Organizaţia Femeilor Li­berale Buzău şi-a desemnat, marţi seară, noua conducere judeţeană. Adunarea, care s-a desfăşurat la sala „D. Filipescu” a Consiliului Judeţean – şi la care a participat preşedintele organizaţiei centrale de femei a Partidului Naţional Liberal, deputatul Cristina Trăilă -, a reunit 127 de delegaţi cu drept de vot din cele peste 20 de organizaţii de femei liberale din judeţ. Aceştia au avut de optat, pentru funcţia de preşedinte al OFL Buzău, între două candidate, Marieta Boloş, din organizaţia Buzău, şi Cristina Tănăsescu, de la Nehoiu. În urma votului, a fost desemnată să conducă, pentru următorii patru ani, organizaţia buzoiană a femeilor liberale, Marieta Boloş, care a obţinut 75 de voturi, în timp ce contracandidata sa a strâns 52 de voturi. Boloş va fi secondată de prim-vicepreşedinţii Larisa Violeta Ene şi Mariana Grama.

   Singurul incident notabil care s-a înregistrat la conferinţă a avut loc după anunţarea rezultatelor neoficiale ale votului pentru funcţia de preşedinte, dat fiind că numărul voturilor exprimate nu pica peste cel al participanţilor cu drept de vot. Prilej pentru un binecunoscut personaj al liberalilor buzoieni, vice-preşedinte al organizaţiei judeţene şi lider al organizaţiei liberale din Pătârlagele, Claudiu Voicu, fratele candidatei Cristina Tănăsescu, să îi acuze pe organizatori de fraudă. Mai mult, el a avut şi o altercaţie cu viceprimarul comunei Cochirleanca, Marius Dorel Putinică: ,,Ce viceprimar eşti tu, ales cu 20 de voturi? Eu am  strâns mii de voturi de pe Valea Buzăului”, i-a spus Voicu, în timp ce îi contesta viceprimarului Putinică prezenţa în sală. L-am întrebat, a doua zi, pe liderul pătârlăgean, în ce calitate a fost el în sală: ,,Am fost invitat în calitate de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene şi ca frate al candidatei Cristina Tănăsescu”, a precizat Voicu.

   Totuşi, miercuri, atitudinea lui Voicu s-a schimbat: ,,În primul rând aş începe prin a-mi cere scuze public în faţa doamnelor de la Centru, doamnei Babiuc (fostul lider OFL Buzău, n.r.), domnului preşedinte Romanescu şi, bineînţeles, tuturor doamnelor care au participat la aceste alegeri, pentru ieşirea mea poate puţin necontrolată şi nervoasă la adresa viceprimarului din Cochirleanca. Dar vreau totodată să subliniez faptul că această ieşire a avut la bază multe aspecte pe care eu le consider neunitare. Eu încă mai cred cu convingere că atât în politică , cât şi în viaţă în general ar trebui sa primeze profesiona­lismul, şi nu alte aspecte, cum că unii facem parte din vechiul PDL şi alţii din vechiul PNL; şi tot la acest punct aş adăuga şi rezultatele obţinute la majoritatea alegerilor, pentru că eu ştiu şi cifrele confirmă că pe Valea Buzăului s-au obţinut rezultate. Noi, spre exemplu la Cislău, am avut 48% la locale. Cred şi mi-aş dori odată să depăşim aceste lacune. Nu mi s-a părut corect faptul că doamna Tănăsescu a muncit, a făcut organizaţii, iar în ultima zi a venit altcineva să-şi depună candidatura şi să câştige la acest mod. Am apreciat imparţialitatea domnului preşedinte Romanescu, dar nu pot spune acelaşi lucru ­des­pre alţi «colegi> care nu au înţeles nici acum că nu noi, cei puţini care am mai rămas din vechiul PDL, nu suntem adversarii lor, ci adevăraţii adversari politici pentru ei ar trebui să fie cei de la actuala putere. Aseară luasem în calcul chiar demisia din funcţia de vicepreşedinte al Biroul Politic Judeţean PNL Buzău, atât eu cât şi alţii colegi de pe Valea Buzăului,  consilieri locali şi preşedinţi de organizaţii. Dar în această dimineaţă (miercuri, n.r.) am analizat situaţia în profunzime şi am ajuns la concluzia că noi am muncit mult prea mult pentru acest partid ca să renunţăm aşa, deodată. Îndemn pe toţi colegii PNL din întregul judeţ sa fim uniţi, să ne apucăm de treabă şi să punem odată punct acestor disensiuni interne dacă vrem să avem rezultate foarte bune”, a spus Voicu.       

DISTRIBUIȚI