Vicepreşedintele Uniunii Salvaţi România Cristian ­Ghi­nea a făcut, la Buzău, „la domnul Ciolacu acasă”, un apel la „puciştii din PSD”, să se alăture demersului opoziţiei de debarcare a Guvernului Dăncilă. Ghinea spune că aceştia au şansa să pună capăt dictaturii personale a liderului lor de partid, Liviu Dragnea, susţinând moţiunea de cenzură care ar urma să fie depusă de opoziţie, a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, fostul ministru al Fondurilor Europene din guvernul Cioloş, Cristian Ghinea, prezent la Buzău pentru a-şi susţine candidatura internă pentru un loc pe listele pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.

„Aşteptăm de la puciştii din PSD să-şi dea seama că Dragnea duce România într-o groapă şi să pună stop acestei degringolade. Practic, de doi ani, guvernul României şi Parlamentul sunt case de ­avo­catură pentru Liviu Dragnea (…) Există un dialog informal. Dar să nu-i facem un cadou lui Liviu Dragnea, să dăm prea multe detalii, există un dialog, până la urmă, suntem colegi în Parlament şi discutăm (…) Dacă prin acţiunea lor putem opri această dictatură personală a lui Liviu Dragnea, să o facem împreună”, a afirmat Ghinea.

Liderul Uniunii Salvaţi România a explicat că e necesară o confirmare din interio­rul Partidului Social Democrat pentru depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă: „De când a început sesiunea parlamentară, îi tot îndemnăm să depunem moţiunea de cenzură. Aritmetica nu s-a schimbat, dacă toţi pesediştii votează împotriva moţiunii, atunci pică, am mai păţit chestia asta sesiunea trecută. Trebuie să avem o confirmare din interiorul PSD că vor vota o moţiune de cenzură, şi atunci o vom depune”, a precizat Ghinea. În acest context, vicepreşedintele USR a făcut apel la „puciştii din PSD să pună capăt dictaturii lui Liviu Dragnea”: „Mesajul pe care îl adresez direct, suntem doar la domnul Ciolacu acasă, poate şi dumnealui să aibă un rol istoric, să pună capăt acestei dictaturi a lui Liviu Dragnea”, a subliniat Ghinea.

De cealaltă parte, deputatul Marcel Ciolacu, preşe­dintele organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, spune că nu va da niciodată curs unei asemenea invitaţii: „Niciodată, eu sau un alt parlamentar social-democrat de Buzău, nu vom vota o moţiune împotriva guvernului PSD-ALDE depusă de opoziţie”, a declarat pentru OPINIA de­putatul Marcel Ciolacu.

,,Conflictul dintre Dragnea şi Stănescu a plecat de la distribuţia de bani pentru primari”

Cristian Ghinea a explicat şi de unde a pornit confictul dintre Liviu Dragnea şi vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării în guvernul Dăncilă: ,,Acum, eu nu spun că ceilalţi sunt mai buni, dar dacă prin acţiunea lor putem opri această dictatură personală a lui Liviu Dragnea, atunci hai să o facem împreună (…) Eu spun să avem un vot împreună pe o moţiune de cenzură. Sper că, totuşi, PSD, care este un partid mare al României, să-şi revină, să iasă din această vrie anti-justiţie în care a intrat de doi ani. Acum, şi acolo este o competiţie internă, care îşi arată muşchii mai mult. Dacă mă întrebaţi pe mine legat de ceea ce se întâmplă acum, conflictul dintre Dragnea şi Stănescu a plecat de la distribuţia de bani pentru primari. Este o metodă prin care ei îşi cumpără primarii de mulţi ani de zile, că distribuie bani de la Ministerul Dezvoltării, şi cine are pixul acela este mai important. Acum, Stănescu a simţit că poate fi şi el mai important, Dragnea s-a prins că ceea ce i-a făcut el lui Ponta poate să-i facă Stănescu lui; soluţia pe care noi o propunem sistemic este să desfiinţăm genul acesta de alocare abuzivă de la Ministerul Dezvoltării, ar trebui să facem un fond mare de dezvoltare, din bani de la guvern şi din bani naţionali, care să meargă fără politizare, pe programare clare, cu apeluri deschise, cum sunt fondurile europene”, a precizat vicepreşedintele Uniunii Salvaţi România, Cristian Ghinea.

DISTRIBUIȚI
loading...