27 de ani
de presa libera
Marti, Septembrie 26, 2017 19:35 PM
toamna buzoiana

Sport

Marina Baboi, un palmares fantastic!

de Andreea STROE
Sport  |
11.07.2017, 00:00
5524

   Marina Andreea Baboi a continuat week-endul trecut seria fabuloasă începută cu o săptămână în urmă, când a cucerit trei titluri de campioană balcanică U20, obţinând, în finalele Campionatului Naţional de Seniori şi Tineret, găzduite tot de Stadionul ,,Nicolae Dobrin” din Piteşti, nu mai puţin de cinci medalii: patru titluri de campioană naţională şi unul de vicecampioană! Sprintera buzoiană, legitimată la LPS Buzău şi CSA Steaua Bucureşti, eleva profesorilor Doina Voinea şi Gabriel Nicolau, se află în plin proces de pregătire a Europenelor U20 din Italia şi a făcut un concurs deosebit, totodată o repetiţie pentru ceea ce va fi la Grosseto, luând startul la nu mai puţin de patru probe: 100 m, 200 m, ştafeta de 4 x 100 m şi, pentru prima dată în carieră, la ştafeta de 4 x 400 m în aer liber! Victoriile de la 100 m tineret şi 200 m tineret, cursa unde a alergat şi cel mai bun timp din carieră, dar şi medalia de argint de la 100 m senioare au însemnat îndeplinirea obiectivelor propuse pentru această competiţie, au arătat forţa tinerei noastre atlete şi faptul că este pe un trend ascendent al performanţelor. Participarea şi obţinerea celor două titluri de campioană naţională de senioare în probele de ştafetă 4 x 100 m şi 4 x 400 m sunt două realizări extraordinare, dublate de prestaţii deosebite: timpul obţinut de ştafeta de 4 x 100 m (Marina Baboi, Ana Maria Nesteriuc, Bianca Răzor şi Ioana Gheorghe) este cel mai bun alergat în ţară anul acesta şi cel mai bun alergat în România în ultimii ani. De asemenea, Marina a avut o prestaţie deosebită şi în ştafeta de 4 x 400 m (Marina Baboi, Ana Maria Nesteriuc, Bianca Răzor şi Florina Pierdevară), în condiţiile în care era la prima participare în carieră la această ştafetă şi, totodată, la prima cursă de 400 în aer liber alergată vreodată, iar cu numai o oră înainte alergase cursa de 200 m în care stabilise personal best.

2017: Zece titluri naţionale, patru de campioană balcanică, numeroase recorduri

   Realizările Marinei Baboi în acest an sunt de-a dreptul senzaţionale: zece titluri de campioană naţională - trei în sezonul indoor şi şapte în sezonul în aer liber şi unul de vicecampioană naţională, patru titluri de campioană balcanică U20, record al campionatelor balcanice U20 indoor în proba de 60 m, cei mai buni timpi alergaţi în carieră în probele de 60 m, 100 m şi 200 m, calificarea la Europenele U20 la 100 m şi 200 m, câştigarea Internaţionalelor României în proba de 100 m, 24 de curse terminate pe prima poziţie la şase probe, participarea la Cupa Europei pe echipe de la Vaasa, Finlanda. Marina Baboi este liderul României în 2017 în probele de 200 m indoor, 100 m aer liber, 4 x 400 m indoor şi ştafeta 4 x 100 m şi liderul naţional al tineretului şi junioarelor U20 (junioare1) în probele de 60 m şi 200 m plat! Iar acum urmează o competiţie extrem de dificilă,  Campionatul European de la Grosseto, Italia, unde va înfrunta, la 100 m, forţele continentului în materie de sprint. Găsim în topul european, unde Marina Baboi deţine a 15-a performanţă europeană, nu mai puţin de şase sprintere din Germania şi cinci din Marea Britanie, o nemţoaică alergând mai bine decât recordul naţional de senioare al României, iar trei dintre ele având performanţe mai bune decât recordul naţional U20 din ţara noastră! Obiectivul pe care Marina şi l-a propus la aceste europene este accederea în semifinalele competiţiei, iar o realizare cu adevărat extraordinară ar fi calificarea în finală!

