Mai multe şcoli gimnaziale din judeţ se regăsesc în topul instituţiilor de învăţământ cu cele mai bune medii la Evaluarea Naţională de anul acesta, de la Buzău. Topul, publicat de admitereliceu.ro, a fost realizat calculându-se media aritmetică pentru mediile de la Evaluarea Naţională ale tuturor elevilor din şcolile respective.

Astfel, pe prima poziţie, la nivelul judeţului Buzău, se află Colegiul Naţional „B. P. Hasdeu”, cu media la Evaluarea Naţională înregistrată la nivelul singurei clase de gimnaziu (28 de elevi) – 9,43.

Pe poziţia a II-a a topului se află Şcoala nr. 15 „George Emil Palade” (121 de absolvenţi) – media 8,18.

Pe locul III în topul Evaluării Naţionale de la Buzău este Şcoala nr. 11 (182 de absolvenţi) – media 7,92.

Clasamentul continuă cu două şcoli din mediul rural: Liceul Tehnologic din comuna Ruşeţu (13 absolvenţi) – media 7,90 şi Şcoala Lipia, comuna Merei (6 absolvenţi) – media 7,87.

Celelalte şcoli care ocupă poziţiile următoare până la locul X sunt: locul VI – Liceul Pedagogic „Spiru Haret” (79 de absolvenţi), media 7,86; locul VII – Şcoala nr. 1 „Căpitan Aviator Mircea Bădulescu” (101 absolvenţi), media 7,81; locul VIII – Şcoala din Pleşcoi, comuna Berca (15 absolvenţi), media 7,71; locul IX – Şcoala „Ing. Oprişan Iarca” comuna Unguriu (14 absolvenţi), media 7,68 şi locul X – Liceul „Nicolae Iorga” Nehoiu (42 de absolvenţi), media 7,61.

La polul opus, cele mai mici medii la Evaluarea Naţională, poziţionează pe ultimele locuri ale topului Şcoala din Sările, comuna Bisoca (5 absolvenţi, toţi absenţi) – media 0, Şcoala nr. 2 Rîmnicelu (un singur elev dintre cei 9 absolvenţi a susţinut examenul) – media 0,39, Şcoala „Dr. Ilie Pavel“ municipiul Rîmnicu Sărat (doar 15  dintre cei 23 de absolvenţi au susţinut examenul) – media 1,02.

DISTRIBUIȚI
loading...

6 COMENTARII

 1. Propun sa facem o cheta pt a l satura de bani pe acest Hagi Tudose de Buzau. Probabil ca face performanta cu odraslele mele si ale altora ca mine care ne bucuram macar ca ne vin copiii la scoala…chiar daca mai lesina …le luam cate un sendvis din salariul propriu ca parintii lor dau banii pe bautura si tigari nu pe mancare. As vrea sa l vad pe acest competent cum ar face fata reevaluarii la un concurs de titularizare…probabil stie cum au ajuns profesori cei mai multi „competenti „… Prin transferuri de pe alte discipline…titularizari la apelul bocancilor+pretransfer,etc. Despre cei care stau pe tel in timpul orei…sper ca sistemul sa i epureze cat mai curand. Zic.Cu respect!

 2. Toti profesorii si-ar dori sa lucreze cu elevi pentru care scoala înseamnă pas spre viitor! Pentru profesorii din școlile cu populație școlară majoritar de etnie, performanța constă în puterea de a convinge părinții sa-si lase copiii la scoala, constă în puterea de a zâmbi atunci când sunt întrebați ce au copiii lor de castigat dacă îi trimit la scoala, consta in bucuria de pe chipul piticilor atunci cand reusesc sa scrie, sa citeasca, dupa o perioada lunga de absenta. Realitatea este diferita atunci când este percepută direct… printre noroaie…pe strazile comunitatii de rromi… în căutarea elevilor… cu scopul de a forma caractere. În plus, asa cum s-a precizat anterior, sunt elevi care nu au participat la EN însă s-au înscris la profiluri profesionale. Este nedrept sa efectuăm judecăți de valoare fara a lua contact cu realitatea!

 3. Stimate domnule reporter
  Cei cinci elevi de la Scoala Gimnaziala Sarile au depus la secretariatul școlii declaratii ca nu doresc sa se inscrie la Evaluarea Nationala 2018. Doi dintre ei s-au inscris la profilul profesional. Deci nu e corect sa calculam media 0 (zero) pentru cei care nu au participat la evaluare. Va multumesc!

 4. Aveți dreptate, sunt cazuri și cazuri, dar din păcate unele sunt știute și de conducerea școlilor, însă nu au instrumentul legal pentru tranșarea acestor situații!!

 5. Cinste profesorilor acestor școli cu rezultate frumoase.
  Dar, profesorii acestor școli au salariile la fel cu profesorii de la școlile unde elevii au luat 1 și 2 la evaluare.
  Propun ca acestia să ia acest procent de 1% , 2% ….. din salariu , în funcție de media la evaluare, poate iși dau interesul în acest fel!! Nu să stea Facebook și cu ochii pe ceas să treacă ora!!!

  • Felicitari elevilor, profesorilor și părinților!
   As vrea sa contrazic, daca imi este permis, pe Profesorul.
   Dacă dumneavoastră cunoasteti astfel de cadre didactice care, in loc sa se ocupe de activitatea didactica, isi petrecere timpul pe Facebook, va rog sa nomializati, nu sa va ascundeti dupa deget; astfel de profesori nu fac cinste Invatamantului!
   In alta ordine de idei, dumneavoastra aveti macar habar cu ce se confrunta profesorii din unele scoli, in special in mediul rural? Stiti ca se confrunta cu un total dezinteres din partea elevilor vis-a-vis de acumularea de cunostinte? Stiti ca ai nostri colegi fac eforturi uriase sa ii aduca la scoala, intampinand obraznicia parintilor care cer sa le fie lasate odraslele in pace? Stiti ca profesorul, voluntar, ofera pregatire suplimentara, dupa cursuri, dar elevii nu vor sa participe? Exemplele pot continua…
   Asa ca, domnule Profesor, daca chiar sunteti profesor, va rog, in numele celor care isi fac datoria la clasa, nu mai aruncati cu pietre, nu faceti acuzatii nefondate! Iesiti din turnul de fildes in care credeti ca va aflati si veniti la realitate!
   Multumesc,
   UN ALT PROFESOR

Comments are closed.