27 de ani
de presa libera
Sambata, Noiembrie 25, 2017 02:19 AM

Sport

Marina Baboi, un palmares fantastic!

de Andreea STROE
Sport  |
11.07.2017, 00:00
5575

   Marina Andreea Baboi a continuat week-endul trecut seria fabuloasă începută cu o săptămână în urmă, când a cucerit trei titluri de campioană balcanică U20, obţinând, în finalele Campionatului Naţional de Seniori şi Tineret, găzduite tot de Stadionul ,,Nicolae Dobrin” din Piteşti, nu mai puţin de cinci medalii: patru titluri de campioană naţională şi unul de vicecampioană! Sprintera buzoiană, legitimată la LPS Buzău şi CSA Steaua Bucureşti, eleva profesorilor Doina Voinea şi Gabriel Nicolau, se află în plin proces de pregătire a Europenelor U20 din Italia şi a făcut un concurs deosebit, totodată o repetiţie pentru ceea ce va fi la Grosseto, luând startul la nu mai puţin de patru probe: 100 m, 200 m, ştafeta de 4 x 100 m şi, pentru prima dată în carieră, la ştafeta de 4 x 400 m în aer liber! Victoriile de la 100 m tineret şi 200 m tineret, cursa unde a alergat şi cel mai bun timp din carieră, dar şi medalia de argint de la 100 m senioare au însemnat îndeplinirea obiectivelor propuse pentru această competiţie, au arătat forţa tinerei noastre atlete şi faptul că este pe un trend ascendent al performanţelor. Participarea şi obţinerea celor două titluri de campioană naţională de senioare în probele de ştafetă 4 x 100 m şi 4 x 400 m sunt două realizări extraordinare, dublate de prestaţii deosebite: timpul obţinut de ştafeta de 4 x 100 m (Marina Baboi, Ana Maria Nesteriuc, Bianca Răzor şi Ioana Gheorghe) este cel mai bun alergat în ţară anul acesta şi cel mai bun alergat în România în ultimii ani. De asemenea, Marina a avut o prestaţie deosebită şi în ştafeta de 4 x 400 m (Marina Baboi, Ana Maria Nesteriuc, Bianca Răzor şi Florina Pierdevară), în condiţiile în care era la prima participare în carieră la această ştafetă şi, totodată, la prima cursă de 400 în aer liber alergată vreodată, iar cu numai o oră înainte alergase cursa de 200 m în care stabilise personal best.

2017: Zece titluri naţionale, patru de campioană balcanică, numeroase recorduri

   Realizările Marinei Baboi în acest an sunt de-a dreptul senzaţionale: zece titluri de campioană naţională - trei în sezonul indoor şi şapte în sezonul în aer liber şi unul de vicecampioană naţională, patru titluri de campioană balcanică U20, record al campionatelor balcanice U20 indoor în proba de 60 m, cei mai buni timpi alergaţi în carieră în probele de 60 m, 100 m şi 200 m, calificarea la Europenele U20 la 100 m şi 200 m, câştigarea Internaţionalelor României în proba de 100 m, 24 de curse terminate pe prima poziţie la şase probe, participarea la Cupa Europei pe echipe de la Vaasa, Finlanda. Marina Baboi este liderul României în 2017 în probele de 200 m indoor, 100 m aer liber, 4 x 400 m indoor şi ştafeta 4 x 100 m şi liderul naţional al tineretului şi junioarelor U20 (junioare1) în probele de 60 m şi 200 m plat! Iar acum urmează o competiţie extrem de dificilă,  Campionatul European de la Grosseto, Italia, unde va înfrunta, la 100 m, forţele continentului în materie de sprint. Găsim în topul european, unde Marina Baboi deţine a 15-a performanţă europeană, nu mai puţin de şase sprintere din Germania şi cinci din Marea Britanie, o nemţoaică alergând mai bine decât recordul naţional de senioare al României, iar trei dintre ele având performanţe mai bune decât recordul naţional U20 din ţara noastră! Obiectivul pe care Marina şi l-a propus la aceste europene este accederea în semifinalele competiţiei, iar o realizare cu adevărat extraordinară ar fi calificarea în finală!

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Carmen Dan: Suntem la finalizarea procedurii de transfer a avionului Cessna înapoi la MAI
Sambata, Noiembrie 25, 2017 01:04 AM

Ministerul de Interne este aproape de finalizarea procedurilor privind transferarea avionului Cessna donat de omul de afaceri Ion Țiriac de la Ministerul Transporturilor la Interne, potrivit ministrului Carmen Dan.

Carmen Dan, despre pensionarea polițiștilor înainte de 47 de ani: Am solicitat abrogarea textului de lege
Sambata, Noiembrie 25, 2017 00:31 AM

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat vineri seara, la Antena 3, că a solicitat "categoric" abrogarea din Statutul polițistului a textului ce permite pensionarea polițiștilor la vârste mai mici de 47 de ani.

