Senatorul buzoian Dorin Bădulescu, membru al Partidului Mişcarea Populară, a propus mai multe amendamente la Le­gea privind protecţia victimelor infracţiunilor, care au primit aviz favorabil din partea Comisiei Juridice din Senat.

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, senatorul popular afirmă că la articolul 64 din Legea 192/2006 sunt introduse, la sa, două alineate care au următorul cuprins: alin. (3): ,,în cauzele penale, medierea trebuie să se desfăşoare astfel încât victima să nu se găsească în contact cu făptuitorul, cu excepţia cazului în care părţile îşi exprimă acordul la încheierea contractului de mediere” şi alin. (4): ,,încheierea unui acord de mediere în latura penală a unei infracţiuni, conform alin. (1), constituie o cauză sui-generis care înlătură răspunderea penală. Încheierea unui acord de mediere în latura penală, în condiţiile prezentei legi, poate interveni în tot cursul procesului penal, până la rămânerea definitivă a hotărârii penale”, spune senatorul PMP de Buzău, care susţine că prin moficările aduse actului normativ se dă o gură de oxigen medierii, cu respectarea atât a prezumpţiei de nevinovăţie, dar şi cu respectarea şi protecţia victimelor.

,,Medierea a mai făcut un pas important, primind sprijinul Comisiei Juridice din Senat, motiv pentru care mulţumesc colegilor senatori pentru ajutor. Astfel, Comisia a aprobat amendamentele depuse de mine la Legea privind protecţia victimelor infracţiunilor, care pro­punea modificări şi ale Legii 192/2006 pe subiectul medierii în materie penală. Asadar, prin amendamentele adoptate se dă o gură de oxigen medierii, cu ­res­pectarea atât a prezumpţiei de nevinovăţie, dar şi cu res­pectarea şi protecţia victimelor. Menţionez că această lege a avut un traseu mai complicat şi s-a reîntors la Comisie la soli­citarea subsemnatului, după ce a fost supusă plenului. Aş mai menţiona ca initiaţiva a fost una individuală“, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, senatorul PMP de Buzău Dorin Bădulescu.

Acesta este de profesie avocat, este preşedintele Corpului Mediatorilor Buzău din anul 2005, a fost preşedinte al Consiliului Naţional de Mediere în perioada 2012-2015, iar din 2015 este membru al acestui orga­nism de conducere a breslei mediatorilor.

DISTRIBUIȚI
loading...