Berti Barbera crede că oamenii pot fi cunoscuţi după muzica pe care o ascultă, aşa că vă lansează invitaţia, chiar într-o zi de sărbătoare, să vă cunoască într-un cadrul relaxant, în mijlocul pădurii, pe ritmuri inedite de tango, jazz şi muzică electronică. Pe 24 ianuarie, zi liberă pentru bugetari, la Pensiunea Cetăţuia, la exact un an de la ultimul său eveniment muzical susţinut în aceeaşi locaţie, artistul revine cu propunerea unui concert inedit, de la ora 18,30. De data aceasta, el vine alături de pianistul Mariano Castro, membrul trupei Narcotango, cunoscută la nivel mondial, care realizează o fuziune între tango, jazz şi muzică electronică.

Împreună cu Narcotango, argentinianul Mariano Castro a fost nominalizat de două ori la Grammy Awards (2009 şi 2010) la categoria „Cel mai bun album de tango”. În cariera sa, Mariano Castro abordează diferite stiluri muzicale, cântând alături de formaţii de rock, jazz, tango, folclor şi muzică clasică, precum şi ca solist de pian şi chitară. Din anul 2008, face parte din grupul Narcotango, cu care a fost nominalizat de două ori la Grammy Awards (2009 şi 2010) la categoria „Cel mai bun album de tango”.

S-a îndrăgostit şi a rămas în România

Trupa argentiniană Narcotango a cucerit inimile românilor, în urma unor concerte susţinute acum câţiva ani la Bucureşti şi prin ţară. Dar la rândul lor, muzicienii au fost şi ei cuceriţi. Pianistul Mariano Castro a mers până acolo încât a ales să rămână în România, unde s-a şi căsătorit cu Simona Pop, cea care se ocupa de turneul muzicienilor argentinieni.

De asemenea, cei ce vor veni la pensiunea Cetăţuia pe 24 ianuarie trebuie să mai ştie că Mariano José Castro a interpretat muzică clasică în diverse grupuri instrumentale împreună cu importanţi violonişti, violoncelişti şi flautişti. A susţinut concerte solo în SUA, Canada şi Europa, interpretând muzică de Piazzolla şi a altor nume importante ale tangoului şi muzicii argentiniene; de aceea, Berti Barbera şi l-a dorit foarte mult alături de el, în cadrul unui eveniment special.

„Ne naştem cu urechi dar audiţia se educă, la fel ca orice altă virtute. O facem în funcţie de alegere, dar mai ales de posibilităţi. Ştim să ascultăm muzică în momentul în care ne deschidem şi primim o influenţă bună şi învăţăm întregul <ritual>. De aceea putem cunoaşte atât de bine oamenii, după muzica pe care o ascultă”, spune Berti Barbera.

Preţul unui bilet la concertul Mariano Castro & Berti Barbera este 180 lei.

DISTRIBUIȚI
loading...