• An fabulos pentru atleta de la SCM Gloria Buzău 

Federaţia Română de Atletism a dat publicităţii clasamentele TOP 10 în sezonul de aer liber, clasamente unde o găsim pe Marina Baboi, reprezentanta clubului SCM Gloria Buzău, eleva profesoarei Doina Voinea, ca lider autoritar şi absolut al probelor de sprint de 100 m şi 200 m, la trei categorii de vârstă: seniori, tineret şi juniori 1.

Aceste clasamente vin să confirme anul deosebit pe care l-a avut vitezista buzoiană, lideră şi în topul sprinterelor indoor.

În 2018, Marina Baboi a obţinut nu mai puţin de 20 de medalii, 19 de aur şi una de argint, 14 titluri de campioană naţională – având acum în vitrina de trofee 44 de asemenea distincţii, cinci titluri de campioană balcanică şi unul de vicecampioană balcanică – având acum 15 medalii cucerite la campionatele balcanice, din care 11 de aur.

Totodată, Marina şi-a alergat cei mai buni timpi din carieră la toate probele la care a luat startul, a stabilit două recorduri ale campionatelor balcanice U20, este, la doar 19 ani, liderul absolut al sprintului românesc indoor şi în aer liber şi lider absolut al sprintului juvenil balcanic.

Este componentă a loturilor naţionale de atletism seniori şi tineret ale României şi a lotului olim­pic de tineret al României.

În prezent, Marina Baboi, împreună cu profesoara Doina Voinea, se află cu lotul naţional de atletism al României la Poiana Braşov, într-un stagiu de antrenamente de 30 de zile, pregătind sezonul competiţional 2019, ce va debuta la sfârşitul lunii ianuarie cu sezonul indoor, cu multe provocări pentru vitezista buzoiană: trecerea la o ­ca­tegorie de vârstă superioară, prima participare la un Campionat European de seniori, Glasgow 2019, şi prima participare la un Campionat Naţional universitar, Campionatele Naţionale de seniori şi tineret, dar şi Campionatele Balcanice de seniori.

DISTRIBUIȚI
loading...