O delegaţie din care vor face parte consilieri judeţeni, primari funcţionari şi şefi ai unor instituţii de sub autoritatea Consiliului Judeţean Buzău, precum şi personal din aparatul de specialitate al CJ, se va deplasa în Republica Moldova pentru a întoarce vizita omologilor din Soroca, sosiţi astă-toamnă la Buzău în cadrul parteneriatului de înfrăţire administrativă cu instituţia condusă de Petre Emanoil Neagu.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat marţi într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean, în perioada 24-28 martie, aleşii judeţului se vor deplasa la Soroca pentru a participa la o sesiune comună organizată de Consiliul Raio­nal al regiunii.

Delegaţia buzoienă va fi condusă de preşedintele CJ, Petre Emanoil Neagu, iar timp de patru zile vor avea loc întâlniri oficiale şi şedinţe de lucru. Totodată, aleşii judeţului Buzău vor avea ocazia să ia contact cu tradiţiile şi obiceiurile vecinilor de peste Prut. „După cum bine ştiţi, avem o colaborare strânsă cu Republica Moldova, şi cum am intrat în anul Centenarului consilierii judeţeni vor merge la Soroca să aniverseze aşa cum se cuvine sărbătoarea Marii Uniri. Va fi o şedinţă comună Soroca şi Buzău, unde se vor discuta probleme comune, vom elabora următorii paşi în colaborarea noastră şi cred că se va face şi o donaţie către Spitalul Raional Soroca”, a spus preşe­dintele Consiliului Judeţean Petre Emanoil Neagu. Cu ocazia deplasării la Soroca, va fi făcută şi o donaţie către Spitalul Raional Soroca, unitate sanitară care a mai primit anul trecut din partea Consiliului Judeţean Buzău trei incubatoare pentru nou născuţi. Tot la Soroca au ajuns şi cărţi donate de buzoieni.

De data aceasta, din bani adunaţi de la sponsori se vor dona Spitalului Raional Soroca aproximativ 90 de tone de ciment, 800 de kilograme de vopsea şi alte materiale de construcţii în valoare de aproximativ 8.000 de euro. Consiliul Judeţean va asigura transportul şi formalităţile vamale pentru materialele respective.

Anul trecut, Consiliul Judeţean Buzău şi Consiliul Raional Soroca au semnat un  acord de înfrăţire, moment în care a fost demarată o serie de proiecte sociale, educaţionale şi culturale între cele două entităţi administrative.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

Comments are closed.