Consiliul Judeţean Buzău alocă mai mulţi bani anul acesta pentru organizarea evenimentelor dedicate Zilei Naţionale şi pentru sărbătorile de iarnă. Suma alocată anul acesta este de 500.000 lei, cu 50.000 lei mai mare decât cea de anul trecut. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus votului consilierilor judeţeni în şedinţa ordinară a deli­berativului de astăzi.

Nu s-a stabilit încă meniul oferit buzoienilor cu ocazia Zilei Naţionale, dar şi acesta va fi suportat tot din banii Consiliului Judeţean.

De asemenea, vor fi achiziţionate steguleţe şi cocarde tricolore, iar în colaborare cu Fundaţia Mareşal Averescu, se vor edita 1000 de exemplare din Albumul revistei „Străjer în calea furtunilor”, o retrospectivă istorică având drept subiect contribuţia adusă momentului 1 Demebrie 1918 de militarii, personalităţile politice, culturale şi ştiinţifice din Buzău, care va fi distribuită gratuit în şcoli şi în alte instituţii de cultură din municipiu şi din judeţ. În acest sens, CJ va oferi o sponsorizare de 20.000 lei.

În ceea ce priveşte sărbătorile de iarnă, CJ va participa financiar la organizarea Revelionului 2018, va oferi de pachete copiilor instituţionalizaţi sau din familii, precum şi persoanelor cu handicap. Co­lindătorii nu vor fi nici ei uitaţi.

DISTRIBUIȚI
loading...