Imediat după Ziua Îndrăgostiților, dacă simțiți nevoia să continuați atmosfera romantică, puteți să vă alăturați publicului îndrăgostit de blues, pe ritmuri de chitară și mu­zicuță, alături de doi „po­vestitori” (storytellers) de excepție, Marcian Petrescu și Mihai Tacoi. Joi, 28 februarie, de la ora 18,30, întru-un cadru retras, la Pensiunea Cetățuia, în mijlocul pădurii,  sunteți invitați să vă bucurați sufletul într-o seară cu muzici și povești din istoria Blues-ului, „spuse” la muzicuță și chitară. Reuniți în formula StoryTellers, Marcian Petrescu (textier, povestitor) își va „juca” rolul la ­mu­zicuță și voce, iar Mihai Tacoi la chitară acustică și voce.

A cântat alături de instrumentiști laureați la Grammy  

Marcian Petrescu este cotat în prezent drept cel mai bun cântăreț la ­mu­zicuță din peisajul blues-ului românesc. Are la activ patru albume de studio, cel mai recent fiind „Drifting blues” (2018). Este unicul muzicianul din bluesul românesc care a reușit performanța de a avea ca invitați speciali pe albumele sale trei dintre cei mai importanți și renumiți ­mu­zicuțiști din USA: Sugar Blue și Charlie Musselwhite (ambii laureați cu Grammy) și pe Rick Estrin  (multiplu nominalizat la Grammy și câștigător a numeroase premii Blues Music Awards).

În 2015 artistul și-a încercat norocul și la „Românii au talent”, dar spune că regretă mereu participarea. În urmă cu trei ani, el a avut o interpretare de excepție, a fost aplaudat de public, dar și de Andra, Mihaela Rădulescu, Andi Moisescu și Bebe Cotimanis. Totul părea că merge bine, până în momentul în care artistul a primit un telefon din partea Pro TV prin care i s-a spus, fără nicio explicație, că a fost eliminat.

„Eu nu m-am înscris cu gândul să câștig neapărat concursul! M-am înscris din dorința de a promova mu­zicuța și BLUES-ul – genul muzical pe care-l iubesc atât de mult și care este de foarte bună calitate! Dacă nu asta se caută în acest show… atunci… chiar îmi pare rău că am participat! Dacă un Gigel sau un nene care se chinuie să imite cum se cântă bluesul sunt trimiși în finală… asta chiar că e o idioțenie și în cazul asta… chiar îmi pare rău de timpul pierdut!”, spunea la acel moment Marcian Petrescu.

Partenerul său de scenă din cadrul evenimentului de la Buzău, Mihai Tacoi, este unul dintre cei mai buni chitariști din tânăra generație, fluent atât în blues cât și în muzica de tip rock și rock alternativ. Este profesor de chitară la Rock School și, pe lângă activitatea alături de Marcian Petrescu în proiectele „Trenul de Noapte“  și „STORYTELLERS”, conduce propria formație, numita „UMBRA”, cu care abordează un rock alternativ melodic. În trecut a cântat timp de aproape patru ani în trupa Blue Spi­rit a lui Mike Godoroja. Cu proiectul acustic „StoryTellers” sunt readuse pe scenă o serie de piese ­le­gendare de la Sonny Boy Williamson, Leadbelly, Animals, Sonny Terry & Brownie McGhee, Big Bill Broonzy, Little Walter, Muddy Waters etc, dar și câteva piese de-ale lui Marcian, în limba română, dar într-o haină orchestrală inedită.

Pentru rezervări la concertul de la Pensiunea Cetățuia sunați la telefoanele: 0731.999.222 și 0722.735.533.

DISTRIBUIȚI
loading...