Una dintre cele mai ­va­loroase și originale voci ale României, Maria Răducanu, revine la Buzău împreună cu al său minunat quintet româno-germano-suedezo-american și vă invită să luați parte la bucuria unei călătorii muzicale unice, de o rară profunzime și frumusețe. Concertul va avea loc joi, 28 iunie, de la ora 20,00, la sala Consiliului Județean.

În premieră națională la Buzău, Maria Răducanu reușește să-i strângă laolaltă pe cei mai îndrăgiți artiști cu care a colaborat, într-o formulă de Quintet. Alături de ea vor urca pe scenă Krister Jonsson (Suedia) – chitară electrică, Niko Meinhold (Germania) – pian, Chris Dahlgren (SUA) – contrabass și Michael Griener (Germania) – baterie.

Artista este renumită pentru interpretările pieselor Mariei Tănase și ale altor melodii din folclorul românesc. De asemenea, s-a făcut remarcată prin capacitatea de a cânta în diferite dialecte, trecând cu ușurință de la cântece românești, la fado portughez, muzică rusească sau spaniolă, italiană etc. Maria Răducanu a lansat până în prezent șapte albume, pentru care a colaborat cu muzicieni ca Johny Răducanu, Mihai Iordache și Mircea Tiberian.

Cine sunt artiștii alături de care va cânta la Buzău   

Despre Michael Griener, unul dintre cei cu care Maria va concerta joi, s-a scris că este „unul dintre cei mai solicitați bateriști din Berlin, ce reușește să găsească echilibrul perfect între contextul muzical în care se desfășoară și stilul său personal foarte special”. Chris Dahlgren a fost deseori intitulat „un potențial gigant al basului”, iar Krister Jonsson este printre cei mai buni chitariști europeni de jazz, cu o uimitoare capacitate de improvizație și spirit de scenă. „Talentata Maria Răducanu și-a găsit și în Niko Meinhold, dacă nu… nașul, atunci un partener de încredere, solid ancorat pe claviatură. Mai mult în postură de inventator decât de instrumentist, pianistul german a reușit să o țină în frâul expresionismului pe nărăvașa vocalistă, indiferent de limba în care cânta aceasta”, a scris Virgil Mihaiu, scriitor, jazzolog, diplomat român și profesor de estetica jazzului.

Așadar, buzoienii au toate motivele să ajungă la concert, mai ales că Maria Răducan  posedă una dintre cele mai distincte voci din lume și întrepătrunde cu cea mai mare ușurință doina românească cu fado, Rembetiko, blues și improvizații, creând o muzică pură, profund emoționantă și care-ți merge direct la inimă.

Prețul unui  bilet la concertul de la Buzău este de  70 de lei (categoria I)  și 50 de lei (categoria II). Pentru bilete și ­re­zervări sunați la telefon 0723.429.264.

DISTRIBUIȚI
loading...