27 de ani
de presa libera
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:40 PM

Politic

Marieta Boloş, preşedinte al femeilor liberale din Buzău, la capătul unui scrutin contestat de… un bărbat!

de Călin BOSTAN
Politic  |
09.11.2017, 00:00
773

   Organizaţia Femeilor Li­berale Buzău şi-a desemnat, marţi seară, noua conducere judeţeană. Adunarea, care s-a desfăşurat la sala „D. Filipescu” a Consiliului Judeţean - şi la care a participat preşedintele organizaţiei centrale de femei a Partidului Naţional Liberal, deputatul Cristina Trăilă -, a reunit 127 de delegaţi cu drept de vot din cele peste 20 de organizaţii de femei liberale din judeţ. Aceştia au avut de optat, pentru funcţia de preşedinte al OFL Buzău, între două candidate, Marieta Boloş, din organizaţia Buzău, şi Cristina Tănăsescu, de la Nehoiu. În urma votului, a fost desemnată să conducă, pentru următorii patru ani, organizaţia buzoiană a femeilor liberale, Marieta Boloş, care a obţinut 75 de voturi, în timp ce contracandidata sa a strâns 52 de voturi. Boloş va fi secondată de prim-vicepreşedinţii Larisa Violeta Ene şi Mariana Grama.

   Singurul incident notabil care s-a înregistrat la conferinţă a avut loc după anunţarea rezultatelor neoficiale ale votului pentru funcţia de preşedinte, dat fiind că numărul voturilor exprimate nu pica peste cel al participanţilor cu drept de vot. Prilej pentru un binecunoscut personaj al liberalilor buzoieni, vice-preşedinte al organizaţiei judeţene şi lider al organizaţiei liberale din Pătârlagele, Claudiu Voicu, fratele candidatei Cristina Tănăsescu, să îi acuze pe organizatori de fraudă. Mai mult, el a avut şi o altercaţie cu viceprimarul comunei Cochirleanca, Marius Dorel Putinică: ,,Ce viceprimar eşti tu, ales cu 20 de voturi? Eu am  strâns mii de voturi de pe Valea Buzăului”, i-a spus Voicu, în timp ce îi contesta viceprimarului Putinică prezenţa în sală. L-am întrebat, a doua zi, pe liderul pătârlăgean, în ce calitate a fost el în sală: ,,Am fost invitat în calitate de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene şi ca frate al candidatei Cristina Tănăsescu”, a precizat Voicu.

   Totuşi, miercuri, atitudinea lui Voicu s-a schimbat: ,,În primul rând aş începe prin a-mi cere scuze public în faţa doamnelor de la Centru, doamnei Babiuc (fostul lider OFL Buzău, n.r.), domnului preşedinte Romanescu şi, bineînţeles, tuturor doamnelor care au participat la aceste alegeri, pentru ieşirea mea poate puţin necontrolată şi nervoasă la adresa viceprimarului din Cochirleanca. Dar vreau totodată să subliniez faptul că această ieşire a avut la bază multe aspecte pe care eu le consider neunitare. Eu încă mai cred cu convingere că atât în politică , cât şi în viaţă în general ar trebui sa primeze profesiona­lismul, şi nu alte aspecte, cum că unii facem parte din vechiul PDL şi alţii din vechiul PNL; şi tot la acest punct aş adăuga şi rezultatele obţinute la majoritatea alegerilor, pentru că eu ştiu şi cifrele confirmă că pe Valea Buzăului s-au obţinut rezultate. Noi, spre exemplu la Cislău, am avut 48% la locale. Cred şi mi-aş dori odată să depăşim aceste lacune. Nu mi s-a părut corect faptul că doamna Tănăsescu a muncit, a făcut organizaţii, iar în ultima zi a venit altcineva să-şi depună candidatura şi să câştige la acest mod. Am apreciat imparţialitatea domnului preşedinte Romanescu, dar nu pot spune acelaşi lucru ­des­pre alţi «colegi> care nu au înţeles nici acum că nu noi, cei puţini care am mai rămas din vechiul PDL, nu suntem adversarii lor, ci adevăraţii adversari politici pentru ei ar trebui să fie cei de la actuala putere. Aseară luasem în calcul chiar demisia din funcţia de vicepreşedinte al Biroul Politic Judeţean PNL Buzău, atât eu cât şi alţii colegi de pe Valea Buzăului,  consilieri locali şi preşedinţi de organizaţii. Dar în această dimineaţă (miercuri, n.r.) am analizat situaţia în profunzime şi am ajuns la concluzia că noi am muncit mult prea mult pentru acest partid ca să renunţăm aşa, deodată. Îndemn pe toţi colegii PNL din întregul judeţ sa fim uniţi, să ne apucăm de treabă şi să punem odată punct acestor disensiuni interne dacă vrem să avem rezultate foarte bune”, a spus Voicu.       

