Mai multe secții ale Spitalului Județean vor intra în reabilitare. Prima pe listă este Secția de Neurologie, unde, spune managerul Spitalului Județean, Claudiu Damian,  adresabilitatea este din ce în ce mai ridicată, însă condițiile sunt depășite: „O treime din secții sunt amenajate și toate secțiile trebuie să ajungă la un standard pentru 2019. Foarte multe secții mai sunt de renovat pentru a îndeplini standardele . Prima secție care va intra în reabilitare este Secția Neurologie, care are o adresabilitate extraordinar de mare, unde aproape că nu ­exi­stă pat liber”.

Cele mai așteptate lucrări la Spitalul Județean Buzău sunt însă cele de modernizare și extinderea Unității Primiri Urgențe, unde au fost întocmite documentațiile, dar se așteaptă finanțarea.

„Suntem la ultimele analize de la echipa de la fonduri europene. Am înțeles că în ma­xim trei luni se va decide eligibilitatea pentru aparatura me­dicală și construcție, după care vor fi licitațiile. Conform proiectului, într-un an și jumătate după ce se definitivează licitația, trebuie să fie la gata construcția și dotarea”, a declarat managerul Spitalului Județean, Claudiu Damian.

În prezent, la Spitalul Județean Buzău se lucrează la Blocul operator. Lucrările au început aici de mai bine de patru luni de zile.

DISTRIBUIȚI
loading...