•  Europenele de la Glasgow, o experiență extraordinară declară mulțumită

2019 a fost, până acum, anul marilor schimbări pentru Marina Baboi. Triplă campioană națională, de senioare, tineret și universitară, cu record național universitar (7.36 s) și calificată la Campionatele Europene de seniori de la Glasgow, atleta Gloriei a vorbit recent, în cadrul unei conferințe de presă, despre performanțele și realizările din sezonul indoor.

„Pentru mine, anul acesta a fost unul destul de dificil și plin de competiții. Am reușit să evoluez cu succes la toate concursurile la care am participat, am reușit să-mi apăr toate titlurile de campioană, atât la seniori, cât și la tineret, pe care le-am câștigat anul trecut și am reușit să prind prima mea participare la Campionatul Național Universitar, unde am reușit și să câștig acest concurs, și să stabilesc un nou record universitar, cu timpul de 7.36 s, care mi-a asigurat și participarea la Campionatul European de seniori”, a spus atleta buzoiană.

Pentru Marina Baboi, prezența la Glasgow, unde, chiar dacă nu a reușit să treacă de calificări, a fost o experiență extraordinară, având ocazia să se confrunte cu cele mai bune sprintere ale lumii.

„Principalul meu obiectiv la Glasgow a fost simpla mea participare acolo, eu am încercat și vara trecută să particip la Campionatele Europene, însă am fost doar la o sutime de secundă de stabilirea baremului și am fost destul de tristă la momentul respectiv. Acum am reușit să îndeplinesc baremul și să particip la primul meu CE de seniori, ceea ce m-a bucurat extraordinar. Evoluția mea acolo a fost una bună, având în vedere cu ce adversare am concurat și cu ce nume am concurat, au fost cele mai mari nume ale sprintului mondial, pentru că multe dintre ele, chiar dacă sunt europence, au fost campioane mondiale, au fost campioane olimpice și aleargă în conti­nuare la un nivel mare. Evoluția mea a fost una bună, sunt foarte mulțumită de evoluția mea și de timpul pe care l-am alergat acolo, având în vedere că nu mă înțeleg atât de bine cu suprafețele pe care alergăm, fiind obișnuită cu cele de la noi din țară, mi-e destul de greu să mă adaptez la cele de afară, însă evoluția mea a fost onorabilă și sunt foarte mulțumită de rezultat”, a spus Marina Baboi.

Felicitată de Federație

De evoluția Marinei Baboi la Campionatele Europene din Scoția a fost mulțumită și Federația, care a trimis la Glasgow 12 sportivi, dintre care patru au fost sprinteri.

„Să știți că sprintul la noi în țară începe să își revină oarecum, chiar dacă noi am fost cumva codașe în ceea ce privește probele din atletism, de exemplu la acest CE am fost 4 sprinteri, eu și alți 3 băieți, lucru care înseamnă foarte mult, având în vedere că am fost 12 participanți toți. Și eu cred că ne-am descurcat toți onorabil și că urmează să avem evoluții din ce în ce mai bune. Eu, la acest Campionat European am fost cea mai mică parti­cipantă și faptul că am evoluat așa s-a datorat și faptului că sunt extrem de tânără și am fost pentru prima dată în cadrul unei astfel de competiții. Eu sunt foarte mulțumită, la fel și cei din Federație, de evoluția mea pentru că au fost și alți atleți cu experiență care din păcate n-au evoluat atât de bine. M-am împăcat foarte bine cu ideea că am participat la acest concurs, nu am fost doborâtă psihic, am mers cu foarte mult curaj acolo și cred că totul a decurs OK. Urmează pe viitor, evident, să îmbunătățesc anumite chestii, dar lucrurile acestea vin pe parcurs, nu le putem face odată, am doar 19 ani”, a mai punctat Marina Baboi.

DISTRIBUIȚI
loading...