Comentarii

Panarame (09 Nov, 07:15)
Constantin

Acest individ care contestă și care își tot pune cenușă în cap, este cunoscut că fiind un pupători in fund pe cei care sunt șefi. Nu are nicio valoare electorală și o sa va convingeți curând. Nu reprezintă valea Buzăului și nu a adus decât 160 de voturi ptr PNL în condițiile în care în aceeași localitate au fost câștigate patru mandate de consilier local. Omul este un oportunist și în campania de la locale mergea frecvent la întâlnirile cu Mocanu PMP. . Are cam multe pretenții pentru unul care nu reprezintă mai nimic.

Raspunde
circar (09 Nov, 08:02)
lica

Scamatorul asta a tradat echipa veche si acum isi ia rasplata. in campanie umbla cu Stoian PMP pentru ca avea interese si la invatamant. Omu nu are nici caracter nici valoare e doar un simplu doritor de parvenire.

Raspunde
Psd-iști vopsiți în galben (09 Nov, 08:59)
Cetățean

E rușinos dacă așa a fost cu buletinele de vot, și încă o dată se poate vedea ca Romanescu este un psd-ist vopsit în galben. Chestiunea cu umblatul cu Stoian de la PMP , ,, dacă ar fi adevărată ,, nu trebuie să mire pe nimeni, este cunoscut faptul că cei doi sunt prieteni vechi și au fost activiști cu notorietate la PDL. Totuși consider că e mai rău să fi pe ,, blat " cu psd-iști decât cu cei de la PMP. iar cu ( imparțialitatea ) lui Romanescu, stimatul domn a cam dat cu bata n baltă, toată lumea știe ca aranjamentele au fost făcute de Romanescu așa Cum au fost făcute și la alegerile pt a fi președintele PNL.

Raspunde
rusine romanescu (09 Nov, 09:49)
rusine bolos

O intrebare pentru Romanescu si gasca lui mica de psd ei dIn pnl Buzău ? Câte din doamnele din vechiul PDL vor face parte din actuala echipă a ofl ? Oare de ce nici măcar o veche pdl ista nu a fost agreată ( pardon votată ) .???????? Gura ,,pacatosului" adevăr grăiește...... Pe treaba asta cred ca Voicu ar trebui felicitat NU blamat.

Raspunde
Măăă (09 Nov, 11:16)
Gheorghe de la Pănătău!!!

Măăăă, băgați-vă mințile-n cap:fără femei sunteți morți! De ce au fost numai 127 delegate? Eu știu 100 de librale la mine-n comună! Organizați-le, nu vă mai certați ca proștii... Cu voi va trebui să-i înlocuim pe nenorociții care ne conduc?? Căutați-le pe femei că-i groasă!!!Vedeți ce spioni și trădători(oare)aveți printre voi. Aduceți oameni mai mulți alături, selecționați-ii, alegeți calitatea, dfătuiți-vă, nu vă certați, nu vedeți că dracu nu stă degeaba? Își vîră și el coada...

Raspunde
cei care (09 Nov, 11:20)
ionescu o.

Cei care o țin cu dihotomia „pdl-PNL”au interesul vrajbei, lipsei de unitate, certurilor. Va trebui să găsim o soluție pentru organizarea unor momente de „instrucție”...

Raspunde
motivul (09 Nov, 20:09)
ionescu o.

Motivul disensiunilor care au apărut la alegerea doamnei Marieta Boloș ca președintă a Organizației județene a femeilor PNL, este pueril. Totodată e de notorieate spiritul democratic în care s-a desfășurat alegerea. Noua președintă a femeilor liberale din județul Buzău reprezintă un segment politic pe care-l va indruma cu competență. Prin competență eu înțeleg, printre altele, raționalitate și logică, pricepere organizatorică și cunoștințe politice, cumpătare și creativitate. Din câte știu pe toate le are. Dorința de muncă este o altă caracteristică a doamnei. Eu o felicit încă odată și sper ca toți colegii să mi se alăture.