Carmen Dan, despre camere pe echipamentul polițiștilor: Dorim să extindem acest proiect la nivelul întregii țări
Sambata, Noiembrie 25, 2017 00:10 AM

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat vineri seara, la Antena 3, că ar dori ca începând de anul viitor proiectul privind montarea unor camere de înregistrare pe echipamentul polițiștilor să fie implementat în toată țara.

Atletism: Săritorul în înălțime Mutaz Essa Barshim și heptatlonista Nafissatou Thiam, Atleții anului 2017
Sambata, Noiembrie 25, 2017 00:06 AM

Săritorul în înălțime Mutaz Essa Barshim, din Qatar, și heptatlonista belgiană Nafissatou Thiam au fost desemnați Atleții anului 2017, în cadrul Galei Federației internaționale de atletism (IAAF), desfășurată vineri seara, la Monte Carlo.

Liga I: FC Botoșani - CS Universitatea Craiova 1-0
Vineri, Noiembrie 24, 2017 23:02 PM

FC Botoșani a învins-o pe CS Universitatea Craiova cu scorul de 1-0 (1-0), vineri, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 19-a a Ligii I de fotbal.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 Nov, 09:06 Municipalitatea pregăteşte un regulament de gestionare a spaţiilor verz
Contribuabil a comentat pentru articolul Municipalitatea pregăteşte un regulemant de gestionare a spaţiilor verzi:
NU PUTEM fi alături de dvs.,domnule Toma ! De ce ? Pentru început , pornim de la 3 articole din L/242007 : art.8. Administrarea spațiilor verzi proprietate publică este exercitată de autoritățile publice locale și alte organe împuternicite în acest scop . ( Atenție ! Prin organe se înțelege Urbis , nu și asociațiile de proprietari sau persoanele fizice ). Art. 12/1-2 Întreținerea spațiilor verzi se asigură de către proprietarii și administratorii acestora .( Primăria ) .art.18/2 . Autoritățile Adm.Publice Locale prevăd în bugetele proprii fonduri pentru îndeplinirea obligațiilor privind spațiile verzi . Pentru acest lucru ( și salariile mărite ale celor care contrasemnează cu dvs.) ați anunțat o mărire a impozitelor și taxelor pe anul 2018 cu 10 % . Atunci , de ce la art.2/al5/lit.c din Regulament menționați : Executarea lucrărilor de întreținere de către Primăria Buzău prin operatorul Urbis Serv S.A.,urmând a fi facturate celor ce au primit în administrare spațiul verde . Ce înțelegem de aici ? Măriți taxele și impozitele , lucru corect . Dar fondurile le folosiți după bunul plac pe tot felul de chermeze , iar când vine vorba de spațiile verzi , înființați brigăzile de muncă voluntară . Cu ce sunt mai obligate asociațiile de proprietari care au în vecinătate spații verzi față de cele care nu au ? Cum vreți să scoateți proprietarii bătrăni și bolnavi la muncă voluntară , cu pușca la spate ? Vă cred în stare . Toaletarea și plantările se fac cu aprobare scrisă de la Primărie ,dar apa folosită la udările impuse , de unde și cine o plătește ? Atâta timp cât nu va exista echitate ( care nu poate fi asigurată decât prin taxe ) , nu veți realiza nimic . De ce un proprietar cu o cotă mai mare de proprietate este obligat aici să plătească mai mult ? Inspiră clădirea mai mult aer de la pansele ? Sunt multe lucruri de spus ,dar concluzionez cu încă o întrebare: Pe cine reprezintă în C.L. cei care apar la televizor , bătându-se cu cărămida în piept că reprezintă interesele asociațiilor de proprietari ? Bineînțeles , nu proprietarii , ci indemnizația lor de participare la ședințele C.L.
24 Nov, 08:39 soseaua mortii E 85
dan a comentat pentru articolul „Goană“ pe şoseaua morţii:
Singura solutie este montarea de aparate radar pe masini neinscriptionate care sa circule pe tot drumul E 85 si in cateva ore nu vor fi retinute 15 permise pentru depasirea vitezei ci poate 915.
24 Nov, 06:35 Ionelo, dar aia cu tinerii, cu locurili di muncă, cum rămâne? A trecut aproape un an de mandat, dar nu te-am văzut la tribună!
Pixelu de memorie a comentat pentru articolul Ionela Dobrică: „Munca la distanţă poate constitui o foarte mare oportunitate“:
Și acum tot muncă la distanță este. La distanță de casă. Prin albion, prin hexagon, prin cizmă, prin coridă, pe la arieni, ...
Google PageRank Checker