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Pionierul judo-ului în România, Mihai Botez, va avea un bust la Arad
Marti, Septembrie 26, 2017 19:27 PM

Memoria pionierului judo-ului și ju-jitsu-ului în România, Mihai Botez, va fi omagiată de Clubul Sportiv Seishi Budo Arad, la șase ani de la trecerea sa în neființă, prin amplasarea unui bust în inima orașului de pe Mureș, informează Shihan Pavel Milovan, președintele clubului.

Juncker salută 'discursul foarte european' al lui Macron
Marti, Septembrie 26, 2017 19:25 PM

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a salutat marți 'discursul foarte european' rostit de președintele francez Emmanuel Macron la Universitatea Sorbona, intervenție în care liderul de la Elysee împărtășește abordarea privind aprofundarea integrării europene susținută de șeful executivului european în recentul său discurs privind starea Uniunii, notează AFP.

Ministrul Educației a aprobat metodologiile de reglementare a utilizării auxiliarelor didactice
Marti, Septembrie 26, 2017 19:22 PM

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a aprobat, prin ordin, Metodologia-cadru privind reglementarea utilizării auxiliarelor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar și Metodologia-cadru privind asigurarea omologării utilizării mijloacelor de învățământ în învățământul preuniversitar, a anunțat MEN.

China a inaugurat tunelul rutier aflat la cea mai mare altitudine
Marti, Septembrie 26, 2017 19:15 PM

Tunelul rutier aflat la cea mai mare altitudine a fost deschis circulației publice marți, în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, la 15 ani de la începerea lucrărilor la acest proiect, informează agenția Xinhua.

Turiștii sunt sfătuiți să nu călătorească în insula Puerto Rico devastată de uraganul Maria
Marti, Septembrie 26, 2017 19:05 PM

Directorul Agenției de Turism din Puerto Rico, José Izquierdo, a declarat marți că descurajează călătoriile în această insulă din Caraibe ca urmare a devastărilor produse de uraganele Irma și Maria, relatează EFE.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Sep, 18:57 la subiect
max bengosu' a comentat pentru articolul Diaconiţă pleacă din Casa Albă ca adjunct la Direcţia Agricolă:
Tocmai comentam cu un forumist pe nume ,,pixel" cum e cu salariile la bugetari iaca cum un frezor ,sculer si matriter ajunge ditamai consilierul la prefectura iar cind s-a eliberta un loc mai bine remunerat iaca ,,catindatul" ca doar nu era sa ramana mnealui fara comitie" si cam asa aprope toti bugetarii au fost plantati ,doamne si pe ce salarii!!!Cine oare sa mai vrea sa munceasca_n privat ciolacule?toti la companii de stat !
26 Sep, 16:32 Persecutatii comunismului
Mihai a comentat pentru articolul Diaconiţă pleacă din Casa Albă ca adjunct la Direcţia Agricolă:
Dl. Diaconita a fost crunt persecutat de comunisti.A fost nevoit sa ramana cu studiile liceale pana la 47 de ani.Noroc cu democratia si drepturile cetatenilor europeni ca i s-a permis sa urmeze o facultate. Imediat ce l-a "lovit" dragostea de carte a tinut-o tare cu invatatura:cursuri de formare , master , etc. Probabil urmeaza in curand si un doctorat in managementul administratiei publice! Sanatate si "succesuri" d-lui Diaconita !
26 Sep, 15:42 Invitat de onoare
Absentul a comentat pentru articolul Zsolt Gyongyossy vine azi la deschiderea noului anului școlar la LPS:
Si Madam Burducea (Geta)
Google PageRank Checker