” din Piteşti, nu mai puţin de cinci medalii: patru titluri de campioană naţională şi unul de vicecampioană! Sprintera buzoiană, legitimată la LPS Buzău şi CSA Steaua Bucureşti, eleva profesorilor Doina Voinea şi Gabriel Nicolau, se află în plin proces de pregătire a Europenelor U20 din Italia şi a făcut un concurs deosebit, totodată o repetiţie pentru ceea ce va fi la Grosseto, luând startul la nu mai puţin de patru probe: 100 m, 200 m, ştafeta de 4 x 100 m şi, pentru prima dată în carieră, la ştafeta de 4 x 400 m în aer liber! Victoriile de la 100 m tineret şi 200 m tineret, cursa unde a alergat şi cel mai bun timp din carieră, dar şi medalia de argint de la 100 m senioare au însemnat îndeplinirea obiectivelor propuse pentru această competiţie, au arătat forţa tinerei noastre atlete şi faptul că este pe un trend ascendent al performanţelor. Participarea şi obţinerea celor două titluri de campioană naţională de senioare în probele de ştafetă 4 x 100 m şi 4 x 400 m sunt două realizări extraordinare, dublate de prestaţii deosebite: timpul obţinut de ştafeta de 4 x 100 m (Marina Baboi, Ana Maria Nesteriuc, Bianca Răzor şi Ioana Gheorghe) este cel mai bun alergat în ţară anul acesta şi cel mai bun alergat în România în ultimii ani. De asemenea, Marina a avut o prestaţie deosebită şi în ştafeta de 4 x 400 m (Marina Baboi, Ana Maria Nesteriuc, Bianca Răzor şi Florina Pierdevară), în condiţiile în care era la prima participare în carieră la această ştafetă şi, totodată, la prima cursă de 400 în aer liber alergată vreodată, iar cu numai o oră înainte alergase cursa de 200 m în care stabilise personal best.

2017: Zece titluri naţionale, patru de campioană balcanică, numeroase recorduri

   Realizările Marinei Baboi în acest an sunt de-a dreptul senzaţionale: zece titluri de campioană naţională - trei în sezonul indoor şi şapte în sezonul în aer liber şi unul de vicecampioană naţională, patru titluri de campioană balcanică U20, record al campionatelor balcanice U20 indoor în proba de 60 m, cei mai buni timpi alergaţi în carieră în probele de 60 m, 100 m şi 200 m, calificarea la Europenele U20 la 100 m şi 200 m, câştigarea Internaţionalelor României în proba de 100 m, 24 de curse terminate pe prima poziţie la şase probe, participarea la Cupa Europei pe echipe de la Vaasa, Finlanda. Marina Baboi este liderul României în 2017 în probele de 200 m indoor, 100 m aer liber, 4 x 400 m indoor şi ştafeta 4 x 100 m şi liderul naţional al tineretului şi junioarelor U20 (junioare1) în probele de 60 m şi 200 m plat! Iar acum urmează o competiţie extrem de dificilă,  Campionatul European de la Grosseto, Italia, unde va înfrunta, la 100 m, forţele continentului în materie de sprint. Găsim în topul european, unde Marina Baboi deţine a 15-a performanţă europeană, nu mai puţin de şase sprintere din Germania şi cinci din Marea Britanie, o nemţoaică alergând mai bine decât recordul naţional de senioare al României, iar trei dintre ele având performanţe mai bune decât recordul naţional U20 din ţara noastră! Obiectivul pe care Marina şi l-a propus la aceste europene este accederea în semifinalele competiţiei, iar o realizare cu adevărat extraordinară ar fi calificarea în finală!

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Marea Britanie are nevoie de un acord de tranziție cu UE care să se încheie înainte de alegerile din 2022
Duminica, Iulie 23, 2017 16:47 PM

Ministrul britanic al comerțului Liam Fox a afirmat că susține un acord de tranziție care să înlesnească ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar acesta ar trebui să se încheie înainte de următoarele alegeri din 2022, relatează Reuters.