Raspunde

Stiri Agerpres

Mișa (MFP): Evaziunea fiscală subminează sustenabilitatea economiei, taxarea corectă și competiția onestă
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:37 PM

Evaziunea fiscală subminează sustenabilitatea economiei, taxarea corectă și competiția onestă, iar România va continua să susțină evoluția cadrului fiscal și îmbunătățirea instrumentelor de luptă împotriva evaziunii, a declarat, luni, ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, la Seminarul de Formare în domeniul Schimbului de Informații organizat sub egida Forumului Global și a ANAF.

REPORTAJ Sibiu: A părăsit o multinațională, pentru o afacere de succes - bijuterii inedite din ceasuri, telefoane și laptopuri stricate
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:33 PM

Una din cele mai căutate căsuțe din Târgul de Crăciun de la Sibiu este cea în care sunt expuse bijuterii inedite, realizate manual de brașoveanca Diana, cea care a părăsit o multinațională și a "meșterit" în ultimii cinci ani o afacere de succes, realizând aproape orice din piese provenind de la ceasuri, telefoane mobile și laptopuri stricate.

Ungaria susține că se confruntă cu un 'atac frontal' din partea lui George Soros
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:12 PM

Ungaria se confruntă cu un 'atac frontal' din partea miliardarului american George Soros, care atacă țara prin intermediul organizațiilor sale neguvernamentale și al birocraților Uniunii Europene, a declarat vicepreședintele partidului de guvernământ Fidesz, Gergely Gulyas, relatează Reuters.

Plenul a aprobat ca legile cu incidență asupra Justiției să fie modificate numai în comisia specială condusă de Iordache
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:10 PM

Plenul comun al Parlamentului a aprobat luni, cu 198 de voturi "pentru" și 119 "împotrivă", modificarea regulamentului Comisiei speciale privind sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislației în domeniul Justiției, astfel încât actele normative cu incidență asupra Justiției să fie modificate numai în această comisie.

CEPCB: Situația consumului de antibiotice la nivelul UE plasează România pe locul al patrulea, în scădere față de 2016
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:09 PM

Situația consumului de antibiotice la nivelul UE plasează România pe locul al patrulea, în scădere față de anul precedent cu zece procente, însă situația rămâne "gravă" deoarece continuă creșterea rapidă a consumului de antibiotice de rezervă, care ar trebui să fie prescrise în ultimă instanță, se arată într-un studiu realizat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, prezentat luni de prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Nov, 13:38 nu cred
vasile a comentat pentru articolul Fostul senator de Buzău Teodorovici, printre martorii care au confirmat că Tel Drum este firma lui Dragnea:
Nu cred că se va finaliza dosarul Tel Drum. Dacă legea a fost făcută în așa fel încât eu să am o firmă și nimeni să nu știe că e a mea , cal care a gândit-o e consultant în Sicilia probabil. Camora și Nașul rămân fraeri pe lângă legiuitorii noștri. „Unde lucrezi?”-La tel drum! -„ce-i aia?”-o firmă care umblă Teleleu și face drumuri. „aha și cui e?”-a lui Teleleu Tănase! „cine-i ăla?” -nu se știe!!!
19 Nov, 13:34 observator
ionescu o. a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
Observator pe naiba! Pus doar pe șicane de postac. E limpede că „nu vede pădurea din cauza copacilor”.N-ai cu cine să limpezești ceva din pricina tendințelor oportuniste...
19 Nov, 13:30 vin
ionescu o. a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Nu e un zvon ci un proiect. Îngijorarea profesorilor e maximă...Unul-de educație fizică-se întreba cum va face sport cu tableta-n mână. Altul-diriginte- se plânge că n-are unde să le depoziteze în clase. Un profesor de matematică era fericit:„eu pot preda și face exerciții la tabletă, de acasă. Cineva -administratorul unei școli-s-a hotărît să se reprofileze pe depanare tablete.Informaticianul din altă unitate bănuie că tabletele nu vor fi de calitate și nici leptopurile. Un părinte era mânios :„Adică nu-i deajuns că fi-miu stă toată ziua acasă cu nasul în calculator, să-i văd și la școală?”O mămică zglobie a întrebat directoarea unei școli: „Da de jucat se vor mai juca elevii ăștia?”Oricum vor nu vor unii , VIN TABLETELE ȘI LEPTOPURILE!!! Să nu vă bateți pe ele...
Google PageRank Checker