27 de ani
de presa libera
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:17 PM

Monden

Maria Dragomiroiu, alături de artişti locali, într-un concert umanitar la Buzău

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
15.11.2017, 00:00
438
  • Banii strânşi vor fi folosiţi pentru tratamentul buzoianului George Olteanu, care suferă de o boală gravă

   Copilăria şi-a petrecut-o mai mult prin spitale şi nu mai poate merge de la vârsta de 11 ani. Buzoianul George Olteanu, în vârstă de 28 de ani, a fost diagnosticat cu Sindrom amio­trofic neurogen spinal dege­nerativ, o formă a distrofiei musculare, şi  are acum nevoie de cel puţin 15.000 de euro necesari unui tratament foarte costisitor. În sprijinul său au sărit mai mulţi artişti de muzică populară, printre care şi celebra Maria Dragomiroiu, care vor organiza un concert umanitar la Buzău, banii strânşi urmând să fie oferiţi lui George.

  „Mă numesc George Olteanu, sunt un fiu al Buzăului, dar locuiesc cu părinţii în Braşov, iar alături vă trimit documentaţia pentru promovarea concertului de la data de 22 Noiembrie, ce este unul de natură umanitară. Vă invit pe toţi să îmi fiţi atunci alături, pe 22 noiembrie, în cadrul evenimentului muzical ce o să mă încurajeze să merg mai departe”, mărturiseşte tânărul care trece acum printr-o dramă pe care a hotărât să o împărtă­şească tuturor, pentru a fi ajutat.

   George este colaborator media independent şi director al Asociaţiei Umanitare SOS SNA Gata Braşov, iar situaţia prin care trece l-a determinat să lupte să îşi salveze viaţa şi să o pună în slujba celor nevoiaşi.

Intrarea, pe bază de donaţie

    Buzoianul nu mai poate merge de la vârsta de 11 ani, iar din 2004 acumulează un litru de secreţii în ambii plămâni, pe care trebuie să le scoată printr-o te­rapie rudimentară, altfel ar muri asfixiat. Pentru toate acestea, buzoianul spune că ­exi­stă un tratament, Iplex sau Translarna, dar şi o variantă cu Celule Stem, iar o parte din aceste intervenţii mai trebuie acoperite cu 14.500 de euro.

   Concertul umanitar va avea loc în sala Consiliului Judeţean, pe 22 noiembrie, de la ora 18,00, pe scenă urmând să urce artiştii Maria Dragomiroiu, Nicolae Datcu, Nicolae Oprişan, Nemuritorii, Mădălina Manolache, Nicoleta Buga Neagu, Valentin Badea, Alexandru Recolciuc, Maria Ghinea, Mario Buzoianu, Tatiana Răduţă, Alin Suceveanu, Ion Băicuş, Doiniţa Fluturu, Ana Maria Botezatu, Ana Sorela Mladin, orchestra şi Ansamblul Folcloric ,,Plaiurile Mioriţei” şi mulţi alţi artişti populari autohtoni.

   Toţi cei care vor să îl ajute pe George Olteanu sunt invitaţi să participe la concertul la care intrarea se va face pe bază de donaţie. Orice sumă, oricât de mică, ar putea conta enorm pentru salvarea tânărului. Haideţi să-l ajutăm pe George!

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Asociația ANCE Europe lansează proiectul 'Arhitectura României Mari'
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:41 PM

Asociația ANCE Europe lansează proiectul "Arhitectura României Mari", cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, prin organizarea unui eveniment la București în perioada 23-25 noiembrie, având ca obiectiv aducerea în atenția publicului larg a stilului arhitectural neoromânesc.

Republica Moldova: Duminică are loc referendumul pentru destituirea primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:16 PM

Peste 650.000 de persoane cu drept de vot din municipiul Chișinău sunt așteptate, duminică, la urne pentru a participa la referendumul pentru destituirea primarului Dorin Chirtoacă.

Sosirea lui Hariri la Paris contribuie la reducerea tensiunilor în Orientul Mijlociu, afirmă președinția franceză
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:11 PM

Sosirea premierului libanez demisionar Saad Hariri la Paris contribuie la "reducerea tensiunilor" în Orientul Mijlociu, unde Franța continuă să acționeze în această direcție, a afirmat sâmbătă președinția franceză, relatează AFP.

UPDATE Rugby: România - Samoa 17-13, în meci test la București (GALERIE FOTO)
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:01 PM

Naționala de rugby a României a învins Samoa cu scorul de 17-13 (3-10), într-un meci test disputat sâmbătă seara pe Stadionul național ''Arcul de Triumf'' din Capitală.

REPORTAJ Vrancea: 50.000 de stejari plantați la Mărășești în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial (GALERIE FOTO)
Sambata, Noiembrie 18, 2017 19:42 PM

Aproape 50.000 de stejari au fost plantați, sâmbătă, în apropierea localității Mărășești în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial, fiind primii din cei 335.000 de stejari câți vor fi sădiți până la sfârșitul anului viitor în Parcul Memoriei Naționale, care se va întinde pe o suprafață de 75 de hectare, nu departe de mausoleu.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Nov, 12:47 Când voi avea drum prin Unguriu, opresc la primărie să strâng mâna unui român căruia îi pasă de români!
Pixelu fan Tirizică a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Devin fan „genunche” dacă legiferează și manualul unic. Momentan sunt fan Tirizică, singurul primar buzoian care a avut curajul să părăsească mizeria ADI „Buzău 2008”.
17 Nov, 10:18 tare in sfarsit
un oarecare a comentat pentru articolul Prefectura Buzău, șah la Academia Română și Judecătoria Pătârlagele:
Avem in sfarsit un prefect, o comisie judeteana si un judecator de la tribunal care arata ca se pot impotrivi unei sentinte definitive de punere in posesie a unei institutii pe 4500 ha teren padure.Macar daca nu putem sa probam competenta sa ne afisam cu varf si indesat indaratnicia.Acea sentinta o va aplica CEDO, iar pe cei cu adevarat vinovati ii va dura in basca pentru ca plateste contribuabilul roman
17 Nov, 09:59 nedumerire
kneji myamoto a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
este bine domnule primar ca vrei desfiintarea anfp care intr-adevar este parazitara,dar trebuie instituit un organism independent pentru selectarea unor viitori functionari publici din care primari destoinici ca dumneata sa-si aleaga personalul cu care sa lucreze, personal selectat printr-un concurs riguros in baza unei grile ca la judecatori si cu supraveghere ca la bacalaureat.Abia atunci vei avea de unde sa alegi.Daca primul criteriu este încrederea in persoana cu care lucrezi vei avea o mare dezamagire.Mie imi scapa criteriile pentru care l-ai ales pe dl Pistol secretar al primariei, dar te asigur ca vei avea cat de curând o mare deziluzie cu privire la competenta profesionala si moralitatea acestei persoane
Google PageRank Checker