Galați: Rezervorul de apă al fabricii de conserve din Tecuci a cedat și a avariat 20 de autovehicule, o hală și anexe
Duminica, Iulie 23, 2017 16:40 PM

Rezervorul de apă de 1.000 metri cubi aparținând fabricii de conserve din Tecuci a cedat sâmbătă seara, iar valul de apă a avariat 18 mașini și două TIR-uri, a inundat o hală și mai multe anexe ale societății comerciale, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Cătălin Sion.

Europarlamentarul Daniel Buda: Standardele duble de calitate - o problemă ignorată de Guvernul PSD; solicit implicarea premierului
Duminica, Iulie 23, 2017 16:28 PM

Europarlamentarul PNL Daniel Buda solicită premierului Mihai Tudose și ministrului Agriculturii, Petre Daea, să își unească eforturile cu liderii țărilor din grupul de la Vișegrad pentru demersuri la Comisia Europeană, astfel încât să se evite standardele duble de calitate la alimentele comercializate, menționând că, în caz contrar, actualul Guvern acceptă ca România să devină "groapa de gunoi a Europei".

Papa face apel la "moderație și dialog" după evenimentele violente din Ierusalim
Duminica, Iulie 23, 2017 16:23 PM

Papa Francisc și-a exprimat, duminică, "îngrijorarea" față de evenimentele violente din ultimele zile din Ierusalim și a făcut un apel la dialog și moderație pentru restabilirii păcii.

UPDATE Prahova: Traficul rutier, deviat de la Săcele pe DN 1, în condițiile în care DN 1A este blocat de aluviuni
Duminica, Iulie 23, 2017 16:05 PM

Traficul rutier este deviat, duminică după-amiază, de la Săcele pe DN 1, în condițiile în care DN 1A este blocat de peste o oră între Măneciu și Cheia din cauza aluviunilor scurse de pe versanți în urma unei ploi torențiale.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Jul, 16:52 Admitere
Observator a comentat pentru articolul Cinci licee din Buzău unde anul acesta s-a intrat cu media 2:
Păcat ce elevii de 1 si 2 se orientează catre liceu si nu se duc la sc.profesionala de învețe o meserie!BIne daca au noroc la bac ei vor fi viitorul de maine ca doar avem atâtea exemple!
23 Jul, 11:44 Directori
Sile a comentat pentru articolul A doua oară cu noroc pentru cele patru directoare buzoiene de şcoli care au picat concursul în guvernarea trecută:
Cum să nu existe PNL, însuși inspectoarea generală e pusă de PNL cică a luat ,,concursul,, și la cât de mari sunt salariile de director 5000 Ron net cel puțin, bani pe care mulți nu îi merită ar trebui să meargă bine școlile dar ce să meargă când vine directoare o fosta care nu o interesează de școală pt ca nu e de acolo, o adjuncta care e PNL-istã și care sta numa prin tribunale cu procese de executare silită, vine în fuste mini la vârsta pe care o are, stã tot timpul pe laptop la ore cicã se informeazã face trei lulele pe zi și copii mulțumiți cã ei nu știu cât ar trebui ei sã facã și sã învețe, a fost sancționată cu ceva ani în urma de CA-ul școlii dar dir de atunci care a luat acum concursul nu a știut cum să facă motivarea faptei și ISJ-ul a anulat tot, repet fapta a existat doar ca nu s-a descris așa cum cere legea, și acum amândouă să conducă școala Grebănu, cum credeți ca va fi?, It will rain with accusations and no one will not do anything for school, sin.
23 Jul, 08:30 Primarie
Nehoianu a comentat pentru articolul Comuna Chiojdu, oficial, fără primar ales:
Doamna prefect pe la Nehoiu de ce nu treceti? Sa vedeti aici nereguli.Functionari publici cu dosare penale,care lucreaza in primarie.Vedeti ce afaceri deruleaza prin primarie primarul,vicele,Muzgoci,domnisoara Tanta,Gabi Stan,Moise Adrian.
Google PageRank Checker